Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Ağustos, 2017 06:30 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın “30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, “30 Ağustos Zafer Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Prof. Dr. Refik Polat mesajında şu ifadelere yer verdi: “ 30 Ağustos Zaferi, milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı Türk milletinin verdiği istiklal mücadelesini bütün dünyaya duyurduğu tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. 95 yıl önce bugün ecdadımız, uğrunda büyük bedeller ödeyerek, şanlı bir zafer kazanmıştır. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kazanılan zafer, Türk milletinin imanı, vatan sevgisi, birlik ve beraberlik ruhu ile hareket etmesi halinde neler yapabileceğinin göstergesi olmuştur.

Bu duygularla milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ve birlik-beraberliği için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, rahmet ve şükranla anıyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda cikan yanginda cami kullanilamaz hale geldi 1auyXhhr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi

Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında cami, gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Olay, Daday ilçesi Kayı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy camisinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Camiden yükselen dumanları fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine, olay yerine Daday, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinden ekipler ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.

Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın diğer yapılara sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yarım asırlık cami ile gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Yangınla ilgili bilgi veren Kayı Köyü Muhtarı İbrahim Terzi, “Camiye gelip itfaiyeyi aradık. İtfaiye ile Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler geldi, müdahalede bulundu. Camimiz, 1976 yılında yapılmıştır. Caminin yanında morg ve yemekhane var. Onlar da zarar gördü, hepsi yandı. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin