KBÜ, LEOS İle Eğitimde Dijital Devrim Başlattı - Karabük Haber Postası
679c8274136e0
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
31 Ocak, 2025 10:57 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ, LEOS İle Eğitimde Dijital Devrim Başlattı

Karabük Üniversitesinin, lisansüstü eğitimde dijitalleşme hedefiyle hayata geçirdiği “LEOS” üç pilot ana bilim dalında kullanıma sunuldu.

Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Otomasyon Sistemini ile akademik ve idari süreçleri hızlandırarak daha verimli ve sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Sistem, 27 Ocak itibarıyla 800 öğrenci, 200 kurum içi akademisyen, 43 kurum dışı akademisyen ve enstitü yöneticileri tarafından aktif olarak kullanılmaya başlandı.

YÖNETMELİK UYUMUNDA OTOMASYON GÜVENCESİ

LEOS, canlı performansa geçiş yaptığı ilk andan itibaren tüm işlemleri yönetmeliklere uygunluk açısından otomatik kontrol etme kabiliyeti ile dikkat çekti. Kullanıcıların geri bildirimleri sistemin kolay öğrenilebilir ve kullanıcı dostu bir yapıya sahip olduğunu ortaya koyarken, bu sayede sistem hızla benimsendi.

“LEOS” HEM ZAMANDAN TASARRUF ETTİRİYOR, HEM DE KÂĞIT İSRAFINI ÖNLÜYOR

LEOS ile birlikte enstitüdeki yönetim kurulu yazışmalarında kâğıt dönemi sona erdi. Artık yönetim kurulu kararları otomatik olarak sistemde oluşturuluyor ve süreç, diğer yazışmalar için farklı programlara ihtiyaç duyulmadan doğrudan LEOS üzerinden tamamlanıyor. Bu yenilik, yalnızca bürokratik yükü hafifletmekle kalmıyor, aynı zamanda hızlı ve hatasız işleyişi mümkün hale getiriyor.

LEOS YAYGINLAŞACAK       

Pilot uygulamada alınan olumlu geri dönüşlerle birlikte, sistemin diğer ana bilim dallarında da yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bu süreçte kullanıcı deneyiminden alınan geri bildirimlerle sistemin daha da geliştirilmesi planlanıyor.

Şu an için İşletme, Makine Mühendisliği ve Anatomi ana bilim dallarında kullanılan LEOS’un, zamanla daha geniş bir alana yayılması hedefleniyor. Karabük Üniversitesi, sistemin işleyişine dair eğitim videoları ve kılavuzları içeren bir sekmeyi web sitesine ekleyerek öğrenciler ve akademisyenler için erişimi kolaylaştırdı. 

Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özcan, sistemin başarıyla çalıştığını vurgulayarak, “Üç pilot ana bilim dalımızdaki tüm işlemler LEOS üzerinden yürütülüyor ve süreç tamamen otomatize edildi.” dedi.

Doç. Dr. Zeynep Özcan, LEOS’un Türkiye’deki tüm enstitüler için büyük bir dijital altyapı sunduğunu belirterek şöyle devam etti: “LEOS, sadece Karabük Üniversitesi için değil, tüm Türkiye’deki enstitülerin işleyişini kolaylaştıracak devrim niteliğinde bir sistem. Bu kadar özel bir yazılımın Karabük Üniversitesinde kurgulanmış ve üretilmiş olması bizim için gerçekten gurur verici.”

Bu dijital dönüşümde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın desteğinin büyük olduğunu vurgulayan Özcan, “Bize inandı, destek verdi, tüm enstitü personeli adına kendisine şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta yangindan komsusunu kurtarmak isterken canindan oldu pv2AgWMh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta yangından komşusunu kurtarmak isterken canından oldu

Tokat’ın Niksar ilçesinde komşusunun evinde çıkan yangında yardım etmek için içeri giren komşusu, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay, 12 Nisan tarihine İlçeye bağlı Melikgazi Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Hamdi Çavuş Sokak’ta bulunan S. G.’ye ait iki katlı evde, kimsenin bulunmadığı sırada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Evden yükselen dumanları fark eden komşu Zübeyde Şimşek durumu kontrol etmek için evin arka kapısını kırıp, içeri girerek ev sahibine yardım etmek istedi. Evde bir kişinin olabileceği ihtimali üzerine yoğun dumanın bulunduğu yapıya giren itfaiye ekipleri, yaptıkları aramada baygın haldeki komşu Zübeyde Şimşek’e ulaştı. Ağır yaralı olarak Niksar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Zübeyde Şimşek daha sonra Kayseri’deki bir hastaneye sevk edildi. Şimşek yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin