Reklam
Reklam

KBÜ ile KARDEMİR AR-GE Projeleri Geliştirecek

6723759514c63
Nuray Öztürk Avatarı
Nuray Öztürk tarafından
31 Ekim, 2024 15:18 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi ile KARDEMİR A.Ş,  işbirliği alanlarını genişletmek, üretim süreçlerini iyileştirmek ve ileri AR-GE projelerini hayata geçirmek için çalışmalarına devam ederken, özellikle demir üretimi, çelik üretimi, katılaşma ve haddeleme proseslerinde simülasyon çalışmaları ve iyileştirme faaliyetlerinin ortaklaşa yapılacağı ifade edildi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), bölgesel kalkınmayı desteklemek ve Demir-Çelik Endüstrisinde yenilikçi çözümler üretmek adına kapsamlı bir AR-GE iş birliği başlattı. Demir ve Çelik üretim süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik simülasyon çalışmaları ve iyileştirme faaliyetleri içeren projeler, üniversitenin akademik birikimi ile KARDEMİR’in endüstriyel deneyimini bir araya getirecek.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Üniversitemizin teknolojik altyapısını ve bilgi birikimini, KARDEMİR’in sanayi gücüyle birleştirerek, ülkemizin küresel rekabet gücüne katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu iş birliği, yalnızca iki kurum arasındaki bağları güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda Türkiye’nin demir-çelik sektöründe teknolojik ilerlemeler kaydetmesine olanak tanıyacaktır” ifadelerini kullandı.

Yapılan Görüşmelerde, üretim ve kalite süreçlerinin iyileştirilmesi, demir-çelik üretimi ve haddeleme gibi alanlarda simülasyon çalışmalarının önemi vurgulandı.

TEKNOPARK VE PROTOTİP MERKEZİ PROJEYE DESTEK SAĞLAYACAK

Karabük Üniversitesi Teknopark bünyesinde inşa edilecek yeni teknokent binası ve prototip merkezi, bu projelere ev sahipliği yapacak. Burada kurulacak pilot yüksek fırın tesisi, kömür, hidrojen ve oksijen kullanımı gibi konuların araştırılmasına olanak tanıyacak. Ayrıca, KARDEMİR’in yurt dışında yaptırdığı aks-teker setleri için tam gövde yorulma testi sistemlerinin tasarımı ve üretimi de bu iş birliği çerçevesinde Karabük Üniversitesi ile birlikte yürütülecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Zonguldak’ta terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 4 öğrenciden 3’ü tutuklandı

zonguldakta teror orgutu operasyonunda gozaltina alinan 4 ogrenciden 3u tutuklandi 9qNvzVGX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta polis ekiplerince yasa dışı sol terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen 4 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda N.Ş., S.D., İ.K. ve B.O. isimli öğrenciler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çeşitli dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N.Ş., S.D. ve B.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin