Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Ağustos, 2017 06:30 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın “30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, “30 Ağustos Zafer Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Prof. Dr. Refik Polat mesajında şu ifadelere yer verdi: “ 30 Ağustos Zaferi, milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı Türk milletinin verdiği istiklal mücadelesini bütün dünyaya duyurduğu tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. 95 yıl önce bugün ecdadımız, uğrunda büyük bedeller ödeyerek, şanlı bir zafer kazanmıştır. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kazanılan zafer, Türk milletinin imanı, vatan sevgisi, birlik ve beraberlik ruhu ile hareket etmesi halinde neler yapabileceğinin göstergesi olmuştur.

Bu duygularla milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ve birlik-beraberliği için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, rahmet ve şükranla anıyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesinden 5000 evlere kapsamli donusum laqquSff
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Belediyesi’nden 5000 Evler’e kapsamlı dönüşüm

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentin en büyük yerleşim alanlarından biri olan 5000 Evler Mahallesi’nde kapsamlı altyapı ve üstyapı çalışmalarını başlattı.

Karabük Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında mahallede yol, kaldırım, istinat duvarı, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları eş zamanlı olarak yürütülüyor.

Çalışmaları sahada inceleyen Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ekiplerden bilgi aldı. Çetinkaya, yürütülen çalışmaların yalnızca fiziki bir yenileme değil, mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli bir yatırım olduğunu söyledi.

Çetinkaya, “5000 Evler Mahallemizin çehresini bütünüyle değiştiriyoruz. Altyapıdan üstyapıya her alanda mahallemize değer katacak bu dönüşümle, bölgemizi şehrimizin vizyonuna yakışır bir seviyeye ulaştıracağız. Tek gayretimiz vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve her köşesiyle ışıldayan bir Karabük inşa etmektir” dedi.

“5 Bin 400 metrelik proje hattı”

Başkan Çetinkaya’nın yakından takip ettiği çalışmalar toplam 5 bin 400 metrelik alanda gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında ulaşım konforunu artırmak amacıyla 26 bin ton sıcak asfalt serimi yapılacak.

Yol düzenleme çalışmaları çerçevesinde 19 bin 600 metre bordür döşenecek, yayaların güvenliği ve konforu için ise 24 bin metrekare kaldırım imalatı gerçekleştirilecek.

Bölgede güvenliği artırmak amacıyla 490 metrelik perde duvar inşa edilirken, 4 bin 400 metrekarelik alanda peyzaj ve yeşil alan düzenlemesi yapılacak.

Karabük Belediyesi yetkilileri, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 5000 Evler Mahallesi’nin modern ulaşım ağı, yenilenen sosyal alanları ve estetik görünümüyle kentin örnek yaşam alanlarından biri haline geleceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin