KBÜ Mezunları ve Akademisyenlerinden Yeşil Girişim Hamlesi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:32
Güneş 06:57
Öğle 13:04
İkindi 16:22
Akşam 19:01
Yatsı 20:21
İmsaka son --:--
YES
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
01 Şubat, 2026 12:50 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Mezunları ve Akademisyenlerinden Yeşil Girişim Hamlesi

Karabük Üniversitesinin mezunları ve öğretim üyeleri tarafından kurulan üç firma, Karabük Teknokentte geliştirdikleri projelerle BAKKA tarafından yürütülen SoGreen Yeşil Girişim Hibe Programı desteği aldı. Baskı hizmetlerinde verimlilikten dijital atık yönetimine ve geri dönüşüm odaklı yerli üretime uzanan çalışmalar dikkat çekti.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. (TEKNOKENT) çatısı altında faaliyet gösteren üç firma, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen SoGreen Yeşil Girişim Hibe Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Karabük Üniversitesinin mezunları ve öğretim üyeleri tarafından kurulan firmaların Karabük Teknokentte geliştirdiği projelerle, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik odaklı inovasyonun bölgesel ölçekte güçlenmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

PRİNTHERE İLE BASKI HİZMETLERİNDE VERİMLİLİK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Program kapsamında destek almaya hak kazanan girişimlerden biri, Karabük Üniversitesi mezunları tarafından kurulan TechToX firması oldu. Firmanın “Printhere – Sürdürülebilir Akıllı Baskı Otomatları ile Yeşil Dijital Dönüşüm Projesi” ile geliştirdiği akıllı baskı kioskları ve mobil uygulama altyapısı sayesinde baskı hizmetlerinin daha erişilebilir, verimli ve çevre dostu hale getirilmesi amaçlanıyor.

Projede, kâğıt tüketiminin azaltılması, gereksiz baskıların önlenmesi ve dijital süreçlerin teşvik edilmesiyle çevresel etkilerin düşürülmesi öngörülüyor. Karabük, Bartın ve Zonguldak’ta üniversite kampüsleri ile yoğun kullanım alanlarında konumlandırılması planlanan sistemlerin, bölgesel ölçekte yeşil dijital dönüşümü desteklemesi bekleniyor.

TECHNATOLIA’DAN DİJİTAL ATIK YÖNETİMİ

Destek kazanan bir diğer girişim ise yine Karabük Üniversitesi mezunlarının kurduğu TECHNATOLIA Siber Güvenlik ve Yazılım A.Ş. oldu. Firmanın “Atık Yönetim Sistemi Projesi” ile kurum ve kuruluşların atık yönetim süreçlerini dijital ortamda daha verimli, izlenebilir ve sürdürülebilir biçimde yürütmesine yönelik bir altyapı geliştirildi.

Platform sayesinde atıkların sınıflandırılması, miktar ve hareket bilgilerinin kayıt altına alınması ile raporlanması tek merkezden yönetilebiliyor. Üniversiteler, belediyeler, kamu kurumları ve özel sektör için ölçeklenebilir olarak tasarlanan sistemin, sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sunması amaçlanıyor.

K-O FAKTÖR’DEN GERİ DÖNÜŞÜM ODAKLI YERLİ ÜRETİM

Karabük Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından kurulan K-O Faktör Teknoloji ve Mühendislik de demir-çelik sektörüne yönelik çalışmalarını sürdürülebilirlik odağıyla sürdürerek program kapsamında destek kazandı. Firmanın “Hurdadan Standarda: Otomotiv Fren Bileşenlerinin Geri Dönüşümü ile Sertlik Testi Referans Malzemesi Üretimi” başlıklı projesi, 2026 yılı SoGreen Yeşil Girişim Hibe Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Proje kapsamında, kullanım ömrünü tamamlamış otomotiv fren diskleri ve kampanalarından elde edilen malzemelerin düşük enerji tüketimli yöntemlerle değerlendirilerek uluslararası standartlara uygun sertlik testi referans malzemelerine dönüştürülmesi hedefleniyor. Çalışmayla enerji verimliliğinin artırılması, karbon ayak izinin azaltılması ve yerli üretim kapasitesinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

MEZUN VE AKADEMİSYEN GİRİŞİMLERİNDEN BÖLGEYE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KATKISI

Karabük Teknokent bünyesinde geliştirilen bu üç projenin; çevre dostu teknolojilerin yaygınlaştırılmasına, dijital dönüşümün hızlandırılmasına ve bölgesel inovasyon ekosisteminin güçlendirilmesine katkı sağlaması bekleniyor. Karabük Üniversitesinin akademik birikimi ile Karabük Teknokent’in girişimcilik altyapısı, Batı Karadeniz Bölgesi’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik çalışmalara mezun ve akademisyen girişimleri üzerinden somut çıktı sunmayı sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Mart Cumartesi
1447 HİCRİ Ramazan 24
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
05:32
  Güneş
06:57
  Öğle
13:04
  İkindi
16:22
  Akşam
19:01
  Yatsı
20:21

Video Haberler

eski adalet bakani tunc son 23 yilda terorizme neden olan tum unsurlari ortadan kaldirdik cqWyfkWc

Eski Adalet Bakanı Tunç: “Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık”

kastamonuda 24 yil hapis cezasiyla aranan hukumlu yakalandi I5pjzWCW

Kastamonu’da 24 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

bakan yumakli gubre stoklarimizda herhangi bir problem yok WuwC4A9O

Bakan Yumaklı: “Gübre stoklarımızda herhangi bir problem yok”

gulsanda uzlasilamayan yuzde 15lik kisim icin acele kamulastirma karari 2lOJ5rMC

Gülsan’da uzlaşılamayan yüzde 15’lik kısım için acele kamulaştırma kararı

samsunda otobus ile otomobil kavsakta carpisti 9 yarali fuVXZvkM

Samsun’da otobüs ile otomobil kavşakta çarpıştı: 9 yaralı

tokatta 56 buyuklugundeki depremin merkezi pinarbeyli havadan goruntulendi RyZr8vwf

Tokat’ta 5,6 büyüklüğündeki depremin merkezi Pınarbeyli havadan görüntülendi

alaplida sehitler icin 450 hatim duasi Yi5AYcne

Alaplı’da şehitler için 450 hatim duası

eski adalet bakani tunc son 23 yilda terorizme neden olan tum unsurlari ortadan kaldirdik cqWyfkWc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Eski Adalet Bakanı Tunç: “Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık”

Eski Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık. Gerek bölgesel ayrımcılık, gerek etnik milliyetçiliği sona erdirdik. Ayrım yapmadan ülkemizin doğusundan batısına her köşesine hizmet götürdük, yatırım götürdük. Temel hak ve özgürlükleri güçlendirdik” dedi.

Bartın’da AK Partili teşkilat mensupları ile eski ve yeni yöneticiler, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar ile “Geleneksel Teşkilat Vefa İftarı” programında buluştu. AK Parti İl Başkanlı tarafından bir düğün salonunda gerçekleşen programa AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Önceki Dönem Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da katıldı.

Eski Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un hemşehrileri ile hasret giderdiği program, okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan dualarla devam etti. Açılan iftarın ardından konuşan Bakan Tunç, Türkiye’nin çevresindeki ateş çemberine dikkat çekerek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Uluslararası kuruluş ve mahkemelere de tepki gösteren Tunç, “Türkiye Yüzyılı’nın inşa süresini başlattık. Türkiye’yi bölgesinde güçlü, dünyada lider bir ülke olabilmesi için mücadeleyi sürdürme gayreti içerisinde olacağız. Etrafımız ateş çemberi. Dünya sıkıntılı. Bölgemiz, etrafımız, savaşlar, soykırım. Maalesef hukukun gücü değil de, gücün hukukunun geçerli olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Uluslararası hukuk yok. Uluslararası kuruluşların hiçbir geçerliliği maalesef yok. Uluslararası mahkemeleri dinleyen, takan yok. Onların kararlarına uyan yok. Filistin’de, Gazze’de iki buçuk yıldan bu yana soykırım suçu işlendi. Ama maalesef uluslararası kuruluşlar buna engel olamadı. İşte Sayın Cumhurbaşkanımız, ’Daha adil bir dünya mümkündür. Uluslararası sistem bir revizyona tutulmalıdır. Hakkaniyet olmalıdır. Adalet olmalıdır’ derken, işte bu zulümlerin sona ermesi için mücadeleyi siyasi hayatı boyunca yapmıştır. Ve bundan sonra da yapacağız” dedi.

İran ve Lübnan’a saldırılar

ABD ve İsrail’in, İran ile Lübnan’a yaptığı saldırılara ilişkin Tunç, “Bugün Amerika Birleşik Devletleri’nin, İsrail’in İran’a saldırmasıyla, Lübnan’a saldırmasıyla devam eden süreçte maalesef akan kanlar. Bunları durdurmanın yolu, dünyada da hakkaniyeti, adaleti hakim kılmakla mümkün. Bunun için de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’yi daha güçlü yapmak zorundayız. Bunu yapmak için birlik beraberliğimizi daha da güçlendirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

“Terör belasından kurtulmak üzereyiz”

Türkiye’nin 23 yıllık AK Parti iktidarlarında teröre neden olan tüm unsurların tek tek ortadan kaldırıldığını da belirten Tunç, “Ayrılığımızı gayrılığımızı sona erdirmek durumundayız. Türkiye’yi terörden tamamen kurtarmak durumundayız. İşte onun için Terörsüz Türkiye diyoruz. 41 yıldan bu yana yani yarım asırdan bu yana ülkemizin gelişmesinin ve kalkınmasının önündeki en büyük engel terör belasından da kurtulmak üzereyiz. Terörsüz Türkiye sadece son bir, bir buçuk yılın meselesi değil. 41 yıldan bu yana bu uğurda şehitler verdik, gaziler verdik. Büyük acılar yaşadık. Trilyonlarca kaybımız oldu ekonomik kaybımız. O kayıplarımız olmasaydı bugün Türkiye çok daha farklı noktada olurdu. Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık. Gerek bölgesel ayrımcılık, gerek etnik milliyetçiliği sona erdirdik. Ayrım yapmadan ülkemizin doğusundan batısına her köşesine hizmet götürdük, yatırım götürdük. Temel hak ve özgürlükleri güçlendirdik. Bütün vatandaşlarımız için ve teröre zemin teşkil eden bütün unsurları birer evvel ortadan kaldırarak bugün terörsüz Türkiye’yi de konuşabilir hale geldik. Ve inşallah başarıyla sonuçlanacak. Terör örgütünün feshiyle, silahları bırakmasıyla, gerek içeride gerek dışarıda terör tehdidinin ortadan kalkmasıyla beraber Türkiye’nin gelişmesi, güçlü olması daha da kolaylaşacak. Türkiye Yüzyılı’nın inşası inşallah daha kolay olur” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur ise, “Güçlünün haklı olduğu bir hukuk uygulanmaya çalışılıyor maalesef. Eskiden önceki dönemleri hatırladığınızda, bir kalıp, bir mazeret, bir sebep üretme çabası ve gayretinden bahsedebiliyorduk. Şu anda cereyan eden bütün hadiseler, bütün savaşlar, bütün soykırımlar, artık hiç bir mazerete dayanma ihtiyacı gözetilmeksizin, son derece pervasızca, fütursuzca, insafsızca, acımasızca gerçekleştiriliyor” diye konuştu

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Mart Cumartesi
1447 HİCRİ Ramazan 24
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
05:32
  Güneş
06:57
  Öğle
13:04
  İkindi
16:22
  Akşam
19:01
  Yatsı
20:21

Video Haberler

eski adalet bakani tunc son 23 yilda terorizme neden olan tum unsurlari ortadan kaldirdik cqWyfkWc

Eski Adalet Bakanı Tunç: “Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık”

kastamonuda 24 yil hapis cezasiyla aranan hukumlu yakalandi I5pjzWCW

Kastamonu’da 24 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

bakan yumakli gubre stoklarimizda herhangi bir problem yok WuwC4A9O

Bakan Yumaklı: “Gübre stoklarımızda herhangi bir problem yok”

gulsanda uzlasilamayan yuzde 15lik kisim icin acele kamulastirma karari 2lOJ5rMC

Gülsan’da uzlaşılamayan yüzde 15’lik kısım için acele kamulaştırma kararı

samsunda otobus ile otomobil kavsakta carpisti 9 yarali fuVXZvkM

Samsun’da otobüs ile otomobil kavşakta çarpıştı: 9 yaralı

tokatta 56 buyuklugundeki depremin merkezi pinarbeyli havadan goruntulendi RyZr8vwf

Tokat’ta 5,6 büyüklüğündeki depremin merkezi Pınarbeyli havadan görüntülendi

alaplida sehitler icin 450 hatim duasi Yi5AYcne

Alaplı’da şehitler için 450 hatim duası