Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Çankırı Karatekin Üniversitesi ev sahipliğindeki Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Dönem Toplantısına katıldı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanvekili Prof. Dr. Metin Topcuoğlu ile Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Dönem Başkanlığını üstlenen Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın katıldığı programda Karabük Üniversitesini Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık temsil etti. Çankırı Karatekin Üniversitesi Senato Odası’nda düzenlenen toplantıda, üniversiteler arası ortak bilimsel çalışmalar yapmak, lisansüstü programlar açmak, ön lisans, lisans öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının karşılıklı değişimini desteklemek, daha kaliteli bir eğitimi hedeflemek konularında istişarelerde bulunuldu.
Toplantıda, üniversiteler arasındaki iş birlikleri, iş birliği fırsatlarının tespiti ve değerlendirilmesi için alt kurul oluşturulması, ortak lisansüstü eğitim programlarının açılması, ortak projeler planlanması üzerinde duruldu. Toplantının ardından Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, misafir rektörlere, kampüs içini gezdirerek üniversiteyi tanıttı.
Rektörler, Çankırı’da bulunan Taşmescit Darülhadis ve Daruşşifa’yı ziyaret etti.


KBÜ Rektörü Kırışık Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Dönem Toplantısına katıldı
Safranbolu TSO’dan Mengen Aşçılık Kampı’na stratejik destek
Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Bolu’nun Mengen ilçesinde düzenlenen 6. Mengen Aşçılık Kampı’na destek vererek Safranbolu safranının gastronomi alanındaki doğru kullanımına yönelik bilimsel bir çalışma sundu.
Yaklaşık 90 üniversiteden akademisyen, öğrenci ve şefin katıldığı organizasyonda, Safranbolu’nun coğrafi işaretli ürünlerinden biri olan safran ön plana çıkarıldı.
Etkinlik kapsamında katılımcılara “Safranbolu Safranı Tarifnamesi” adlı kitap dağıtıldı. Çalışmada safranın gastronomide doğru kullanımı, aroma yönetimi, ekstraksiyon teknikleri ve sık yapılan hatalar bilimsel ve uygulamalı olarak ele alındı.
Safranbolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe, safranın yalnızca bir baharat değil aynı zamanda kültürel ve ekonomik bir değer olduğunu belirterek, doğru kullanımın önemine dikkat çekti.
Altuntepe, Mengen Aşçılık Kampı gibi geniş katılımlı bir organizasyonda yaklaşık 90 üniversiteye ulaşmanın önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, hazırlanan çalışmanın sahadaki yanlış kullanım alışkanlıklarını düzeltmeye yönelik rehber niteliği taşıdığını ifade etti.
Etkinlikte, Safranbolu safranının gastronomide bilimsel temelli yaklaşımla ele alınmasının, ürünün ulusal ve uluslararası alanda değerinin artırılmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

