Reklam
Reklam
6723759514c63
Nuray Öztürk Avatarı
Nuray Öztürk tarafından
31 Ekim, 2024 15:18 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ ile KARDEMİR AR-GE Projeleri Geliştirecek

Karabük Üniversitesi ile KARDEMİR A.Ş,  işbirliği alanlarını genişletmek, üretim süreçlerini iyileştirmek ve ileri AR-GE projelerini hayata geçirmek için çalışmalarına devam ederken, özellikle demir üretimi, çelik üretimi, katılaşma ve haddeleme proseslerinde simülasyon çalışmaları ve iyileştirme faaliyetlerinin ortaklaşa yapılacağı ifade edildi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), bölgesel kalkınmayı desteklemek ve Demir-Çelik Endüstrisinde yenilikçi çözümler üretmek adına kapsamlı bir AR-GE iş birliği başlattı. Demir ve Çelik üretim süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik simülasyon çalışmaları ve iyileştirme faaliyetleri içeren projeler, üniversitenin akademik birikimi ile KARDEMİR’in endüstriyel deneyimini bir araya getirecek.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Üniversitemizin teknolojik altyapısını ve bilgi birikimini, KARDEMİR’in sanayi gücüyle birleştirerek, ülkemizin küresel rekabet gücüne katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu iş birliği, yalnızca iki kurum arasındaki bağları güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda Türkiye’nin demir-çelik sektöründe teknolojik ilerlemeler kaydetmesine olanak tanıyacaktır” ifadelerini kullandı.

Yapılan Görüşmelerde, üretim ve kalite süreçlerinin iyileştirilmesi, demir-çelik üretimi ve haddeleme gibi alanlarda simülasyon çalışmalarının önemi vurgulandı.

TEKNOPARK VE PROTOTİP MERKEZİ PROJEYE DESTEK SAĞLAYACAK

Karabük Üniversitesi Teknopark bünyesinde inşa edilecek yeni teknokent binası ve prototip merkezi, bu projelere ev sahipliği yapacak. Burada kurulacak pilot yüksek fırın tesisi, kömür, hidrojen ve oksijen kullanımı gibi konuların araştırılmasına olanak tanıyacak. Ayrıca, KARDEMİR’in yurt dışında yaptırdığı aks-teker setleri için tam gövde yorulma testi sistemlerinin tasarımı ve üretimi de bu iş birliği çerçevesinde Karabük Üniversitesi ile birlikte yürütülecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
e2e7dcfb 77d3 42c3 b555 fd98e59fd9e5
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
13 Mayıs, 2026 13:31 tarihinde yayınlandı
0

KARÇEL emekçilerine toplu sözleşme ziyareti

Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri, KARÇEL çalışanlarını ziyaret ederek geçtiğimiz günlerde başarıyla imzalanan 2026-2027 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi’nin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette işçilerle bir araya gelen sendika yöneticileri, sözleşme sürecinde elde edilen kazanımlar hakkında değerlendirmelerde bulunurken, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Emekçilerin gösterdiği dayanışmanın önemine dikkat çeken Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Kenan Yılmaz, imzalanan sözleşmenin çalışanların haklarını koruyan ve çalışma şartlarını iyileştiren önemli kazanımlar içerdiğini ifade etti.

KARÇEL emekçileriyle samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada, işçilerin talep ve görüşleri de dinlenirken, sendika yönetimi her zaman çalışanların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Ziyaret sonunda, 2026-2027 Toplu İş Sözleşmesi’nin tüm KARÇEL çalışanlarına ve ailelerine hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin