blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Temmuz, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ iş birliği protokolleri imzalamaya devam ediyor

Karabük Üniversitesi ile Oş Teknoloji Üniversitesi arasında iş birliği protokolleri imzalandı.
Kırgızistan’ın Oş Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tursunbaev Zhanbolot Zhanyshovich ve Oş Teknoloji Üniversitesi Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akmataliev Asanbek Turgunbaevich’i Rektörlük makamında ağırladı. Ziyarete, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Genel Sekreter Lütfü Köm ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Uçur eşlik etti.
Yapılan görüşmede Kırışık, Zhanyshovich ile akademik iş birliklerinin güçlendirilmesi ve yapılabilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Zhanyshovich’e ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Kırışık, “Bu iş birliği ile hem üniversitelerimiz hem de ülkelerimiz arasında güçlü akademik ve bilimsel bağlar kurmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz için yeni fırsatlar oluşturacağız” dedi.
Zhanyshovich ise, “Karabük Üniversitesi ile yapacağımız bu iş birliği, üniversitemizin uluslararası alandaki varlığını güçlendirecek ve öğrencilerimize dünya standartlarında eğitim alma fırsatı sunacak” ifadelerini kullandı.
Görüşmenin ardından ortak araştırma projeleri, akademik iş birliği, öğrenci değişimi, ortak konferanslar, yurt dışı eğitim programları ve birçok iş birliği protokolleri imzalandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

“Zararlı Yazılım Analizi ve Tersine Mühendislik Eğitimi” tamamlandı

Orta Karadeniz Ajansı (OKA) ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ortasında imzalanan "Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı Siber Güvenlik Eğitimi İşbirliği Protokolü" doğrultusunda Samsun’da "Zararlı Yazılım Tahlili ve Aksine Mühendislik Eğitimi" gerçekleştirildi.
OMÜ Ziraat Fakültesi Bilişim Merkezi’nde, 5-9 Mayıs 2025 tarihlerinde yüz yüze olarak düzenlenen eğitimde, "Tersine Mühendislik ve Ziyanlı Yazılım Tahliline Giriş", "Temel Statik Analiz", "Network Analizi", "Anti-Analiz Yöntemleri", "Temel Dinamik Analiz", "Saldırı Yöntemleri", "Mobil Uygulama Güvenliği" üzere hususlar ele alındı.
Programa; Sızma Testi ve Web Güvenliği Eğitimleri ile bu eğitimlerin uygulama etaplarını muvaffakiyetle geçen 27 OMÜ öğrencisi katıldı. Yüz yüze eğitimin akabinde, tıpkı eğitimin çevrim içi uygulamaları gerçekleştirilecek. Siber güvenlik alanında uzman yetiştirilmesini hedefleyen program, yaz aylarında gerçekleşecek olan Bootcamp aktivitesine seçilecek öğrencilerin belirleneceği imtihan ile devam edecek.

OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, kapanış toplantısında yaptığı konuşmada, "Bu ağır sürece gösterdiğiniz ilgi ve kararlılıkla, çeşitli kıymetlendirme ve test evrelerini muvaffakiyetle tamamlayarak bugüne ulaştınız. Sizlerin bu programa gösterdiği özveri, birebir vakitte programın muvaffakiyetini da beraberinde getiriyor. Önümüzdeki Bootcamp sürecinde de birebir motivasyonla ilerleyeceğinize inancımız tam. Hepinize muvaffakiyetler diliyor, emekleriniz için teşekkür ediyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.