Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Mayıs, 2016 14:48 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ Sinema Kulübü Sinema Severleri Buluşturdu

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sinema Öğrenci Kulübü tarafından Rektörlük Binası Amfi Tiyatro alanında yönetmenliğini Osman Sınav’ın yaptığı “Uzun Hikâye” adlı film gösterimi gerçekleştirildi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik ile ilgili olarak Sinema Öğrenci Kulübü Başkanı Nasip Altun eskiden kültürümüz  olan açık hava sineması ortamını tekrar canlandırmak için böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirtti.

“Uzun Hikaye”

Filmde 1940’lı yıllarda dedesiyle birlikte Bulgaristan‘dan göç ederek İstanbul Eyüp‘e yerleşen Bulgaryalı Ali’nin (Kenan İmirzalıoğlu) hikayesi anlatılmaktadır. İstanbul’a göç ettikten yaklaşık 10 yıl sonra delikanlılık çağına giren Ali ikamet ettiği Eyüp’teki bir sinemacının kızı olan Münire’ye (Tuğçe Kazaz) aşık olur ve birlikte kaçarlar.

Ali’nin eşitlik ve adaleti tutkulu bir şekilde sevmesi nedeniyle, Münire ve Ali oğulları Mustafa ile birlikte demiryolları boyunca, her gittikleri yerde kendilerini farklı bir macerada bulurlar.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldak defterdarligindan anlamli acilis qb5el3Zj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak Defterdarlığından anlamlı açılış

Zonguldak Defterdarlığı personelleri tarafından, madenci ailelerinin yoğunlukla ikamet ettiği Gelik beldesinde bulunan Gelik İlkokuluna kütüphane yaptırıldı.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve eşi Günay Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu7nun katılımıyla açılan kütüphaneye; Defterdarlık tarafından 1992 yılında Şırnak’ta terörle girilen çatışmada şehit düşen Gelik doğumlu Jandarma Er Arif Çakır’ın adı verildi. Açılışa şehit annesi Melahat Çakır ve şehidin kardeşleri de katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin