blank
Karabük Postası tarafından
18 Temmuz, 2024 13:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ Korosundan Yurt Dışında Konser

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Korosu, Bulgaristan’ın Sozopol şehrinde 5-15 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenen XVIII. Uluslararası Gençlik Sanat Festivalinde “The Muses” ta 3 farklı konser verdi. Dünyanın dört bir yanından binlerce yarışmacıyı ve sanatçıyı Bulgaristan’da bir araya getiren ve geleneksel bir sanat formu olan XVIII. Uluslararası Gençlik Sanat Festivali “The Muses”, Bulgaristan’ın Sozopol şehrinde 5-15 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlendi. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KOROSU İLK KEZ YURT DIŞINDA KONSER VERDİ Koro şefliğini Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çanakçı Çavdur’un yaptığı, Dr. Öğr. Üyesi Övgü Özparlak, Dr. Öğr. Üyesi Ümit Bircan Bilgin, Öğr. Gör. Burak Çavdur ve lisans öğrencilerinden oluşan 26 kişilik Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Korosu ilk defa yurt dışındaki bir festivalden davet alarak konser verdi. Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Korosu, festivalin gala ve kapanış törenlerinde sahne alarak Muzite Derneği Özel Ödülüne layık görüldü. Performans bölümünde 20 dakikalık bir konser veren koro, üstün yetenekleri ve özenle hazırladıkları repertuvarlarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Titizlikle hazırlanan repertuvarıyla Karabük Üniversitesinin adını gururla taşıyacak olan Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Korosu, başarılı performansıyla ulusal ve uluslararası birçok etkinlikte yer alarak hem sanatın değerini temsil etmeyi hem de uluslararası alanda tanınırlığını artırmayı hedefliyor.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 14:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ustaoğlu’ndan bağımlılıkla mücadelede toplumsal mücadele çağrısı

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu, basının bağımlılıkla mücadelede kritik rol oynadığını vurguladı.

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu ve ekibi basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Programda konuşan Ustaoğlu, demokratik cumhuriyet rejimlerinde medyanın toplumun şekillenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bugün dördüncü kuvvet olarak tanımlanan medyayı, hatta birinci kuvvet olarak nitelendirebiliriz. Çünkü medya, toplumun yönlendirilmesinde bir numaralı rolü oynamaktadır" dedi.

Yeşilay'ın milletin ve özellikle gençliğin sağlığı için her alanda faaliyet gösterdiğini ifade eden Ustaoğlu, anaokulundan üniversiteye kadar toplumun her kademesinde yer aldıklarını söyledi.

Yeşilay'ın 1920 yılında kurulduğunu hatırlatan Ustaoğlu, "Kurulduğu günden bugüne ülkemizin maddi ve manevi sağlığı için çok büyük hizmetler ortaya koymuştur. Bugün bu hizmetlerin bir karşılığı olarak Dünya Yeşilay Teşkilatları Genel Başkanlığı görevini de üstlenmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Karabük'ün bağımlılıklardan arındırılması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Ustaoğlu, bağımlılıkların şehirde ciddi sosyal sorunlara yol açtığını belirtti.

Trafik kazalarından aile içi geçimsizliklere, toplumsal huzursuzluklardan bireyler arası çatışmalara kadar birçok problemin temelinde bağımlılıkların bulunduğunu dile getiren Ustaoğlu, "Bu sorunların yüzde 90'ından fazlası bağımlılığa düşmüş bireylerin sosyolojik problemlerinin bir yansımasıdır. Dengeli, düzenli bireyler yetiştirebilirsek, huzursuzluk şehrimizden kendiliğinden kaybolacaktır" ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarını toplumun gözü, kulağı ve sesi olarak nitelendiren Ustaoğlu, medyanın önem verdiği konuların toplum tarafından da önemsendiğine dikkat çekti. Bu nedenle basın mensuplarını birer Yeşilay gönüllüsü olarak görmek istediklerini aktaran Ustaoğlu, Yeşilay'ın beş bağımlılıkla mücadele ettiğini söyledi.

Amaçlarının önce Karabük'te, ardından Türkiye'de ve dünyada insanlığın huzur ve mutluluğuna hizmet etmek olduğunu dile getiren Ustaoğlu, bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkesin yanında olduklarını belirtti. Ustaoğlu, "Sigara, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığından kurtulmak isteyen, çocuğu için yardım talep eden herkese yol göstermek istiyoruz. Basın mensuplarımızdan da bu noktada vatandaşlarımızı doğru şekilde yönlendirmelerini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin