Reklam
Reklam
6723759514c63
Nuray Öztürk Avatarı
Nuray Öztürk tarafından
31 Ekim, 2024 15:18 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ ile KARDEMİR AR-GE Projeleri Geliştirecek

Karabük Üniversitesi ile KARDEMİR A.Ş,  işbirliği alanlarını genişletmek, üretim süreçlerini iyileştirmek ve ileri AR-GE projelerini hayata geçirmek için çalışmalarına devam ederken, özellikle demir üretimi, çelik üretimi, katılaşma ve haddeleme proseslerinde simülasyon çalışmaları ve iyileştirme faaliyetlerinin ortaklaşa yapılacağı ifade edildi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), bölgesel kalkınmayı desteklemek ve Demir-Çelik Endüstrisinde yenilikçi çözümler üretmek adına kapsamlı bir AR-GE iş birliği başlattı. Demir ve Çelik üretim süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik simülasyon çalışmaları ve iyileştirme faaliyetleri içeren projeler, üniversitenin akademik birikimi ile KARDEMİR’in endüstriyel deneyimini bir araya getirecek.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Üniversitemizin teknolojik altyapısını ve bilgi birikimini, KARDEMİR’in sanayi gücüyle birleştirerek, ülkemizin küresel rekabet gücüne katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu iş birliği, yalnızca iki kurum arasındaki bağları güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda Türkiye’nin demir-çelik sektöründe teknolojik ilerlemeler kaydetmesine olanak tanıyacaktır” ifadelerini kullandı.

Yapılan Görüşmelerde, üretim ve kalite süreçlerinin iyileştirilmesi, demir-çelik üretimi ve haddeleme gibi alanlarda simülasyon çalışmalarının önemi vurgulandı.

TEKNOPARK VE PROTOTİP MERKEZİ PROJEYE DESTEK SAĞLAYACAK

Karabük Üniversitesi Teknopark bünyesinde inşa edilecek yeni teknokent binası ve prototip merkezi, bu projelere ev sahipliği yapacak. Burada kurulacak pilot yüksek fırın tesisi, kömür, hidrojen ve oksijen kullanımı gibi konuların araştırılmasına olanak tanıyacak. Ayrıca, KARDEMİR’in yurt dışında yaptırdığı aks-teker setleri için tam gövde yorulma testi sistemlerinin tasarımı ve üretimi de bu iş birliği çerçevesinde Karabük Üniversitesi ile birlikte yürütülecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cxz
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Mayıs, 2026 12:19 tarihinde yayınlandı
0

Karabüklü öğrencilerden Türkiye dereceleri

Karabüklü öğrenciler, farklı branşlarda düzenlenen Türkiye Şampiyonalarında elde ettikleri derecelerle büyük gurur yaşattı. Boks, Wushu Kung Fu, duatlon ve tekvando branşlarında mücadele eden öğrenciler önemli başarılara imza attı.

Gençler A Türkiye Boks Şampiyonası’nda, Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Görkem Kızıltoprak Türkiye şampiyonu olurken, Kıymet ve Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Diktepe ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Wushu Kung Fu Türkiye Şampiyonası’nda da Karabüklü sporcular dikkat çekti. Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Arda Cemal Taşbaş, 90 kilogram kategorisinde Türkiye şampiyonluğunu kazandı. Demir Çelik Anadolu Lisesi öğrencisi Berra Narin Ataman, 70-85 kilogram kategorisinde Türkiye ikincisi olurken, Kardemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Vesilenur Yücel 65-70 kilogram kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde etti. Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğrencisi Irmak Taşbaş ise 52 kilogram kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Çaycuma Duatlonu Türkiye Şampiyonası’nda da Karabüklü öğrenciler başarılı sonuçlar aldı. Emek Ortaokulu öğrencisi Yiğit Ömer Yılman, M3 Erkek kategorisinde Türkiye birincisi olurken, TED Karabük Koleji öğrencisi Mustafa Sarıoğlu Yıldız Erkek kategorisinde Türkiye ikinciliğini kazandı. Bahçeşehir Koleji öğrencisi Buğlem Duru, Yıldız M3 Kız kategorisinde Türkiye üçüncüsü olurken, Soğuksu Ortaokulu öğrencisi Poyraz Gürgen de M3 Erkek kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Türkiye Tekvando Yarışması’nda ise Karabük Bahaddin Gazi İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Azra Özcan, Türkiye üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı.

Karabük genelinde farklı okullardan öğrencilerin elde ettiği dereceler, hem aileleri hem de eğitim camiasında büyük sevinçle karşılandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin