Reklam
Reklam
rekto22 jpg
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
10 Temmuz, 2024 12:26 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ Rektörü Fatih Kırışık Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesini Ziyaret Etti

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Fatih Kırışık, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay’ı ziyaret etti.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Fatih Kırışık’ı Rektörlük makamında ağırladı. Ziyarete Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz eşlik etti.

Ziyarette, Karabük Üniversitesi ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında yapılacak iş birlikleri, ortak çalışmalar ve projeler hakkında görüşüldü.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Sarınay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KBÜ Rektörü Kırışık’a nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Rektör Kırışık, misafirperverliği için TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Sarınay’a teşekkür ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin