Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ekim, 2023 04:00 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ Rektörü Kırışık Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Dönem Toplantısına katıldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Çankırı Karatekin Üniversitesi ev sahipliğindeki Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Dönem Toplantısına katıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanvekili Prof. Dr. Metin Topcuoğlu ile Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Dönem Başkanlığını üstlenen Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın katıldığı programda Karabük Üniversitesini Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık temsil etti. Çankırı Karatekin Üniversitesi Senato Odası’nda düzenlenen toplantıda, üniversiteler arası ortak bilimsel çalışmalar yapmak, lisansüstü programlar açmak, ön lisans, lisans öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının karşılıklı değişimini desteklemek, daha kaliteli bir eğitimi hedeflemek konularında istişarelerde bulunuldu.

Toplantıda, üniversiteler arasındaki iş birlikleri, iş birliği fırsatlarının tespiti ve değerlendirilmesi için alt kurul oluşturulması, ortak lisansüstü eğitim programlarının açılması, ortak projeler planlanması üzerinde duruldu. Toplantının ardından Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, misafir rektörlere, kampüs içini gezdirerek üniversiteyi tanıttı.

Rektörler, Çankırı’da bulunan Taşmescit Darülhadis ve Daruşşifa’yı ziyaret etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda dereler tasti tarim arazileri sular altinda kaldi TIAz2hDF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da dereler taştı, tarım arazileri sular altında kaldı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası derelerin taşması sonucu bazı tarım arazileri ve yollar sular altında kaldı.

Mudurnu ilçesinde dün öğleden sonra başlayan ve şiddetini artıran yağışlar bölgede taşkınlara neden oldu. İlçeye bağlı Tımaraktaş köyü sınırları içerisinde etkili olan şiddetli yağışın ardından derelerde su seviyesi aniden yükseldi. Ormanlık alanın içerisinden geçerek taşan sular, çevredeki tarım arazilerini sular altında bıraktı. Taşkın suları nedeniyle ekili araziler zarar görürken, dere kenarlarında bulunan yollar da sulara gömüldü. Bölgede suların çekilmesiyle birlikte tarım arazilerindeki hasarın boyutunun ortaya çıkması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin