Reklam
Reklam
66f66c58d6921 jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
27 Eylül, 2024 11:27 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ ‘den Akademik ve Erasmus İş Birliği Protokolü

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve University of Food Technologies Plovdiv Rektörü Prof.D.Sc. Müh. Galin Yordanov Ivanov arasında Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali “SOSYALFEST” kurumsal paydaş iş birliği, akademik iş birliği ve Erasmus protokolleri imzalandı. 

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bulgaristan’da bulunan University of Food Technologies Plovdiv Rektörü Prof.D.Sc. Müh. Galin Yordanov Ivanov’u ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a ziyaret sırasında Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Hüseyin Kurt ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Ucur da eşlik etti.

Görüşmede ortak araştırma projeleri, akademik iş birliği, öğrenci değişimi, ortak konferanslar, yurt dışı eğitim programları, projeler ve etkinlikler düzenlenmesi, ortak lisans ve yüksek lisans programları gibi akademik faaliyet konuları ele alındı. Ayrıca görüşmede Erasmus hareketliliklerinin artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmenin ardından akademik iş birliği ve Erasmus protokolleri imzalandı. İmzalanan iş birliği protokolleriyle Karabük Üniversitesi ile University of Food Technologies Plovdiv arasında akademik, stratejik, verimli ve ileriye dönük ilişkiler kurulması amaçlanıyor.

Uluslararası ağını genişleterek ve geliştirerek, uluslararası bir üniversite olma hedeflerini daha da ileriye taşımaya devam edeceğini belirten Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesi’nin gerek ulusal gerekse uluslararası iş birlikleriyle gelişmesinin daha kapsamlı ve nitelikli olacağına dikkat çekti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren University of Food Technologies Plovdiv Rektörü Prof.D.Sc. Müh. Galin Yordanov Ivanov ise iki üniversite arasındaki iş birliklerin devam edeceğinin altını çizdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
sakalli akbaba gumushanede goruntulendi iKjtM4vq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Sakallı akbaba Gümüşhane’de görüntülendi

Gümüşhane’nin yüksek rakımlı dağlarında görüntülenen sakallı akbaba, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince kayıt altına alındı.

Türkiye’nin yaban hayatı açısından zengin illerinden biri olan Gümüşhane’de, doğanın en nadir ve gizemli kuş türlerinden olan Sakallı Akbaba görüntülendi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Müdürlüğü ekipleri tarafından yüksek rakımlı bölgelerde yapılan çalışmalar sırasında kaydedilen görüntüler, büyük ilgi gördü.

Uzun yıllardır kentteki yaban hayatını takip eden ekipler, dağların efendisi olarak bilinen sakallı akbabayı doğal yaşam alanında görüntülemeyi başardı. Deneyimli personel Yusuf Özkan tarafından çekilen görüntüler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün resmi sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

Kısa sürede çok sayıda etkileşim alan paylaşımda, “Dağların sessizliğine en çok onun bakışı yakışıyor” ifadelerine yer verildi.

Literatürde Gypaetus barbatus olarak bilinen sakallı akbaba, diğer akbaba türlerinden farklı beslenme alışkanlığıyla dikkat çekiyor. Yaşayan canlılara saldırmayan ve leşlerle beslenen türün diyetinin yüzde 90’dan fazlasını kemikler oluşturuyor. Küçük kemikleri tek seferde yutabilen sakallı akbaba, büyük kemikleri ise yüksekten bırakarak parçaladıktan sonra tüketiyor. Bu özelliği sayesinde ekosistemin en önemli temizlikçilerinden biri olarak kabul ediliyor.

Kanat açıklığı yaklaşık 3 metreye ulaşabilen sakallı akbabanın Gümüşhane’de görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşamın ve ekolojik dengenin korunmaya devam ettiğini ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin