Reklam
Reklam
6723759514c63
Nuray Öztürk Avatarı
Nuray Öztürk tarafından
31 Ekim, 2024 15:18 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ ile KARDEMİR AR-GE Projeleri Geliştirecek

Karabük Üniversitesi ile KARDEMİR A.Ş,  işbirliği alanlarını genişletmek, üretim süreçlerini iyileştirmek ve ileri AR-GE projelerini hayata geçirmek için çalışmalarına devam ederken, özellikle demir üretimi, çelik üretimi, katılaşma ve haddeleme proseslerinde simülasyon çalışmaları ve iyileştirme faaliyetlerinin ortaklaşa yapılacağı ifade edildi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), bölgesel kalkınmayı desteklemek ve Demir-Çelik Endüstrisinde yenilikçi çözümler üretmek adına kapsamlı bir AR-GE iş birliği başlattı. Demir ve Çelik üretim süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik simülasyon çalışmaları ve iyileştirme faaliyetleri içeren projeler, üniversitenin akademik birikimi ile KARDEMİR’in endüstriyel deneyimini bir araya getirecek.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Üniversitemizin teknolojik altyapısını ve bilgi birikimini, KARDEMİR’in sanayi gücüyle birleştirerek, ülkemizin küresel rekabet gücüne katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu iş birliği, yalnızca iki kurum arasındaki bağları güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda Türkiye’nin demir-çelik sektöründe teknolojik ilerlemeler kaydetmesine olanak tanıyacaktır” ifadelerini kullandı.

Yapılan Görüşmelerde, üretim ve kalite süreçlerinin iyileştirilmesi, demir-çelik üretimi ve haddeleme gibi alanlarda simülasyon çalışmalarının önemi vurgulandı.

TEKNOPARK VE PROTOTİP MERKEZİ PROJEYE DESTEK SAĞLAYACAK

Karabük Üniversitesi Teknopark bünyesinde inşa edilecek yeni teknokent binası ve prototip merkezi, bu projelere ev sahipliği yapacak. Burada kurulacak pilot yüksek fırın tesisi, kömür, hidrojen ve oksijen kullanımı gibi konuların araştırılmasına olanak tanıyacak. Ayrıca, KARDEMİR’in yurt dışında yaptırdığı aks-teker setleri için tam gövde yorulma testi sistemlerinin tasarımı ve üretimi de bu iş birliği çerçevesinde Karabük Üniversitesi ile birlikte yürütülecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
caykur genel muduru alim ureticinin cayi bitene kadar alimlarimiz devam edecek ZqxlA3LD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

ÇAYKUR Genel Müdürü Alim: “Üreticinin çayı bitene kadar alımlarımız devam edecek”

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, yaş çay alımlarının kesintisiz sürdüğünü belirterek, “150 bin tonu geçtik. Biz limit koymuyoruz. Üreticinin çayı ne zaman biterse o güne kadar alımlarımız devam edecek” dedi.

Çay İşletimleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, yaş çay alımlarında zaman zaman yaşanan yoğunluk nedeniyle üreticilere sakin olmaları çağrısında bulundu. Kampanyanın planlandığı şekilde devam ettiğini belirten Alim, üreticilerin elindeki tüm yaş çayın alınacağını vurguladı. Alim, üreticileri paniğe kapılmaması gerektiğini dile getirerek, “Yaş çay kampanyamız devam ediyor. 20 Mayıs’ta kampanyayı açtık. Bu yıl biliyorsunuz hava şartları nedeniyle biraz ötelenme oldu, normal şartlar altında alımlarımız devam ediyor. Bayram tatili 9 gün olması çay dönemine denk gelince, il dışından gelen üreticilerimiz de biraz acele edince oradan gelen bir yoğunluk oldu. Üreticilerimiz gelmişken çayı bitirip gidelim düşüncesiyle yola çıktılar. 19 bin ton stok olunca ister istemez iki günlük çay birikti. Bir gün ara verdik, bugün tekrar alımlarımıza başladık. Çay zaten şimdi tam kıvamına gelmiş durumda. Biz çayın tamamını almak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sonuna kadar da üreticinin yanındayız. İnşallah tüm çayı alacağız. Üreticimizin de sıkıntı olur, alım durur gibi düşüncesi olmasın. Hiçbir kesintiye uğratmadan hayırlısıyla kampanyamızı bitirmeye çalışacağız” dedi.

Yaş çay alımlarında kampanya süresince 150 bin tonu aşan çay alımı yaptıklarını sözlerine ekleyen Alim, “Ara vermek zorunda kalıyoruz, kontenjanı hiçbir şekilde 30 kilonun altına düşürmüyoruz. Kapasite belli, işleyeceğimiz çay belli ve çay 24 saatten fazla beklemiyor. Üreticilerimize her zaman söylüyoruz; makineleşmeye karşı değiliz, daha sağlıklı ve rahat çay hasadına karşı değiliz. Fakat acele edip herkes bir günde çayını bitirmeye çalışınca ister istemez sıkıntı oluyor. Bu sıkıntıyı aşabilmek için arada bir stoklar aşırı derecede yoğunlaşınca ara vermek zorunda kaldık. Birincide 20 bin ton gibi bir stok oluşmuştu. Bunun 24 saat içerisinde işlenmesi gerekiyor. Bugün itibarıyla çay alımlarımız devam ediyor. 150 bin tonu geçtik. Biz limit koymuyoruz. Üreticinin çayı ne zaman biterse o güne kadar alımlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin