KBÜ Mimarlık öğrencileri Tokat ve Amasya’da yapıları yerinde inceledi - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 00:06 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Mimarlık öğrencileri Tokat ve Amasya’da yapıları yerinde inceledi

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Mimarlık öğrencileri, Tokat ve Amasya’daki kültürel miras yapılarını yerinde inceleyerek, tarihi yapılar için rölöve ve belgeleme çalışmaları gerçekleştirdi.
Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından yürütülen “Rölöve Restorasyon II” dersi kapsamında Tokat ve Amasya illerine teknik gezi düzenlendi.
Prof. Dr. Aysun Özköse’nin yürütücülüğünde ve Arş. Gör. Emre Karataş’ın katkılarıyla gerçekleştirilen gezide, 44 öğrenci saha çalışmalarına katıldı.
Teknik gezide öğrenciler, Yeşilırmak kıyısındaki tarihi kent dokusu, kültürel miras yapıları ve restorasyon uygulamalarını yerinde inceleme fırsatı buldu. Amasya ve Tokat’ta tamamlanmış ve devam eden restorasyon projeleri yerinde gözlemlendi; uzmanlardan bilgiler alındı.
Öğrenciler, Tokat il merkezinde Tokat Belediyesinin talebi doğrultusunda bir sosyal sorumluluk projesi de gerçekleştirdi. Bu kapsamda, korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenmiş 4 adet konak, 1 han ve 1 maksem olmak üzere toplam 6 tarihi yapının belgeleme ve rölöve çalışmaları yürütüldü. Yapılar, kültürel mirasın belgelenmesi ve gelecek nesillere aktarılması adına detaylı olarak incelendi ve belgeler haline getirildi.

AW450366 04
AW450366 03
AW450366 01

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda iki otomobil carpisti 1 yarali JO2Ey2Z5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Çorum’da otomobil ile kavşakta çarpıştıktan sonra takla atan aracın sürücüsü yaralandı.

Kaza, Fevzi Çakmak, Akşemseddin, İnönü ve Cengiz Topel caddelerinin kesiştiği Tuzcular Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.Ş. idaresindeki 19 ANN 695 plakalı otomobil ile A.Y. yönetimindeki 06 CLP 618 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Çarpmanın etkisi ile savrulan B.Ş. idaresindeki otomobil takla atarken, diğer otomobil orta refüje çıkarak durabildi. Kazada sürücü B.Ş. yaralandı.

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralı, hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan araçlar ise çekici yardımıyla kaldırıldı. Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin