Nurettin Acar tarafından
01 Nisan, 2020 10:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ Rektörü Polat, bir aylık maaşını bağışladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, kampanyaya bir aylık maaşını bağışlayarak katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni tip Korona virüs (Covid-19) pandemisine karşı alınan tedbirler kapsamında, "7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum Devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için 'Milli Dayanışma Kampanyası' başlatıyoruz. 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem" diyerek başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na siyaset ve iş dünyasından isimlerin yanı sıra çok sayıda kamu yöneticisinden de yoğun destek geldi. Erdoğan'ın açıklamasından kısa bir süre sonra KBÜ Rektörü Polat da sosyal medya hesabından "Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına ben de destek veriyor ve bir aylık maaşımla katılıyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
23 Ekim, 2025 14:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da Zabıta Ekiplerinden Kapsamlı Denetim

Safranbolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde iş yerlerine yönelik geniş çaplı denetim gerçekleştirdi.

Zabıta ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, iş yeri ruhsatları, acil durum ekipmanları, hijyen koşulları, fiyat ve etiket uygunluğu, tarife listeleri, kaldırım işgali ve reklam tabelaları tek tek kontrol edildi. Denetimlerde, vatandaşların sağlığını ve güvenliğini korumak, aynı zamanda esnafın hizmet kalitesini yükseltmek hedefleniyor.

Yapılan kontroller kapsamında fırın, restoran, market, dükkan, hal ve pazar tezgahları denetlenirken, mevzuata aykırı tespit edilen işletmelere 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde uyarı ve cezai işlem uygulandı.

Safranbolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Komiseri Ferhat Cebeci, yapılan denetimlerle ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli ortamlarda alışveriş yapabilmeleri için denetimlerimizi düzenli olarak sürdürüyoruz. Amacımız cezai işlem uygulamak değil; esnafımızı bilinçlendirerek kural ve standartlara uygun hizmet verilmesini sağlamak. Safranbolu’da düzenli, temiz ve güvenli bir ticaret ortamı oluşturmak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.” Safranbolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, denetimlerin yıl boyunca aralıksız süreceğini, halk sağlığını ve kent düzenini koruma noktasında taviz verilmeyeceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin