Reklam
Reklam

KBÜ Rektörü Kırışık “Marmara Kariyer Fuarı”na katıldı

1 28
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Şubat, 2024 21:54 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Kocaeli Üniversitesi ev sahipliği ve KBÜ paydaşlığında Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Marmara Kariyer Fuarı”na katıldı.

KBÜ Rektörü Kırışık ve berberindeki heyet, açılış töreninin ardından kurulan fuar alanında bin 71 firmanın katıldığı stantları gezdi. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Cantürk, KBÜ Rektörü Kırışık’a desteklerinden ötürü plaket takdim etti.

Fuarı değerlendiren Rektör Kırışık, fuara geniş çapta katılım gerçekleştirdiklerini ve bu fuarın son derece verimli geçtiğini belirtti. Rektör Kırışık, fuarda sanayiden önemli temsilcilerle bir araya gelerek öğrencilerin staj yapma imkanlarını görüştüklerini ve birçok üniversite rektörüyle görüşme gerçekleştirme, iş birliği ve SOSYALFEST kurumsal paydaşlık protokolleri imzalama fırsatı bulduklarını ifade etti.
Öğrencilerin kariyer fırsatlarını değerlendirmeleri açısından bu tür fuarlara katılımın son derece önemli olduğunu belirten Rektör Kırışık, “Biz de bu fırsatları iyi değerlendirmek istiyoruz. Öğrencilerimize staj imkanları konusunda büyük bir portföy sunuyoruz. Öğrencilerimiz okudukları bölümlere göre iş imkanlarını öğrenmek, kariyer fırsatlarını tanıma, gelecek planlamalarını yapma imkanlarına kavuşuyorlar. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin yürütmüş olduğu planlamalar noktasında baktığımızda Karabük Üniversitesi olarak oldukça geniş ve yaygın bir şekilde öğrencilerimiz bu sisteme kayıt oluyor ve işe girme imkanları elde ediyorlar, staj yapma imkanları elde ediyorlar. İşe yerleşme oranında da Karabük Üniversitesi öğrencilerimizin yüzdelik diliminin oldukça yüksek olduğunu görüyoruz. Bu fuarlar bize büyük fırsatlar, imkanlar sunuyor. Biz de bu fuarın oluşturmuş olduğu imkanları son derece geniş bir şekilde değerlendiriyoruz, yararlanıyoruz, bunu daha da geliştirmek ve ileriye taşımak istiyoruz” dedi.

– “Karabük özelinde çeşitli çalışmalar yürütüyoruz”

KBÜ olarak uluslararası ağlarını genişleterek ve geliştirerek uluslararası bir üniversite olma hedeflerini daha da ileriye taşıyacaklarını belirten Kırışık, “Biz Karabük Üniversitesi olarak uluslararası bir üniversiteyiz. Dört farklı düzeyde çalışmalarımızı aktif bir şekilde gerçekleştiriyoruz. İlk düzeyimiz, yerel düzeyde, Karabük özelinde çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. İkinci olarak Batı Karadeniz bölgesindeki kurum ve kuruluşlarla, geniş bir iş birliği ağı kurduk. Bunu devam ettiriyoruz, geliştiriyoruz. Ulusal anlamda pek çok kurum ve kuruluşumuzla iş birlikleri ve protokoller düzenliyoruz, iş birliklerimizi genişletiyoruz. Aynı zamanda uluslararası düzeyde de oldukça aktif bir üniversiteyiz. Pek çok üniversiteyle pek çok ülke üniversiteleriyle ve kurumlarıyla iş birliklerimiz var, protokollerimiz var. Bu fuarda Filipinlerden 4 üniversite ile iş birliği protokolleri imzaladık. Bu da bizim için son derece sevindirici bir gelişme. Uluslararası ağımızı gün geçtikçe genişletiyor ve geliştiriyoruz. Uluslararası üniversite olma sıfatımızı daha da yüksek noktaya çıkaracağız” diye konuştu.

 

AW150886 01 jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin

SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık

21 Haz 2026 14 51 49
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Haziran, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.

Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.

Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.

İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin