Reklam
Reklam
GENC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Şubat, 2025 15:04 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ, Genç İletişimciler Yarışması’ndan ödüllerle döndü

Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi, 34. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda dört ödül kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen yarışmada Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi, dört farklı kategoride ödül alarak en fazla ödül kazanan en genç fakülte oldu. Öte yandan alınan bu ödüllerle, Karabük Üniversitesi yarışmada en çok ödül kazanan ikinci üniversite olma başarısını gösterdi.

İstanbul’da gerçekleşen ödül törenine, fakülteyi temsilen Doç. Dr. Burak Türten, Dr. Öğr. Üyesi Faruk Aşlakcı ve ödül alan öğrenciler katıldı.

Yarışmada Uğurcan Balkan röportaj dal kategorisi, Halil Tükenmez ise yazılı dal fotoğraf kategorisinde ikincilik elde etti. Merve Dülger görsel dal televizyon haberi, Bilal Bozkurt ise işitsel dal radyo haberi kategorisinde üçüncü oldu.

Ödül kazanan projelerin danışmanlığını ise; Prof. Dr. Mustafa İnce, Doç. Dr. Mevlüt Can Koçak, Doç. Dr. Burak Türten, Dr. Öğr. Üyesi Faruk Aşlakcı, Dr. Öğr. Üyesi Mesut Yılmaz ve Öğr. Gör. Serdar Sabuncu yürüttü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadeniz ereglide ureticilere yuzde 75 hibe destekli fidan dagitildi QyxX4qhA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu.

Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi

Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı.

2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla

Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin