Karabük Postası tarafından
08 Aralık, 2023 11:31 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ ile Kastamonu Üniversitesi arasında SOSYALFEST iş birliği toplantısı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ile Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, 2-3 Mart 2024 tarihlerinde KBÜ ev sahipliğinde yapılacak Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali (SOSYALFEST) iş birliği toplantısı gerçekleştirdi.

KBÜ rektörlük makamında yapılan toplantıda, iki üniversite arasında SOSYALFEST çerçevesinde yapılabilecek iş birliği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. KBÜ Rektörü Kırışık, Rektör Topal’a SOSYALFEST çerçevesinde yürütülen çalışmalar, etkinlikler ve programlar hakkında bilgi verirken toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini ifade etti. blank Kastamonu Üniversitesi Rektörü Topal da misafirperverliği için Rektör Kırışık’a teşekkür ederek, SOSYALFEST'te iş birliğinde bulunmaktan duyacağı mutluluğu ifade etti. Toplantıda, KBÜ rektör yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni, Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün ve KBÜ Genel Sekreteri Lütfü Köm yer aldı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da ‘huzur’ uygulamasında 2 bin 888 kişi sorgulandı

Kastamonu’da İl Emniyet Müdürlüğü takımlarınca gerçekleştirilen eş vakitli huzur uygulamasında 2 bin 888 kişi sorgulandı ve 54 iş yeri denetlendi.
Kastamonu Vilayet Emniyet Müdürlüğüne bağlı 37 takım, 174 çalışanın iştirakiyle, eş vakitli olarak 14 farklı noktada "Kastamonu Huzur" uygulaması gerçekleştirildi. Vilayet merkezinde düzenlenen kontrollerde 2 bin 888 şahıs, 54 umuma açık işyeri ile 789 araç ve şoförü denetlendi.
Yapılan kontrollerde 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Ayrıyeten arama kaydı bulunan 2 kuşkulu de yakalandı. "Kastamonu Huzur" uygulaması öncesince gruplarla bir ortaya gelen Kastamonu Vilayet Emniyet Müdürü Tamer Taş, oluşturdukları 37 grup ve 174 işçi ile kontrol gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kastamonu Emniyet Müdürlüğü olarak şu ana kadar tesis edilen inanç hissinin devamı, halkın huzur ve itimadı için uygulamayı başlatacaklarını belirten Taş, "Trafik güvenliği, terörle gayret, narkotik cürümlerle uğraş ve aranan şahısların yakalanması için topyekun ve bütün gücümüzle bir uygulama başlatacağız. Bu uygulamada maksadımız halkın huzuru, devlete olan itimadı ve şu ana kadar tesis edilmiş olan itimat hissinin sürekliliğini sağlamaktır. Emelimiz cürmü işlenmeden önlemek" biçiminde konuştu.
Taş, takımlardan uygulama esnasında kendi güvenliklerini azami ölçüde sağlamalarını isteyerek, "Sizlere muvaffakiyetler diliyorum. Allah’a emanet olun. Allah ayağınıza taş değdirmesin" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin