Karabük Üniversitesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında Karabük Üniversitesi’nde eğitim gören uluslararası öğrenciler için protokol imzalandı.
Karabük Üniversite’si Rektörlüğünde yapılan protokole Rektör Prof. Dr. Refik Polat ile Sosyal Güvenlik Kurumu Karabük İl Müdürü İsmail Yıldırım imza attı.
Karabük Üniversitesi’nde eğitim gören 50 farklı ülkeden 3 bini aşkın öğrencinin, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun anlaşmalı olduğu tüm Türkiye’deki kamu ve özel sağlık kuruluşlarındaki sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını sağlayan protokol 14.07.2017 ile 13.07.2020 tarihleri arasında 3 yıl süresince geçerli olacak.
Protokole imza atan Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail Yıldırım protokolün her iki kuruma da hayırlı olması temennisinde bulundu.


KBÜ ile SGK arasında protokol
Ceset kokusu sanıldı, gerçek polisin eve girmesiyle ortaya çıktı
Gümüşhane’de bir apartmandan yayılan kötü koku paniğe neden oldu. Ekiplerin seferber olduğu olayda kokunun buzdolabında unutulan bozuk etlerden kaynaklandığı ortaya çıktı.
Olay, gece saatlerinde Hasanbey Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartman sakinleri apartmanın giriş katından gelen ağır koku nedeniyle durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan ilk değerlendirmede kokunun ceset kokusu olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, evde yaşlı bir kadın ile genç bir kızın yaşadığı bilgisine ulaşıldı. Uzun süre ev sahibine ulaşmaya çalışan ekipler, daha sonra anahtarı temin etti. Savcılıktan alınan iznin ardından eve giren ekipler, ev içerisinde inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde apartmanı alarma geçiren kokunun evde elektrik sigortasının atması nedeniyle buzdolabında unutulan ve bozulan etlerden kaynaklandığı belirlendi. Olayın ardından ekipler normale dönerken, apartman sakinleri de rahat bir nefes aldı.


