Reklam
Reklam
bulgar jpg
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Temmuz, 2024 13:07 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ Korosundan Yurt Dışında Konser

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Korosu, Bulgaristan’ın Sozopol şehrinde 5-15 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenen XVIII. Uluslararası Gençlik Sanat Festivalinde “The Muses” ta 3 farklı konser verdi.

Dünyanın dört bir yanından binlerce yarışmacıyı ve sanatçıyı Bulgaristan’da bir araya getiren ve geleneksel bir sanat formu olan XVIII. Uluslararası Gençlik Sanat Festivali “The Muses”, Bulgaristan’ın Sozopol şehrinde 5-15 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlendi.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KOROSU İLK KEZ YURT DIŞINDA KONSER VERDİ

Koro şefliğini Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çanakçı Çavdur’un yaptığı, Dr. Öğr. Üyesi Övgü Özparlak, Dr. Öğr. Üyesi Ümit Bircan Bilgin, Öğr. Gör. Burak Çavdur ve lisans öğrencilerinden oluşan 26 kişilik Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Korosu ilk defa yurt dışındaki bir festivalden davet alarak konser verdi.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Korosu, festivalin gala ve kapanış törenlerinde sahne alarak Muzite Derneği Özel Ödülüne layık görüldü. Performans bölümünde 20 dakikalık bir konser veren koro, üstün yetenekleri ve özenle hazırladıkları repertuvarlarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Titizlikle hazırlanan repertuvarıyla Karabük Üniversitesinin adını gururla taşıyacak olan Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Korosu, başarılı performansıyla ulusal ve uluslararası birçok etkinlikte yer alarak hem sanatın değerini temsil etmeyi hem de uluslararası alanda tanınırlığını artırmayı hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
28 yasindaki genc evinde olu bulundu kiz arkadasi gozaltinda AlnpVd97
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında

Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin