Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Mart, 2022 11:23 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ Kariyer Günlerinde

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Eskipazar Meslek Yüksek Okulu (EMYO) Kariyer Günleri kapsamında” Raylı Sistemler Teknolojisi Mezunları Derneği (RESTDER)” iş birliğiyle iki gün süren sertifikalı “Raylı Sistemler Eğitimi” düzenlendi.

KBÜ Eskipazar MYO Raylı Sitemler Elektrik Elektronik Programı akademisyenleri Öğr. Gör. Rukiye Tekin ve Öğr. Gör. Mehmet Taşlıyol ve TCDD EYS kontrolörü eski makinist Necati Meydan’ın koordinasyonunda düzenlenen Raylı Sistemler Eğitim Programı kapsamında sektörün önde gelen isimleri tarafından; Kent İçi Hafif Raylı Sistemler, Lojistik Operasyon Uzmanlığı, Emniyet Yönetim Sistemi ve AR-GE olmak üzere 4 farklı alanda eğitim verildi. 

Açılış konuşmasını yapan Eskipazar MYO Müdürü Prof. Dr. Tülay Ekemen Keskin konuşmasında “Bu etkinlik ile üniversite sanayi ve STK işbirliğinin güzel bir örneğine şahitlik ettik. Son yıllarda TCDD kadrolarının %50 den fazlasını Eskipazar MYO mezunu öğrencilerimiz oluşturuyor. Bu, okul yönetimi ve akademisyenlerimiz için gurur kaynağı” dedi. Prof. Ekemen Keskin ayrıca bu başarıların devamı için sektör ile kurulan dirsek temasının ve RESTDER’ in önemini vurguladı.

Programda Eskipazar MYO Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik ile Raylı Sistemler Makinistliği programından mezun olup sektörde işe başlayan öğrencilerimizle söyleşiler yapıldı.

Konuşmalar ve söyleşiler sonucunda TCDD Taşımacılık A.Ş’ne son yıllarda Raylı Sistem ile ilgili işe alımlardan %50’den fazlasının Eskipazar MYO mezunu öğrencilerden oluştuğu ve bunun EMYO eğitim kalitesinin çok açık bir göstergesi olduğu, bu sektörde kadın çalışan işe alım sayılarının çok ciddi bir şekilde arttığı, engelli kadrolarında artış olduğu bilgileri verildi.

KBÜ Eskipazar MYO Kariyer Günleri kapsamında ”RESTDER” iş birliği ile iki gün süren sertifikalı Raylı Sistemler Eğitimine ilgi büyük olmakla beraber; Eskipazar MYO Müdürü Prof. Dr. Tülay Ekemen Keskin, RESTDER Başkanı Okan Çalıova, Eskipazar MYO bünyesindeki akademisyenler, Metro İstanbul Raylı Sistemler Mühendisi Fatih Pak, Pasifik Avrasya Lojistik Sorumlusu Mustafa Furkan Orçan, Yüksek Hızlı Tren Makinisti ve Raylı Sistemleri Mühendisi Murat Atılgan,  Tranksraniyal Manyetik Uyarım (TMS) Müdürümüz Bafer Efe aynı firmadan Er-Ge mühendisi Egemen Balın, İnsan Kaynakları Uzmanı Ercan Pekdoğan, Bilgisayar Mühendisi Ali Taha Yurdakul, Ankara Yüksek Hızlı Tren Makinistleri (YHT) Dernek Başkanı Murat Atılmış,  Demiryol Meslek Yüksekokulu Mezunları Derneği (DEMOK) Başkanı Ahmet Turan Demir, Akif Göker, Özer Üreye iş hayatına başlamış Eskipazar Meslek Yüksekokulu mezunları ve 400 civarında Eskipazar MYO Raylı Sistemler öğrencileri katıldı.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
teknofestte ikinci olan artvin fen lisesi ogrencileri roket projesiyle bu yil birinciligi hedefliyor 4CKcDmDJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

TEKNOFEST’te ikinci olan Artvin Fen Lisesi öğrencileri roket projesiyle bu yıl birinciliği hedefliyor

Artvin Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı roket projeleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergilenirken, gençlerin hedefi TEKNOFEST’te şampiyonluk oldu.

Artvin Fen Lisesi’nde “TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı” kapsamında düzenlenen fuarda, öğrencilerin yıl boyunca öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı 19 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji alanlarında hazırlanan projeler arasında özellikle roket çalışmaları yoğun ilgi gördü.

Okul bahçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan roketlerin daha küçük ölçekli deneme uçuşları da gerçekleştirildi. Güvenlik önlemleri altında yapılan denemelerde roketler başarılı şekilde havalanırken, öğrenciler ve öğretmenler denemeleri alkışlarla takip etti. Başarıyla tamamlanan gösteri, fuara katılanlardan büyük beğeni topladı.

Okul Müdürü Erdoğan Öztürk, yaptığı açıklamada “Artvin Fen Lisesi olarak yalnızca akademik başarıya değil, öğrencilerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Bilim Fuarı kapsamında 44 öğrencimiz ve 12 danışman öğretmenimizle birlikte hazırladığımız 19 projeyi sergiliyoruz. Okulumuzda keman çalan da bizim öğrencimiz, bilimsel projeleri hazırlayan da bizim öğrencimiz. TEKNOFEST roket yarışmalarında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin hazırladığı mini roket gösterisi beklentilerimizin üzerinde geçti. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST roket yarışmalarında ikinci olduk. Bazı teknik aksaklıklara rağmen önemli bir başarı elde ettik. Bu yıl daha iddialıyız. Öğrencilerimiz büyük emek veriyor. Hedefimiz TEKNOFEST’te birincilik elde etmek” ifadelerini kulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin