KBÜ öğrencilerinden Savunma Sanayisine yakın takip - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 10:47 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ öğrencilerinden Savunma Sanayisine yakın takip

Savunma sanayisi konusunda son yıllarda ülkemizde büyük teknolojik adımlar atılıyor. Bu önemli atılımları takip eden Karabük Üniversitesi öğrencileri de üniversitede bir ilk olan Savunma Teknolojileri Kulübü’nü (KARSAV) kurarak işe başladı. Henüz geçen yıl kurulan Kulüp, düzenlediği etkinliklerin yanı sıra ulusal ve uluslararası etkinliklerde de yer alarak savunma sanayisi alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 3. Azerbaycan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda (ADEX-2018) Karabük Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü öğrencileri de yerini aldı.

Azerbaycan Savunma ve Savunma Sanayisi Bakanlıkları tarafından Bakü Expo Center’de gerçekleşen fuarda Türk savunma sanayisi firmalarının yanı sıra 29 farklı ülkeden 232 firma ürettikleri zırhlı araçları, insanlı – insansız hava araçları, deniz sistemleri, silah sistemleri, elektronik sistemler, mühimmatlar, simülatörler, askeri tekstil ürünleri, lojistik destek ürünleri ve savunma hizmetlerini tanıttı.

Karabük Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü öğrencileri fuarda Türk firmaları ile bire bir görüşmeler gerçekleştirerek üniversitede gelecek yıl yapmayı planladıkları “Savunma Sanayi ve İnovasyon Günleri Sempozyumu”na katılım için firmalardan söz aldı. Öğrenciler, Karabük Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü’ne sponsor olma konusunda firmalardan olumlu geri bildirimler aldıklarını da aktardı.

Kulüp Başkanı Dorum, Bakü’de düzenlenen 3. Azerbaycan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı ile ilgili olarak “Beklediğimizin karşılığını fazlasıyla aldık. Savunma sanayinde üretilmiş en modern silahları ve teknolojileri yakından görme imkanı bulduk.” diye konuştu.

Karabük Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü geçen yıl Silah Sistemleri ve Askeri Doktrin Uzmanı Sami Atalan’nın konuşmacı olarak yer aldığı bir söyleşi düzenlemişti. Ardından Aselsan Akademi Lansmanı’na katılan Kulüp, bu yıl da çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alev topuna donen tirdan atlayarak kurtuldu tamirciden sikayetci oldu t1p3dMUt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Alev topuna dönen tırdan atlayarak kurtuldu, tamirciden şikayetçi oldu

Samsun-Ankara kara yolunda seyir halindeki mobilya yüklü tırın çekicisi çıkan yangında küle döndü. Sürücü, alevlerin yükseldiğini fark edince kendini son anda araçtan atarak kurtulurken, kısa süre önce bakım yaptırdığı tamirci hakkında şikayetçi oldu.

Olay, 29 Nisan gecesi saat 01.10’da Samsun-Ankara yolu Tekeli mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Azerbaycan uyruklu İbrahim Semed (61) idaresindeki 77 DR 315 plakalı çekici ve ona bağlı 99 ZX 475 plakalı mobilya yüklü yarı römork, Samsun’dan Kavak istikametine seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle ön kısmından yanmaya başladı. Yangını fark eden sürücü, aracı durdurarak kendini dışarı attı. Olayda yaralanan olmazken, alevler kısa sürede tüm aracı sardı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ancak tır tamamen yanarak geriye demir yığını kaldı.

Sürücü İbrahim Semed, aracında kısa süre önce bakım yaptırdığını belirterek, yangının elektrik aksamından kaynaklanmış olabileceğini öne sürdü. Aracın tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Semed, yaklaşık 2 milyon lira zararının olduğunu söyledi. Tır sürücüsü İbrahim Semed, yangından 4 saat önce Trabzon Köprübaşı’nda aracını tamir ettirdiğini belirterek, “Aracımda yangın çıkınca canımı zor kurtardım. Kendimi araçtan son anda dışarı attım. Pasaportum, telefonum her şeyim de araçla yandı. Tamirciden şikayetçiyim” dedi.

Bugün Samsun Adliyesine giden İbrahim Semed, olayla ilgili sorumlular hakkında “mala zarar verme” ve “öldürmeye teşebbüs” iddialarıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi talebiyle suç duyurusunda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin