Reklam
Reklam
6723759514c63
Nuray Öztürk Avatarı
Nuray Öztürk tarafından
31 Ekim, 2024 15:18 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ ile KARDEMİR AR-GE Projeleri Geliştirecek

Karabük Üniversitesi ile KARDEMİR A.Ş,  işbirliği alanlarını genişletmek, üretim süreçlerini iyileştirmek ve ileri AR-GE projelerini hayata geçirmek için çalışmalarına devam ederken, özellikle demir üretimi, çelik üretimi, katılaşma ve haddeleme proseslerinde simülasyon çalışmaları ve iyileştirme faaliyetlerinin ortaklaşa yapılacağı ifade edildi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), bölgesel kalkınmayı desteklemek ve Demir-Çelik Endüstrisinde yenilikçi çözümler üretmek adına kapsamlı bir AR-GE iş birliği başlattı. Demir ve Çelik üretim süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik simülasyon çalışmaları ve iyileştirme faaliyetleri içeren projeler, üniversitenin akademik birikimi ile KARDEMİR’in endüstriyel deneyimini bir araya getirecek.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Üniversitemizin teknolojik altyapısını ve bilgi birikimini, KARDEMİR’in sanayi gücüyle birleştirerek, ülkemizin küresel rekabet gücüne katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu iş birliği, yalnızca iki kurum arasındaki bağları güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda Türkiye’nin demir-çelik sektöründe teknolojik ilerlemeler kaydetmesine olanak tanıyacaktır” ifadelerini kullandı.

Yapılan Görüşmelerde, üretim ve kalite süreçlerinin iyileştirilmesi, demir-çelik üretimi ve haddeleme gibi alanlarda simülasyon çalışmalarının önemi vurgulandı.

TEKNOPARK VE PROTOTİP MERKEZİ PROJEYE DESTEK SAĞLAYACAK

Karabük Üniversitesi Teknopark bünyesinde inşa edilecek yeni teknokent binası ve prototip merkezi, bu projelere ev sahipliği yapacak. Burada kurulacak pilot yüksek fırın tesisi, kömür, hidrojen ve oksijen kullanımı gibi konuların araştırılmasına olanak tanıyacak. Ayrıca, KARDEMİR’in yurt dışında yaptırdığı aks-teker setleri için tam gövde yorulma testi sistemlerinin tasarımı ve üretimi de bu iş birliği çerçevesinde Karabük Üniversitesi ile birlikte yürütülecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
manset 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
21 Mayıs, 2026 14:55 tarihinde yayınlandı
0

KARABÜK KURBAN BAYRAMINA HAZIRLANIYOR

Hayvan pazarı Cuma günü açılıyor, ücretsiz servis hizmeti başlıyor, mezarlıklar temizleniyor

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Karabük’te hazırlıklar hız kazandı. Karabük Belediyesi, vatandaşların bayramı huzurlu, sağlıklı ve düzenli bir ortamda geçirebilmesi amacıyla şehir genelinde kapsamlı çalışma başlattı. Mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmaları sürerken, kurban satışlarının yapılacağı hayvan pazarında da son hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Belediye ayrıca vatandaşların kurban satış alanına rahat ulaşabilmesi için ücretsiz servis hizmeti sunacağını duyurdu.

MEZARLIKLAR BAYRAMA HAZIRLANIYOR

Bayram öncesinde özellikle kabir ziyaretlerinde yoğunluk yaşanması beklenirken, belediye ekipleri şehir genelindeki mezarlıklarda temizlik ve bakım çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ot biçme, çevre düzenlemesi, yabani ot temizliği ve genel bakım işlemleri aralıksız sürdürülüyor. Yetkililer, vatandaşların kabir ziyaretlerini daha huzurlu ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi için tüm hazırlıkların titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

KURBAN SATIŞLARI TEK NOKTADA YAPILACAK

Bu yıl kurbanlık satışlarının yalnızca Yenice yolu üzerindeki, Melise Köyü karşısında bulunan mezbaha alanındaki Hayvan Pazarı’nda yapılacağı açıklandı. Belediye, belirlenen alan dışında kurbanlık satışına kesinlikle izin verilmeyeceğini duyurdu.

Kurallara aykırı şekilde satış yapan kişi ve işletmelere, belediye zabıta ekipleri tarafından cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Yetkililer, uygulamanın hem şehir düzenini korumak hem de vatandaşların sağlıklı koşullarda alışveriş yapmasını sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini ifade etti.

VETERİNER EKİPLERİ SAHADA OLACAK

Hayvan Pazarı’nda satışa sunulacak kurbanlıkların sağlık kontrolleri de belediye ekipleri tarafından titizlikle gerçekleştirilecek. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, hayvanların sağlık durumunu, hijyen şartlarını ve satış alanındaki genel düzeni sürekli denetleyecek.

Belediye yetkilileri, vatandaşların gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını temin edebilmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını vurguladı.

ÜCRETSİZ SERVİS HİZMETİ VERİLECEK

Karabük Belediyesi, vatandaşların kurban satış alanına ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla ücretsiz servis uygulamasını da hayata geçiriyor. Ücretsiz servisler 22 Mayıs 2026  Cuma günü başlayıp Arefe gününe kadar devam edecek. Ücretsiz servisler eski Balık Pazarından kalkacak. Gidiş servisleri 09.00, 11.00, 13.00, 15.00 ve 17.00 saatlerinde düzenlenecek. Dönüş servisleri ise 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 ve 17.15 saatlerinde vatandaşlara hizmet verecek.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin