KBÜ Rektörü, TENMAK Başkanı İle Görüştü - Karabük Haber Postası
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
17 Şubat, 2024 13:07 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Rektörü, TENMAK Başkanı İle Görüştü

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı ile görüştü. Görüşmede enerji, nükleer ve maden araştırmaları alanlarında iş birliği olanakları ve gelecekte yapılabilecek ortak projeler ele alındı.

Yapılan görüşmede Karabük Üniversitesinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından temiz, erişilebilir ve güvenli enerji alanında “Uzmanlaşan Üniversite” seçildiğini ifade eden Rektör Kırışık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile YÖK tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışmasında da birinci olduklarını belirtti. Rektör Kırışık, “Üniversitemiz, Times Higher Education 2023 Dünya Etki Sıralamasında ise ‘Ekonomik ve Temiz Enerji’ kategorisinde 101-200 bandında yer alıyor” diyerek, Türkiye’nin enerji ve maden alanlarındaki potansiyelini daha etkin bir şekilde kullanmak için TENMAK ile yapılacak ortak çalışma ve projelerin önemli olduğuna vurgu yaptı.

TENMAK Başkanı Balıkçı ise Karabük Üniversitesinin temiz erişilebilir ve güvenli enerji alanında uzmanlaşan üniversite olmasının iş birliği imkanlarını geliştirdiğini ve öncelikli olarak bu alanlarda yapılacak iş birliği ve projelere açık olduklarını ifade etti.

Rektör Kırışık, TENMAK Başkanı Balıkçı’yı Karabük Üniversitesi mühendislik birikimi ve akademik yetkinliklerini görmek için Karabük Üniversitesine davet etti. Rektör Kırışık, iki kurum arasında iş birliklerini artırmak için karşılıklı olarak kurumların birbirlerini tanımaları gerektiğine işaret etti. TENMAK Başkanı ise bu davetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yakın zamanda Karabük Üniversitesine gelmek istediğini ifade etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
safranbolu tso yorex fuarinda yoresel urunlerini tanitti iCzqzQOq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu TSO, YÖREX Fuarı’nda yöresel ürünlerini tanıttı

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’na Batı Karadeniz Kalkınma Birliği ile birlikte katılarak bölgenin yöresel ürünlerini tanıttı.

Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıların yer aldığı fuarda Safranbolu standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Fuarda, Safranbolu’nun coğrafi işaretli ürünleri başta olmak üzere yöresel lezzetler katılımcıların beğenisine sunuldu.

Erol Altuntepe, yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonların yerel üreticilerin tanıtımı ve ürünlerin ulusal pazarda bilinirliğinin artırılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın hem ticari bağlantılar kurmak hem de kültürel değerleri geniş kitlelere ulaştırmak adına önemli bir platform olduğunu ifade eden Altuntepe, Safranbolu’nun değerlerini tanıtmaya yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Fuar süresince Safranbolu standını ziyaret eden katılımcılara ürünler hakkında bilgi verilirken, bölgenin turizm potansiyeli de tanıtıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin