Reklam
Reklam

KBÜ İlk Çad’lı Mezunlarını Verdi

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Haziran, 2022 13:57 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesinde eğitim gören Çadlı Öğrencilerin ilk mezuniyet töreni Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinde Çadlı Öğrenciler Derneği tarafından protokol katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye ve Kıbrıs’taki Çad Öğrenciler Derneği tarafından Karabük’teki Çadlı Öğrenciler için 2021 – 2022 eğitim yılının mezuniyet töreni yapıldı. Leyla Dizdar Kültür Merkezinde yapılan mezuniyet törenine Çad Türkiye Büyükelçiliği Kültür Müşaviri Timan Ahmat Djerou, U.D.E.T.T&C Başkanı Adam Kally Nassour Lony, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Encemine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahamat Saleh Daoussa, Encemine Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Mahamat Barka, KBÜ Yabancı Diller  Yüksekokulu Öğr. Gör. Kerim Tanış ve bir çok davetli katıldı.

Türkçe, Fransızca ve Arapça olmak üzere üç dilde sunulan program İstiklal Marşı, Çad Cumhuriyeti Milli Marşı ve Saygı duruşuyla başladı.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, “Büyükelçilik yetkililerim, Sevgili Rektörlerim öncelikle hepinize programımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum. İnşallah programımız dolu dolu geçer, hayırlara vesile olur. Çad benim için çok önemli, Dünyada en iyi kardeşlerimin olduğu ülke oldu. Türkiye’den sonra ikinci memleketim diyebilirim. İyi ki varsınız. Çadlı öğrencilerimize tavsiyem burada eğitiminizi tamamladıktan sonra gidin memleketinize hizmet edin, memleketinize dönün. Sözlerime burada son verirken tekrardan katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Şiir dinletisi, proje tanıtımı ve dans gösterileriyle devam eden programda mezun olan 183 öğrenciye protokol tarafından sertifika takdimi yapıldı. Sertifika dağıtımı sırasında öğrenci aileleri duygulu anlar yaşadı.

KBÜ’de ve tüm Türkiye’de Çadlı Üniversite öğrencileri arasında birinci olan Achafi Moussa Mahamat konuşmada “Zaman bir su misali hızlıca akıp geçiyor. An itibariyle 2017 yılında başladığımız bu yolculuğun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle eğitim hayatım boyunca desteklerini esirgemeyen sevgili aileme sonsuz minnettarlığımı sunmak istiyorum. KBÜ Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat’a ve hocalarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin bize yüklemiş olduğu sorumluluk hiç kolay değil ancak unutmayalım ki bu sorumlulukları yerine getirecek de bizden başkası değildir. Daha güçlü ve tam bağımsız Çad için daha fazla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve beraberindeki protokol üyelerine öğrenciler tarafından plaket takdimi yapıldı.

KBÜ’nün ilk Çadlı mezun öğrencileri anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile program sona erdi.

(Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te Vali Yardımcısı ve Kaymakam Atamaları

bf8068c0 f2de 420e a76f 30e4863078dd
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Haziran, 2026 10:32 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi kapsamında Türkiye genelinde çok sayıda vali yardımcısı ve kaymakamın görev yerleri değiştirildi. Kararname doğrultusunda Karabük’te görev yapan bir vali yardımcısı ile bir kaymakam da başka illerde görevlendirildi.

Yaklaşık üç yıldır Eflani Kaymakamı olarak görev yapan Ömer Bulut, kararnameyle Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine kaymakam olarak atandı. Görev süresi boyunca ilçede yürütülen kamu hizmetleri ile çeşitli projelerde aktif rol üstlenen Bulut, yeni görev yerinde çalışmalarını sürdürecek.

Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin de atama kararı kapsamında Tekirdağ Vali Yardımcılığı görevine getirildi. Yaklaşık üç yıldır Karabük’te görev yapan Şahin, kentte kamu hizmetlerinin koordinasyonu ve yürütülmesinde önemli görevler üstlenmişti.

Öte yandan Karabük’e iki yeni vali yardımcısı atandı. Kararnameyle Adana Vali Yardımcısı Mehmet Öz ve Diyarbakır Vali Yardımcısı Muhammet Özyüksel, Karabük Vali Yardımcılığı görevine getirildi.

Yayımlanan atama kararnamesinde Eflani Kaymakamlığı için ise herhangi bir görevlendirme yapılmadığı görüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin