Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 00:06 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ Mimarlık öğrencileri Tokat ve Amasya’da yapıları yerinde inceledi

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Mimarlık öğrencileri, Tokat ve Amasya’daki kültürel miras yapılarını yerinde inceleyerek, tarihi yapılar için rölöve ve belgeleme çalışmaları gerçekleştirdi.
Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından yürütülen “Rölöve Restorasyon II” dersi kapsamında Tokat ve Amasya illerine teknik gezi düzenlendi.
Prof. Dr. Aysun Özköse’nin yürütücülüğünde ve Arş. Gör. Emre Karataş’ın katkılarıyla gerçekleştirilen gezide, 44 öğrenci saha çalışmalarına katıldı.
Teknik gezide öğrenciler, Yeşilırmak kıyısındaki tarihi kent dokusu, kültürel miras yapıları ve restorasyon uygulamalarını yerinde inceleme fırsatı buldu. Amasya ve Tokat’ta tamamlanmış ve devam eden restorasyon projeleri yerinde gözlemlendi; uzmanlardan bilgiler alındı.
Öğrenciler, Tokat il merkezinde Tokat Belediyesinin talebi doğrultusunda bir sosyal sorumluluk projesi de gerçekleştirdi. Bu kapsamda, korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenmiş 4 adet konak, 1 han ve 1 maksem olmak üzere toplam 6 tarihi yapının belgeleme ve rölöve çalışmaları yürütüldü. Yapılar, kültürel mirasın belgelenmesi ve gelecek nesillere aktarılması adına detaylı olarak incelendi ve belgeler haline getirildi.

AW450366 04
AW450366 03
AW450366 01

Bizi sosyal medyadan takip edin
alapli balikci tezgahlarinda cesit bitti mezgit fiyati 500 liraya cikti kipO5zBc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı balıkçı tezgahlarında çeşit bitti mezgit fiyatı 500 liraya çıktı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından azalan balık çeşitliliği fiyatların hızla yükselmesine neden oldu.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 15 Nisan tarihinde başlayan av yasağı, balıkçı tezgahlarındaki ürün çeşitliliğini doğrudan etkiledi. Önceki senelerde aynı dönemde yaklaşık 10 farklı türün yer aldığı tezgahlarda şu an sadece mezgit yoğunluğu yaşanıyor. Denizden çıkan ürün miktarındaki düşüş sebebiyle tezgahlarda daha çok kültür balıkları yer buluyor.

Mezgitin kilogram fiyatı bir ayda 500 liraya çıktı

Batı Karadeniz bölgesinde kısıtlı imkanlarla avlanan az sayıdaki tekne, günlük ortalama 10 ile 20 kasa arasında mezgit getirebiliyor. Balıkçı Veysel Yazgan, mevcut av miktarının işletme maliyetlerini karşılamakta yetersiz kaldığını söyledi. Tezgahlarda bir ay öncesine kadar 300 TL seviyesinde seyreden mezgitin fiyatı 500 TL’ye ulaştı. Diğer ürünlerden hamsi 200 TL, çupra ve levrek ise 600 TL’den alıcı bekliyor. Nadir bulunan kalkan balığı ise az sayıdaki ürün arasında yer alıyor.

Süreci değerlendiren Veysel Yazgan, “15 Nisan’da av yasağımız başladı. Küçük kayıklara serbest olduğu için teknelerimiz mezgit dışında balık tutamıyor. Geçmiş yıllarda bu dönemde tezgâhlarda çok daha fazla çeşit olurdu, şimdi ise neredeyse sadece mezgit var” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin