blank
Mustafa Akgün tarafından
30 Mayıs, 2025 10:47 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ Eflani MYO’da  Mezuniyet Heyecanı Yaşandı

Karabük Üniversitesi 2024–2025 Akademik Yılı Mezuniyet Törenleri kapsamında, Eflani Meslek Yüksekokulunda da mezuniyet sevinci yaşandı. Bu yıl 43 mezun öğrenci düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Törene; Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Eflani MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Küçükkara, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, törendeki konuşmasında öğrencilerin yalnızca derslerde değil, kulüp faaliyetleri ve çeşitli beceriler edinme noktasında da kendilerini geliştirmeleri gerektiğine dikkat çekti. Karaş, özverili katkılarından dolayı akademik personele teşekkür etti ve mezun öğrencilere başarılar diledi.

Eflani MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Küçükkara ise yaptığı konuşmada, mezuniyetin öğrenciler için bir son değil, yeni bir başlangıç olduğunu belirtti. Öğrencilerden, bilgi ve yeteneklerini toplumsal faydaya dönüştürmelerini beklediklerini de ifade etti.

Törenin devamında okul birincisi Emre Günaydın, mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmada iki yıllık eğitim sürecine ve bu süreçte edindikleri tecrübelere, karşılaştıkları zorluklarda kendilerine rehberlik eden akademisyenlere ve her koşulda yanlarında olan ailelerine teşekkür etti.

Mezuniyet töreninde, dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Eflani MYO’da birinciliği Aşçılık Programı öğrencisi Emre Günaydın, ikinciliği İş Sağlığı ve Güvenliği Programından İrem Cirit, üçüncülüğü de yine İş Sağlığı ve Güvenliği Programından Mehmet Ali Çelebi elde etti. Mezuniyet töreninin sonunda öğrenciler, hep birlikte keplerini atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Amasya’da kenevirde hayal kırıklığı: Kenevir ekim alanı 6 bin 500 dekardan 850 dekara düştü

Amasya’da kenevir bitkisinin büyük umutlarla başlayan üretimi hayal kırıklığına dönüştü. İlaç sanayinden dokumaya, otomotivden izolasyona kadar çok farklı alanlarda kullanım imkanı olan bitkinin ekimi 6 bin 500 dekardan 850 dekara kadar geriledi. Mağdur olan üreticilerin ekim yapmak istemediği açıklandı.

"Üreticilerimiz mağdur olduğu için ekim yapmak istemiyor"
Amasya’da "Kenevir Tekrar Doğuyor Projesi" kapsamında hasat programı düzenlendi. Programda konuşan Amasya Tarım ve Orman Vilayet Müdürü Ahmet Arslan, "İlimizde 2024 yılında 6 bin 500 dekar üzere bir alanda ekimi yapılan kenevir kontratlı üretim esnasında bir firmayla yaşanan düşüncelerden ötürü bu yıl 850 dekar üzere bir alana düşmüş bulunmaktadır" dedi.
850 dekarın 500 dekarlık kısmının TİGEM’e bağlı Gökhöyük Tarım İşletmesi’nde, kalan kısmın ise iki firma tarafından kontratlı olarak Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerinde ekildiğini anlatan Arslan, "Kenevir olayının daha önemli bir biçimde ele alınması gerekir. Kenevirin vilayetimizde yaygınlaştırılması gerekiyorsa bu firmaların daha güçlü bir formda bu dala el atması gerekir. Yoksa üreticilerimizin bu hususta mağdur olduğu için ekim yapmak istemiyorlar. Bu da bizim için büyük bir sıkıntı" diye konuştu.

Dalgıçların kıyafetlerinde, pilotların kasklarında kullanılıyor
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (TİGEM) kenevir tohumu üretimine ait faaliyetlerde bulunduğuna değinen TİGEM Bitkisel Üretim Dairesi Başkanı Noyan Avgın, "Kenevirin sahiden çok fazla kullanım alanı var. Dalgıçların kıyafetlerinden uçaklarda pilotların kasklarına kadar kullanıldığını öğrendik. Bu türlü bir bitkiyi desteklememiz ve endüstrisini de geliştirmemiz lazım" formunda konuştu.
Amasya Valisi Lider Bakan ise uzun yıllardan sonra 2016 yılında çıkan yönetmelikle 21 vilayette kenevirin tekrar yetiştirilmeye başlandığını hatırlatarak Amasya’nın kenevir tohumu üretiminde 296 ton ile birinci sırada yer aldığını söyledi.

"Salonda hasat olmaz, yağmurda eriyecek halimiz yok"
"Kenevir Tekrar Doğuyor Projesi" kapsamında Gökhöyük Tarım İşletmesinde düzenlenen kenevir hasadı tarla günü programının hava muhalefeti telaşı nedeniyle tarlada yapılmamasına reaksiyon gösterip kendisinin olduğu üzere programa katılanların yarıdan fazlasının çiftçi çocuğu olduğunu hatırlatarak programın devamını tarlada sürdürten Vali Bakan, "Hiç kimse çok fazla havalara girmesin. Bu türlü salonda filan hasat olmaz. Yağmurda eriyecek halimiz yok" tabirlerini kullandı.
Hasat programında AK Parti Vilayet Lideri Galip Uzun ve Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürü Halil Ozan Topaloğlu ile öteki yetkililer de yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin