KBÜ öğrencisinin çekip yönettiği kısa film birinci oldu
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde düzenlenen “Dolandırıcılık” Konulu Video-Kısa Film Yarışmasında Karabük Üniversitesi (KBÜ) Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencisi Yusuf İzzettin Gürbüz’ün çekip yönettiği, “Bozuk Para” adlı kısa film birinci oldu.
Senaryosunu Levent Aslantaş’ın yazdığı, KBÜ Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencisi Yusuf İzzettin Gürbüz’ün yönettiği Abdulsamet Mavi ile çektiği, görüntü yönetmenliğini Ciger Kıs’ın yaptığı, kurgusunu Alper Kaya’nın yaptığı kısa filmde; Karabük özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinin müdürü Esra Aydın ile Ramazan Ünal’n destekleriyle merkezin öğrencilerden Enes Güvenç, Yasin Cantekin, Ramazan Doğukan Taş, Emre Erugurlu ve Büşra Bük oynadı.
[caption id="attachment_148530" align="alignnone" width="1024"]KBÜ Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencisi Yusuf İzzettin Gürbüz’ün yanı sıra rehabilitasyon merkezi müdürü Esra Aydın, senarist öğretmen Levent Aslantaş ve öğrencilerin yer aldığı ekip, Karabük İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse’den bisiklet ödülünü aldı.[/caption]
ÇAYKUR’dan 2. Sürgün için “Aceleye getirmeyin” uyarısı
ÇAYKUR 2. sürgünün 7. gününde çay üreticilerinin ivedi etmemeleri gerektiğini, ÇAYKUR’un tüm çayı alacak kapasiteye sahip olduğunu lisana getiren bir açıklama yaptı.
16 Mayıs 2025 tarihinde Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından dönemin açılmasıyla başlayan 1. sürgün 27 Haziran’da son bulmuştu. ÇAYKUR 1. sürgün boyunca üreticiden 217 bin 776 ton konvansiyonel, 13 bin 938 ton organik olmak üzere toplamda 231 bin 714 ton çay aldı. 10 Temmuz itibariyle başlayan 2. sürgün çay hasadında ÇAYKUR tarafından toplamda 22 bin ton çay üreticiden alındı.
7. gününde olan 2. sürgün için üreticilere ihtarda bulunan ÇAYKUR, hasat devri boyunca ivedi edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Üreticilere ‘Lütfen ivedi etmeyin’ diyerek seslenen ÇAYKUR yapılan açıklamada "Çay hasat sürecini lütfen aceleye getirmeyelim. Günlük alım limitlerimiz dahilinde fabrikalarımız tam kapasite çalışacaktır. Aceleye getirilerek fazladan toplanan eserler hem fiyat düşüklüğü için bekleyen fırsatçılara imkân sağlayacak, hem de bekledikleri için kilogram kaybına sebep olacaktır. Bu durumda siz bedelli üreticilerimizin ziyan etmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenlerle eserlerimizin ziyan etmeden en uygun bekleyecekleri yer bahçelerimiz olduğundan, hasat konusunda çabuk etmemenin değerini tekraren hatırlatmak isteriz" tabirlerine yer veridi.
ÇAYKUR’un çay sürece kapasitesinin tüm çay müstahsillerinin çayını alabilecek kadar yüksek olduğunun da altının çizildiği açıklamanın devamında "Fabrikalarımızın toplam kapasitesi ikinci sürgün eserlerinizi almaya kâfi düzeydedir. Fakat burada günlük sürece kapasitesine riayet etmemiz gerekmekte olup, sürgün müddetini kısaltmaya çalışmadan daima birlikte denetimli bir formda süreci yönetmeliyiz. Başta siz pahalı üreticilerimiz olmak üzere hepimiz için en yararlı olan prosedür çay toplama sürecini aceleye getirmemek olacaktır" tabirleri kullanıldı.