KBÜ İlk Çad'lı Mezunlarını Verdi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Haziran, 2022 13:57 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ İlk Çad’lı Mezunlarını Verdi

Karabük Üniversitesinde eğitim gören Çadlı Öğrencilerin ilk mezuniyet töreni Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinde Çadlı Öğrenciler Derneği tarafından protokol katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye ve Kıbrıs’taki Çad Öğrenciler Derneği tarafından Karabük’teki Çadlı Öğrenciler için 2021 – 2022 eğitim yılının mezuniyet töreni yapıldı. Leyla Dizdar Kültür Merkezinde yapılan mezuniyet törenine Çad Türkiye Büyükelçiliği Kültür Müşaviri Timan Ahmat Djerou, U.D.E.T.T&C Başkanı Adam Kally Nassour Lony, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Encemine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahamat Saleh Daoussa, Encemine Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Mahamat Barka, KBÜ Yabancı Diller  Yüksekokulu Öğr. Gör. Kerim Tanış ve bir çok davetli katıldı.

Türkçe, Fransızca ve Arapça olmak üzere üç dilde sunulan program İstiklal Marşı, Çad Cumhuriyeti Milli Marşı ve Saygı duruşuyla başladı.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, “Büyükelçilik yetkililerim, Sevgili Rektörlerim öncelikle hepinize programımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum. İnşallah programımız dolu dolu geçer, hayırlara vesile olur. Çad benim için çok önemli, Dünyada en iyi kardeşlerimin olduğu ülke oldu. Türkiye’den sonra ikinci memleketim diyebilirim. İyi ki varsınız. Çadlı öğrencilerimize tavsiyem burada eğitiminizi tamamladıktan sonra gidin memleketinize hizmet edin, memleketinize dönün. Sözlerime burada son verirken tekrardan katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Şiir dinletisi, proje tanıtımı ve dans gösterileriyle devam eden programda mezun olan 183 öğrenciye protokol tarafından sertifika takdimi yapıldı. Sertifika dağıtımı sırasında öğrenci aileleri duygulu anlar yaşadı.

KBÜ’de ve tüm Türkiye’de Çadlı Üniversite öğrencileri arasında birinci olan Achafi Moussa Mahamat konuşmada “Zaman bir su misali hızlıca akıp geçiyor. An itibariyle 2017 yılında başladığımız bu yolculuğun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle eğitim hayatım boyunca desteklerini esirgemeyen sevgili aileme sonsuz minnettarlığımı sunmak istiyorum. KBÜ Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat’a ve hocalarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin bize yüklemiş olduğu sorumluluk hiç kolay değil ancak unutmayalım ki bu sorumlulukları yerine getirecek de bizden başkası değildir. Daha güçlü ve tam bağımsız Çad için daha fazla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve beraberindeki protokol üyelerine öğrenciler tarafından plaket takdimi yapıldı.

KBÜ’nün ilk Çadlı mezun öğrencileri anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile program sona erdi.

(Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
safranbolu tso yorex fuarinda yoresel urunlerini tanitti iCzqzQOq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu TSO, YÖREX Fuarı’nda yöresel ürünlerini tanıttı

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’na Batı Karadeniz Kalkınma Birliği ile birlikte katılarak bölgenin yöresel ürünlerini tanıttı.

Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıların yer aldığı fuarda Safranbolu standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Fuarda, Safranbolu’nun coğrafi işaretli ürünleri başta olmak üzere yöresel lezzetler katılımcıların beğenisine sunuldu.

Erol Altuntepe, yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonların yerel üreticilerin tanıtımı ve ürünlerin ulusal pazarda bilinirliğinin artırılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın hem ticari bağlantılar kurmak hem de kültürel değerleri geniş kitlelere ulaştırmak adına önemli bir platform olduğunu ifade eden Altuntepe, Safranbolu’nun değerlerini tanıtmaya yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Fuar süresince Safranbolu standını ziyaret eden katılımcılara ürünler hakkında bilgi verilirken, bölgenin turizm potansiyeli de tanıtıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin