KBÜ ile İstanbul Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı - Karabük Haber Postası
x23 3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Haziran, 2025 16:24 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ ile İstanbul Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Karabük Üniversitesi(KBÜ) ile İstanbul Üniversitesi arasında Sosyalfest 2025 Kurumsal Paydaş İş Birliği Protokolü imzalandı.

Sosyalfest 2025 için yürütülen iş birliği görüşmeleri çerçevesinde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ı ziyaret etti. Görüşmede, iki üniversite arasında kurumsal iş birlikleri, ortak projeler ve akademik etkileşim alanları değerlendirildi.
Ziyaretin ardından Sosyalfest 2025 Kurumsal Paydaş İş Birliği Protokolü’nün imzalanmasıyla İstanbul Üniversitesi, festivalin resmî paydaşları arasına katıldı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, protokol töreninde yaptığı açıklamada, “Sosyalfest 2025, gençlerin sosyal sorumluluk, girişimcilik ve inovasyon konularında bilinçlenmesini sağlayacak önemli bir platform olacak. İstanbul Üniversitesi gibi köklü bir kurumla iş birliği içinde olmak bizler için büyük bir güç ve motivasyon kaynağıdır” dedi.

Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar ise Sosyalfest’in kurumsal paydaşı olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, bu tür iş birliklerinin hem akademik hem de toplumsal kalkınma için değerli olduğunu ifade etti.

Sosyalfest’e son başvuru tarihi 15 Eylül

Sosyalfest 2025 çerçevesinde düzenlenen sosyal model tasarım yarışmasına başvurular, 15 Eylül Pazartesi gününe kadar Sosyalfest’in resmi internet adresinden çevrim içi olarak alınmaya devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kazaya karisan ehliyetsiz ve alkollu surucuye 225 bin lira ceza wySfancq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kazaya karışan ehliyetsiz ve alkollü sürücüye 225 bin lira ceza

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada, sürücülerden birinin hem alkollü hem de ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Sürücüye 225 bin lira, aracın sahibine ise 43 bin 965 TL idari para cezası uygulandı.

Kaza, Esentepe Mahallesi İstanbul Caddesi üzerindeki Tır Garajı Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.D. yönetimindeki 55 AEU 086 plakalı otomobil ile Y.D. idaresindeki 06 UB 453 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede sürücü B.D.’nin 1.70 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin daha önce daimi olarak iptal edildiği belirlendi. Ayrıca kazaya karışan aracın Vezirköprü Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından yakalamalı olduğu tespit edildi.

Polis ekipleri tarafından sürücü B.D.’ye Karayolları Trafik Kanunu kapsamında “ehliyeti iptal edildiği halde araç kullanmak” ve “alkollü araç kullanmak”tan toplam 225 bin TL idari para cezası kesildi. Araç sahibine ise “ehliyetsiz kişiye araç kullandırmak” ve “araç muayenesini yaptırmamak” suçlarından 43 bin 965 TL ceza uygulandı. Öte yandan, alkollü sürücü hakkında “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin