Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 00:06 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ Mimarlık öğrencileri Tokat ve Amasya’da yapıları yerinde inceledi

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Mimarlık öğrencileri, Tokat ve Amasya’daki kültürel miras yapılarını yerinde inceleyerek, tarihi yapılar için rölöve ve belgeleme çalışmaları gerçekleştirdi.
Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından yürütülen "Rölöve Restorasyon II" dersi kapsamında Tokat ve Amasya illerine teknik gezi düzenlendi.
Prof. Dr. Aysun Özköse’nin yürütücülüğünde ve Arş. Gör. Emre Karataş’ın katkılarıyla gerçekleştirilen gezide, 44 öğrenci saha çalışmalarına katıldı.
Teknik gezide öğrenciler, Yeşilırmak kıyısındaki tarihi kent dokusu, kültürel miras yapıları ve restorasyon uygulamalarını yerinde inceleme fırsatı buldu. Amasya ve Tokat’ta tamamlanmış ve devam eden restorasyon projeleri yerinde gözlemlendi; uzmanlardan bilgiler alındı.
Öğrenciler, Tokat il merkezinde Tokat Belediyesinin talebi doğrultusunda bir sosyal sorumluluk projesi de gerçekleştirdi. Bu kapsamda, korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenmiş 4 adet konak, 1 han ve 1 maksem olmak üzere toplam 6 tarihi yapının belgeleme ve rölöve çalışmaları yürütüldü. Yapılar, kültürel mirasın belgelenmesi ve gelecek nesillere aktarılması adına detaylı olarak incelendi ve belgeler haline getirildi.

blank
blank
blank

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Şubat, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da sağanak yağış etkili oluyor

Bolu’da akşam saatlerinde sağanak yağış başladı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, bina saçaklarının altına girerek yağmurdan korunmaya çalıştı.
Kent merkezinde akşam saatlerinde başlayan yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Aniden bastıran yağışa dışarıda hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, bina saçaklarının altına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı. Yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, ana arterlerde trafik yoğunluğu meydana geldi. Sürücüler, görüş mesafesinin düşmesi ve yollarda biriken su nedeniyle trafikte kontrollü seyretti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, yağmurun yarına kadar süreceği belirtilirken, vatandaşların ani hava değişimlerine karşı dikkatli olmaları istendi. Yetkililer ayrıca, oluşabilecek sel ve taşkınlara karşı sürücülerin daha tedbirli davranmaları gerektiğini hatırlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin