KBÜ Rektörü  Kırışık, SOSYALFEST'i Değerlendirdi - Karabük Haber Postası
KB jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
17 Nisan, 2024 13:48 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Rektörü  Kırışık, SOSYALFEST’i Değerlendirdi

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde 2-3 Mart tarihlerinde düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’e dair değerlendirme toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Sosyalfest İcra Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda, Ekim 2024’te Ankara’daki paydaş üniversiteler ile birlikte düzenlenecek Sosyalfest’e dair fikir alışverişinde bulundu.

Senato Toplantı Odasında düzenlenen Sosyalfest değerlendirme toplantısı Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın başkanlığında, Rektör Yardımları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni, Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Sosyalfest Koordinatörü Sosyal Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Oruç Önalan, SKS Daire Başkanı Özcan Büyükgenç, Kurumsal İletişim Koordinatörü Arş. Gör. Fatma Sena Yaman, Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak ve İşletme Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Feyzullah Esad Şekkeli’nin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “2-3 Mart tarihlerinde Karabük’te düzenlendiğimiz Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in değerlendirilmesi ve Ankara’da paydaş üniversitelerimiz ile birlikte Ekim ayında ikincisini düzenleyeceğimiz Sosyalfest için bir araya geldik. Karabük Üniversitesi olarak bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir gurur ve memnuniyet duyuyorum. Çalışmanın başlangıcından bugününe göstermiş olduğumuz performansa baktığımızda hakikaten üstün bir başarı ile bu programı gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Sosyalfest, yenilikçi ve sorun çözme odaklı yaklaşımlar içeren Sosyal Model Tasarım Yarışmaları ile konferanslar, söyleşiler gibi 400 stant etkinliği ve 123 sosyal etkinliği içeren muhteşem bir organizasyon oldu. Spor, sanat, kültür, edebiyat, psikoloji gibi sosyal bilimlerin her dalından alan etkinliklerimize çok büyük bir katılım oldu. Gençlerin coşkusu, heyecanı, arzusu gerçekten görülmeye değerdi” dedi.

“SOSYALFEST’E YOĞUN İLGİ OLDU”

Sosyalfest’e akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının da yoğun ilgi gösterdiğini belirten Rektör Kırışık, “Bu iş birliği ve dayanışma ruhu, sosyal bilimlerin gücünü ortaya koymak adına son derece önemliydi. Sosyalfest’in başarısında emeği geçen tüm öğrenci, akademisyen, çalışan ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreç içerisinde Karabük Üniversitesi olarak sosyal bilimler alanındaki çalışmalarımızı daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz. Hep birlikte, toplumsal sorunlara karşı duyarlılıkla ve yenilikçi çözümlerle yaklaşarak Türkiye’nin ve dünyanın geleceğine katkı sağlayacağımıza inancım tamdır” diye konuştu.

Sosyalfest’in hem organizasyon hem de fikir açısından Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu bir etkinlik olduğunu ifade eden Rektör Kırışık, “Sosyalfest’i yapmaya, geliştirmeye, bütün ülkemize bunu mal etmeye, gençlerimizin, öğrencilerimizin, vatandaşlarımızın, milletimizin desteğini almaya devam edeceğiz. Sosyalfest’in ikincisini inşallah Ankara’da paydaş üniversitelerimizle Ekim ayında yapacağız. Bu heyecan kesintiye uğramadan devam etsin, daha büyük bir coşkuyla Türkiye sathında ve dünyada yayılsın, devam etsin, genişlesin istiyoruz” dedi.

Gerçekleşen değerlendirme toplantısının ardından Sosyalfest İcra Kurulu tarafından Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in fikir önderi KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’a hediye takdim edildi. (Ramazan Öztürk)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim19
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
28 Mart, 2026 14:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Hüseyin Lütfi Ersoy’un “Karabük Tarihi” Eseri Tanıtıldı

Araştırmacı yazar Hüseyin Lütfi Ersoy, “Karabük Tarihi” adlı eserini basın kahvaltısıyla tanıttı. Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan arşiv belgeleri ve saha araştırmalarıyla hazırlanan kitap, kentin geçmişine ışık tutan önemli bir kaynak olarak dikkat çekerken, Ersoy eserin daha geniş kitlelere ulaştırılması temennisinde bulundu.

Ersoy, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  “Bu eser aslında yıllar önce yerel araştırmacılar tarafından ortaya konmuş bir çalışmanın devamı niteliğinde. Ancak aradan geçen yıllara rağmen bu tür kaynakların elde bulunmadığını görüyoruz. Gönül isterdi ki Karabük Tarihi kitabımızdan binlerce adet basılarak Karabük’teki tüm okullara dağıtılsın. Çünkü biz yerel araştırmacılar, akademik bir dilden ziyade halkın anlayabileceği bir üslupla yazmayı tercih ediyoruz. Bu eser de yaklaşık yüzde 40 akademik, yüzde 60 ise halkın anlayabileceği bir dil ve üslupla kaleme alınmıştır.

Kendi emeğim, göz nurum olan bu eser için çok fazla övgüde bulunmak istemem; ancak şunu ifade edebilirim ki bu kitap önemli bir kaynak eserdir. Osmanlı arşivlerinden Cumhuriyet arşivlerine kadar Karabük coğrafyasına dair tüm belgeler tarandı. TBMM kayıtları, kanunnameler, kararname ve arşiv belgeleri tek tek incelendi. Bunun yanında saha araştırmaları yapıldı, köyler gezildi, halkla birebir görüşmeler gerçekleştirildi; rivayetler ve sözlü tarih çalışmaları derlenerek bu eser ortaya kondu.

Elbette bu kitabın daha geniş kitlelere ulaşmasını isterdik. Ancak imkânlar kısıtlı. Bu noktada maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen kıymetli hemşehrilerimiz Yaşar Gürle ve Ahmet Ulusoy’a teşekkür ediyorum. Ben buna sponsor değil, destek diyorum. Çünkü sponsorlukta karşılıklı menfaat, destekte ise dua vardır.

Ayrıca bu süreçte katkı sunan, yanımızda olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün burada bulunamayan ancak gönlü bizimle olan isimlere de şükranlarımı sunuyorum. Karabük’ün kültürel ve tarihî değerlerine sahip çıkan herkese minnettarım.

Yazar için en mutlu an, eserinin matbaadan çıktığı o ilk andır. Ben de bu duyguyu yıllar önce yaşamıştım. İnşallah bundan sonraki çalışmalarımız da aynı şekilde destek bulur ve Karabük’e katkı sunmaya devam eder.”

Bizi sosyal medyadan takip edin