KBÜ,  Dünyanın En İyi Üniversiteleri Arasında - Karabük Haber Postası
6744351b02ab5
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
25 Kasım, 2024 11:28 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ,  Dünyanın En İyi Üniversiteleri Arasında

Karabük Üniversitesi (KBÜ), dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından biri olan Times Higher Education (THE) tarafından 2025 yılında ilk kez yapılan Disiplinler Arası Bilim Sıralamasında dünya genelinde 501 – 600 bandında yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye genelinde 16., son 20 yılda kurulan devlet üniversiteleri arasında ise 8. sırada yer alan KBÜ, uluslararası bilim dünyasında adından söz ettirmeye devam ediyor.

THE Disiplinler Arası Bilim Sıralaması, 2019 – 2023 yılları arasında en az 100 disiplinler arası araştırma yayını yapmış ve 2025 Dünya Üniversite Sıralamaları için veri paylaşımında bulunan üniversiteleri kapsıyor. Üniversiteler; girdiler (%19), süreçler (%16) ve çıktılar (%65) olmak üzere üç temel başlık ve 11 alt gösterge üzerinden değerlendirildi.

TÜRKİYE’DE İLK 20’DE YER ALDI

Karabük Üniversitesi, bu değerlendirmede girdiler alanında Türkiye’deki üniversiteler arasında 35., süreç alanında 34. ve çıktılar alanında 28. sırada yer alarak önemli bir başarıya ulaştı. Disiplinler arası bilimsel çalışmalarla adını duyuran KBÜ, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde yükselen bir grafik çiziyor.

REKTÖR KIRIŞIK: “GURUR VERİCİ BİR DURUM” Karabük Üniversitesi’nin son aylardaki ulusal ve uluslararası başarılarına bir yenisinin daha eklendiğini belirten Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Son aylardaki başarılarıyla büyük bir yükseliş trendi yakalayan üniversitemiz uluslararası görünürlüğünü giderek artırmaktadır.  Bu yıl ilk defa yayınlanan THE Disiplinler arası Bilim Sıralaması 2025’te Karabük Üniversitesi, dünya çapında disiplinler arası araştırmalarda önde gelen üniversiteler arasında yer alarak, büyük bir başarı elde etmiştir. Üniversitemiz adına gurur verici bir durumdur. Bilim merkezli öğrenci dostu sloganıyla yola çıkan üniversitemiz; sosyal, sağlık, mühendislik ve doğa bilimleri alanlarında disiplinler arası çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Son 6 aydır elde edilen dünya ve Türkiye ölçeğindeki büyük başarılar, alınan ödüller, yarışmalardaki büyük başarılar gösterdiğimiz çalışmaların meyvelerini verdiğini göstermektedir. Bu gurur verici sonucun elde edilmesinde emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde nevruz coskusu QiNFHwht
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde Nevruz coşkusu

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen Nevruz Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Kastamonu Üniversitesi tarafından Nevruz Şenliği düzenlendi. Etkinlik, Kuzeykent Bayrak Anıtı’ndan Kastamonu Üniversitesi Etkinlik Alanı’na kadar gerçekleştirilen bayrak yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşün sonunda etkinlik alanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edildi. Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Kastamonu Üniversitesi Kültür, Sanat, Uygulama ve Araştırma Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Zeki Gürel, nevruzun Türk milleti için Ergenekon’dan çıkışı temsil eden milli bir bayram olduğunu ifade etti. Gürel, bu özel günün dil, din ve coğrafya fark etmeksizin barışın, kardeşliğin ve kültürel birlikteliğin simgesi olduğunu vurguladı.

Daha sonra uluslararası öğrenciler sahne alarak kültürel zenginliği yansıtan gösteriler sundu. Kazakistanlı öğrencilerin “Dombra” performansı büyük beğeni toplarken, Azerbaycanlı öğrencilerin dans gösterisi izleyicilerden alkış aldı. Endonezyalı ve Filipinli öğrencilerin sergilediği geleneksel danslar programa renk kattı. Son olarak Raksan Halk Dansları Topluluğu’nun halk oyunları gösterisi ise katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Gösterilerin ardından nevruz ateşi yakıldı. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın da katılımıyla protokol üyeleri ateşin üzerinden atlayarak baharın gelişini kutladı. Rektör Topal ve beraberindeki heyet örs üzerinde demir dövdü.

Etkinlikte yabanco öğrenciler, yöresel yemeklerini misafirlere ikram etti. Programın devamında ise Prof. Dr. Sıtkı Akarsu öncülüğünde Müzikoloji Bölümü öğrencileri tarafından konser verildi.

Etkinliğe katılan Sevde Gül, “Gayet güzel bir etkinlik olmuş, eğleniyoruz. Üniversitemiz bununla alakalı konferansta düzenledi. Kültürümüzün devamı açısından nevruz ve Hıdırellez etkinliklerinin devamının olması gerekiyor. Gençlerimizin bilinçlenmesi gerekiyor” dedi.

Azerbaycanlı öğrenci Elyaf Kasımı da, “Nevruzu çok güzel kutluyoruz. Azerbaycan’ın yöresel yemeklerini tanıtıyoruz. Eğleniyorum, çok güzel etkinlik geçiyor” diye konuştu.

Programa Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. M. Öztürk Akcaoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sami Kuşcu, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Turgay Atsız ile çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin