Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Mart, 2022 20:36 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ Müzik Bölümü Öğretim Görevlilerinden Bahar Konseri

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğretim görevlileri ve orkestrası, Safranbolu Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonunda bahar konseri verdi. Anadolu’nun farklı bölgelerinden birbirinden değerli 17 değerli eseri seslendiren öğretim elemanları, dinleyenlere doyumsuz bir müzik ziyafeti yaşattı. Müzik bölümü öğretim elemanlarının yer aldığı orkestradakiler de hünerleriyle konserde tam not aldı.

Konsere Karabük Valisi Fuat Gürel ve Eşi Özlem Aras Gürel, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve Eşi Fadimana Polat, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ ve Eşi Aysel Tuğ, KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İzzet Açar ve Prof. Dr. Mustafa Yaşar, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Karabük Üniversitesi Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğretim görevlilerinin sahne aldığı konserde Anadolu ve Azerbaycan yöresini kapsayan eserler seslendirildi. Bahar Konserinde; solist olarak Öğr. Gör. Gülcan Ertan Hacısüleymanoğlu, piyanoda Prof. Dr. Naila Mirzayeva, tar da İmanali Cafarzade, viyolonsel de Öğr. Gör Pınar Çanakçı, orkestra da müzik bölümü öğretim elemanları yer aldı.

Konser sonunda eşi Özlem Aras Gürel ve protokol üyeleri ile birlikte sahneye çıkan Vali Fuat Gürel Öğretim Görevlilerini gösterdikleri performansları için tebrik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadeniz ereglide ureticilere yuzde 75 hibe destekli fidan dagitildi QyxX4qhA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu.

Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi

Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı.

2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla

Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin