blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Temmuz, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ Rektörü Kırışık, Ordu ve Giresun’da kurumsal ziyaretler gerçekleştirdi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversite-toplum etkileşimini pekiştirmeye yönelik temasları çerçevesinde Ordu ve Giresun’dabir dizi kurumsal ziyarette bulundu.
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ordu ve Giresun’da kamu ve eğitim kurumlarıyla iş birliği imkânlarını kıymetlendirdi.
Gerçekleştirilen görüşmelerde üniversitelerin mahallî kalkınmadaki rolü, gençlerin akademik ve toplumsal gelişimini destekleyecek ortak çalışmalar ile bilim temelli etkinliklere dair fikir alışverişinde bulunuldu.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, birinci olarak Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş’ı makamında ziyaret etti.
Görüşmede daha evvel Ordu Üniversitesi ile gerçekleştirilen Sosyalfest kurumsal paydaşlık süreci çerçevesinde atılan adımlar değerlendirildi.
Bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak akademik ve bilimsel iş birliklerinin sürdürülmesi, gençlerin toplumsal bilimler alanında üretimlerinin desteklenmesi ve ortak projeler geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.
Rektör Baş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti lisana getirerek Rektör Kırışık’a teşekkürlerini iletti.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ordu’daki temaslarının akabinde Giresun’a geçerek burada Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’yi makamında ziyaret etti.
Görüşmede, yükseköğretim kurumlarının bölgesel gelişim odaklı projelerde faal rol almasının ehemmiyetine dikkat çekildi. Karabük Üniversitesinin araştırma imkanları, kamu kurumlarına yönelik geliştirilen çalışmalar ve toplumsal bilimler alanındaki uygulamalı projelergörüşmede ele alındı.
Giresun Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ile yapılan görüşmede iseüniversite ile ortaöğretim kurumları ortasında kurulabilecek eğitim iş birlikleri değerlendirildi.
Ayrıca Rektör Kırışık, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Tokgöz’den Karabük Üniversitesi öncülüğünde 3-4 Ekim tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek Sosyalfest 2025’e proje takviyesi sağlamalarını da istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
20 Ekim, 2025 15:14 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Kış Dönemi Yüzme Kursu Kayıtları Başladı

Karabük Belediyesi, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle çocukların spora teşvik edilmesi ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması amacıyla düzenlediği kış dönemi yüzme kurslarının kayıtlarını başlattı.

Bu dönem, 8-13 yaş aralığındaki çocuklara yönelik olarak planlanan kurslar, alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecek. 31 Ekim’de başlayacak dersler, çocukların hem fiziksel gelişimlerine hem de özgüven kazanmalarına katkı sağlamayı hedefliyor.

Vatandaşlar kayıt başvurularını KAMER’ler ile Hemşehri İletişim Merkezi(Karabük Belediyesi Hizmet Binası 2.Kat) üzerinden şahsen yapabilirler.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, çocukların spora yönlendirilmesinin belediyecilik anlayışlarının önemli bir parçası olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Çocuklarımızın erken yaşta spora başlamasını çok önemsiyoruz. Yüzme, hem fiziksel gelişim hem de özgüven açısından son derece faydalı bir branş. Amacımız, Karabük’teki her çocuğun sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmasını sağlamak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle birlikte düzenlediğimiz kış dönemi yüzme kurslarımızla bu hedefe bir adım daha yaklaşıyoruz. Tüm ailelerimizi çocuklarını kurslarımıza kaydettirmeye davet ediyorum.” Detaylı bilgi için vatandaşlar, 444 21 78 numaralı çağrı merkezini arayabilir veya 0501 078 78 78 ile 0501 178 78 78 numaralı WhatsApp hatları üzerinden iletişime geçebilir.

Bizi sosyal medyadan takip edin