Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ocak, 2024 00:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 1

KBÜ Rektörü Kırışık Afrikalı öğrencilerle bir araya geldi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Afrikalı Öğrenciler Birliği Derneği Başkanı Ousman Abdoulaye Ahmat ve Afrikalı öğrencilerle bir araya geldi.
KBÜ Senato Toplantı Odası’nda yapılan görüşmeye; KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hasan Terzi, Afrikalı Öğrenciler Birliği Derneği Genel Sekreteri Mahamat Hallab, İletisim Sorumlusu Yasmine Bande, Akademik Sorumlu Goukouni Djibrine Goukouni, Kültür Sorumluları Kenrich Ajondjo ve Ilias Bezzah, Birlik Koordinatörü Nassour Zakaria Fadoul ve öğrenciler katıldı.
Görüşmede, Afrikalı öğrencilerin üniversite deneyimleri, karşılaştıkları zorluklar ve daha iyi bir eğitim ortamı için yapılması gerekenler konuları ele alındı. Rektör Kırışık, uluslararası öğrencilere sağlanan destek ve imkanlar hakkında bilgi vererek, onların Karabük Üniversitesinde daha etkin bir şekilde yer almalarını sağlamak amacını vurguladı.
Görüşme sonunda Karabük’teki Afrikalı Öğrenciler Birliği Derneği Genel Sekreteri Mahamat Hallab, KBÜ Rektörü Kırışık’a teşekkür etmek amacıyla bir plaket takdim etti.
Rektör Kırışık ise Afrikalı öğrencilere üniversite yaşantısında başarılar dileyerek, kültürlerarası etkileşimi artırmanın önemine vurgu yaptı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2025 21:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eflani maçı kazandı BAL’da kaldı

Eflanispor Bölgesel Amatör Lig (BAL) Play Out maçında Safranboluspor'u 3-1 yenerek BAL Ligi'nde kaldı ve Karabük'ü temsil etmeye hak kazandı.
Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'nda BAL Ligi Play Off-Play Out maçında Eflanispor ile Safranboluspor ile karşı karşıya geldi. Eflani temsilcisi maçı 3-1 kazandı.
Eflanispor'da goller Serhat Özyılmaz, Ömer Faruk Babuşcu ve Berkcan Aktaş'tan gelirken Safranbolu ekibin tek golünü Abdülkadir Fırat attı.
Eflani temsilcisi BAL Ligi'nde kalmaya devam ederken Kulüp Başkanı İrfan Topçu başkanlığı bu maçtan sorna bıraktığını haftalar önce açıklamıştı. Eflanispor'da ilerleyen günlerde gelişmeler yaşanacak. Safranboluspor ise Karabük 1. Amatör Futbol Ligi'nde yeniden şampiyon olmak için ter dökecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin