KBÜ İlk Çad'lı Mezunlarını Verdi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Haziran, 2022 13:57 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ İlk Çad’lı Mezunlarını Verdi

Karabük Üniversitesinde eğitim gören Çadlı Öğrencilerin ilk mezuniyet töreni Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinde Çadlı Öğrenciler Derneği tarafından protokol katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye ve Kıbrıs’taki Çad Öğrenciler Derneği tarafından Karabük’teki Çadlı Öğrenciler için 2021 – 2022 eğitim yılının mezuniyet töreni yapıldı. Leyla Dizdar Kültür Merkezinde yapılan mezuniyet törenine Çad Türkiye Büyükelçiliği Kültür Müşaviri Timan Ahmat Djerou, U.D.E.T.T&C Başkanı Adam Kally Nassour Lony, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Encemine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahamat Saleh Daoussa, Encemine Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Mahamat Barka, KBÜ Yabancı Diller  Yüksekokulu Öğr. Gör. Kerim Tanış ve bir çok davetli katıldı.

Türkçe, Fransızca ve Arapça olmak üzere üç dilde sunulan program İstiklal Marşı, Çad Cumhuriyeti Milli Marşı ve Saygı duruşuyla başladı.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, “Büyükelçilik yetkililerim, Sevgili Rektörlerim öncelikle hepinize programımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum. İnşallah programımız dolu dolu geçer, hayırlara vesile olur. Çad benim için çok önemli, Dünyada en iyi kardeşlerimin olduğu ülke oldu. Türkiye’den sonra ikinci memleketim diyebilirim. İyi ki varsınız. Çadlı öğrencilerimize tavsiyem burada eğitiminizi tamamladıktan sonra gidin memleketinize hizmet edin, memleketinize dönün. Sözlerime burada son verirken tekrardan katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Şiir dinletisi, proje tanıtımı ve dans gösterileriyle devam eden programda mezun olan 183 öğrenciye protokol tarafından sertifika takdimi yapıldı. Sertifika dağıtımı sırasında öğrenci aileleri duygulu anlar yaşadı.

KBÜ’de ve tüm Türkiye’de Çadlı Üniversite öğrencileri arasında birinci olan Achafi Moussa Mahamat konuşmada “Zaman bir su misali hızlıca akıp geçiyor. An itibariyle 2017 yılında başladığımız bu yolculuğun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle eğitim hayatım boyunca desteklerini esirgemeyen sevgili aileme sonsuz minnettarlığımı sunmak istiyorum. KBÜ Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat’a ve hocalarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin bize yüklemiş olduğu sorumluluk hiç kolay değil ancak unutmayalım ki bu sorumlulukları yerine getirecek de bizden başkası değildir. Daha güçlü ve tam bağımsız Çad için daha fazla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve beraberindeki protokol üyelerine öğrenciler tarafından plaket takdimi yapıldı.

KBÜ’nün ilk Çadlı mezun öğrencileri anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile program sona erdi.

(Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
dw
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
09 Nisan, 2026 14:38 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çifte ödül

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında gösterdiği sürdürülebilir başarılar neticesinde iki ayrı teşekkür belgesi ile ödüllendirildi. Ayrıca ”Bebek Dostu Yenidoğan yoğun bakım ünitesi” ünvanını aldı.

ULUSAL DEĞERLENDİRMEDEN TAM NOT

Anne, bebek ve çocuk sağlığı hizmetleri çerçevesinde emzirmeyi korumak, desteklemek ve özendirmek suretiyle bebek ölümlerinin önüne geçilmesini amaçlayan program dahilinde; Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ulusal değerlendirme ekipleri tarafından titizlikle incelendi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda hastanenin hem “Bebek Dostu Hastane” hem de “Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi” unvanlarını başarıyla koruduğu tescil edildi.

Hastanenin başarılı çalışmalarının devam etmesi dolayısıyla verilen teşekkür belgeleri, Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara tarafından; Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müyesser Demir’e takdim edildi.

Takdim törenine Karabük Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Bekir Poçan ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Nermin Seçilmiş de katılarak, hastane yönetimini ve emeği geçen sağlık çalışanlarını tebrik ettiler.

KARA: “GELECEĞİMİZ OLAN BEBEKLER GÜVENDE”

Törende konuşan Op. Dr. İsmail KARA, anne sütünün önemine vurgu yaparak şunları kaydetti:

“Hastanemizin hem genel hizmetlerde hem de en kritik birimimiz olan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde ‘Bebek Dostu’ unvanını koruması, ilimizdeki sağlık kalitesinin bir göstergesidir. Bebeklerimize hayatın başında en doğru desteği sunan, emzirmeyi teşvik eden tüm ekibimize teşekkür ediyorum. Hedefimiz, her bebeğin sağlıklı bir başlangıç yapmasını sağlamaktır.” 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin