Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Şubat, 2023 10:30 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ Personeli Depremzedelere Yardım İçin Yola Çıktı 

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Karabük Üniversitesi’nden 23 kişilik ekip  yola çıktı.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Hatay gibi illerde hissedilen depremin ardından arama kurtarma faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.

Karabük Üniversitesi yapı işleri, peyzaj ve sivil savunma personelinden oluşan 23 kişilik arama, kurtarma ve destek ekibi; jeneratör, beton kırıcı ve delici gibi ekipmanlarla Karabük Valiliği ve AFAD Koordinasyonunda deprem bölgesine yardım için yola çıktı. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
8bcf4c12 9768 45ed 88f0 04ae0d3da3df
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
03 Mayıs, 2026 16:34 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ Akademisyenlerinden Özbekistan’da akademik iş birliği temasları

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı, AI Healthcare Hackathon 2026 kapsamında Özbekistan’da akademik temaslarda bulundu.

Program kapsamında Alfraganus Üniversitesini ziyaret eden heyet, uluslararası ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Safakhanov Berdiyor Bakhtiyorovich ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyaret çerçevesinde akademisyenlere üniversite yerleşkesi gezdirilerek akademik ve fiziki imkânlar hakkında yerinde bilgi verildi.

Heyet daha sonra Yazılım Mühendisliği Bölümü’nü ziyaret ederek öğrencilere Karabük Üniversitesinin akademik yapısını, uluslararası fırsatlarını ve sunduğu imkânları tanıttı. KBÜ’ye yoğun ilgi gösteren öğrenciler, özellikle burs olanakları ve lisansüstü eğitim programları hakkında detaylı bilgi aldı.

Program kapsamında Arş. Gör. Elif Dorukbaşı “Biyomedikal Zaman Serilerinde Büyük Dil Modelleri”, Arş. Gör. Kadriye Öz ise “Fotovoltaik Panellerde Optimizasyon” başlıklı sunumlarını gerçekleştirerek bilimsel çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.

Ziyaretlerin ikinci durağında University of Management and Future Technologies ile temaslarda bulunan heyet, KBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Ucur’un katılımıyla, Musametov Bahodir Erkinbayevich rehberliğinde üniversite yerleşkesini gezerek kurumun akademik ve fiziki imkânlarını yerinde inceledi. Ardından Rektör Makhmudov Mukhammadismoil Mukhitdinovich başkanlığındaki heyetle gerçekleştirilen toplantıda iki üniversite arasında karşılıklı tanıtımlar yapıldı.

Görüşmede üniversitelerin gelecek vizyonları ele alınırken, özellikle Bilgisayar Mühendisliği alanında geliştirilebilecek iş birliği imkânları değerlendirildi. Toplantı, akademik iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik iyi niyet temennileriyle sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin