karabuk
İmsak 06:03
Güneş 07:28
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:38
Yatsı 19:58
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
08 Ekim, 2025 11:14 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ Rektörü Kırışık, İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu ve Bursa Valisi Ayyıldız ile Görüştü

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bursa’da İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve Bursa Valisi Erol Ayyıldız ile üniversite-kamu iş birliklerini görüştü.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bursa’da İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve Bursa Valisi Erol Ayyıldız ile bir araya geldi.

Bursa Valiliğinde gerçekleşen görüşmede, Karabük Üniversitesinin yürüttüğü akademik çalışmalar, kamu kurumlarıyla iş birlikleri ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projeler ele alındı.

“ÜNİVERSİTEMİZİ BÖLGESEL KALKINMANIN AKTÖRLERİNDEN BİRİ OLARAK KONUMLANDIRIYORUZ”

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, görüşmede yaptığı değerlendirmede, Karabük Üniversitesinin eğitim, araştırma ve toplumsal katkı alanlarında sürdürdüğü çalışmaları aktardı. Üniversitenin vizyonunun yalnızca akademik başarıyla sınırlı olmadığını vurgulayan Kırışık, “Üniversitemizi bölgesel kalkınmanın aktörlerinden biri olarak konumlandırıyoruz. Kamu kurumları, yerel yönetimler ve sanayiyle iş birliğimizi artırarak ülkemizin kalkınma hedeflerine katkı sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

SOSYALFEST HAZIRLIKLARI ELE ALINDI

Görüşmede ayrıca, Karabük Üniversitesinin ev sahipliğinde 10–11 Mayıs 2026 tarihlerinde düzenlenecek Sosyalfest’in ikinci organizasyonu da gündeme geldi. Festival kapsamında yapılacak hazırlıklar, iş birliği imkânları ve ortak etkinlik planları değerlendirildi.

VALİ AYYILDIZ’DAN TEŞEKKÜR

Bursa Valisi Erol Ayyıldız, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Prof. Dr. Kırışık’a başarılar diledi. Misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden Rektör Kırışık ise, “Bursa gibi ülkemizin öncü şehirlerinden biriyle ortak çalışmalar yürütmekten mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Öğrenciler marşla girdi, mehterle karşılandı

Düzce’de Ramazan ayı nedeniyle sahura kadar açık olan Sabiha Ulusoy Kütüphanesi, farklı bir sürprize ev sahipliği yaptı. İki yıldır iftar sonrası kendi aralarında mehter marşı çalarak toplu halde kütüphaneye giren öğrenciler, bu kez karşılarında Düzce Belediyesi Mehteran takımını bulunca hayret ettiler.
Düzce Belediyesi tarafından Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’ni kullanan öğrencilere Mehteran takımı ile sürpriz hazırlandı. İftar sonrasında mehter ekibi öğrencilerden önce kütüphane içerisinde konuşlandı. İftarın ardından her zamanki gibi marş açarak coşkulu şekilde kütüphaneye yönelen öğrenciler, içeri girdiklerinde canlı mehter marşıyla karşılandı.
Marşların kütüphane içerisinde yankılanmasıyla öğrenciler büyük sürpriz ve heyecan yaşadı. Alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde karşılanan mehter gösterisi, Ramazan akşamına unutulmaz bir atmosfer kattı.
Düzce Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Burçin Sarıcan, gençlerin oluşturduğu bu güzel geleneğe kayıtsız kalmak istemediklerini belirterek, öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve Ramazan coşkusunu paylaşmak amacıyla böyle bir sürpriz hazırladıklarını ifade etti.

"Böyle bir sürpriz beklemiyorduk"
Sürpriz karşısında hem şaşıran hem de mutlu olan öğrenciler, etkinlik için Düzce Belediyesi’ne teşekkür ederek; "Biz kütüphaneye mehteran marşı ile giriş yapıyorduk. Bunu bir gelenek haline getirmiştik. Bu akşam böyle bir sürpriz beklemiyorduk. İlk önce hoparlörden mehter marşı çaldığını sandık. Ancak daha sonra Düzce Belediyesi’nin mehteran ekibini görünce çok şaşırdık ve gururlandık. Bize çok güzel bir sürpriz ve anı oldu. Düzce Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin