Reklam
Reklam
66f66c58d6921 jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
27 Eylül, 2024 11:27 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ ‘den Akademik ve Erasmus İş Birliği Protokolü

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve University of Food Technologies Plovdiv Rektörü Prof.D.Sc. Müh. Galin Yordanov Ivanov arasında Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali “SOSYALFEST” kurumsal paydaş iş birliği, akademik iş birliği ve Erasmus protokolleri imzalandı. 

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bulgaristan’da bulunan University of Food Technologies Plovdiv Rektörü Prof.D.Sc. Müh. Galin Yordanov Ivanov’u ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a ziyaret sırasında Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Hüseyin Kurt ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Ucur da eşlik etti.

Görüşmede ortak araştırma projeleri, akademik iş birliği, öğrenci değişimi, ortak konferanslar, yurt dışı eğitim programları, projeler ve etkinlikler düzenlenmesi, ortak lisans ve yüksek lisans programları gibi akademik faaliyet konuları ele alındı. Ayrıca görüşmede Erasmus hareketliliklerinin artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmenin ardından akademik iş birliği ve Erasmus protokolleri imzalandı. İmzalanan iş birliği protokolleriyle Karabük Üniversitesi ile University of Food Technologies Plovdiv arasında akademik, stratejik, verimli ve ileriye dönük ilişkiler kurulması amaçlanıyor.

Uluslararası ağını genişleterek ve geliştirerek, uluslararası bir üniversite olma hedeflerini daha da ileriye taşımaya devam edeceğini belirten Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesi’nin gerek ulusal gerekse uluslararası iş birlikleriyle gelişmesinin daha kapsamlı ve nitelikli olacağına dikkat çekti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren University of Food Technologies Plovdiv Rektörü Prof.D.Sc. Müh. Galin Yordanov Ivanov ise iki üniversite arasındaki iş birliklerin devam edeceğinin altını çizdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldak kent merkezinde yagis etkili oldu a2zrJa9i
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak kent merkezinde yağış etkili oldu

Zonguldak kent merkezinde aniden başlayan yoğun yağış nedeniyle tedbirsiz yakalanan vatandaşlar bina saçakları ve tentelerin altına sığındı.

Zonguldak şehir merkezinde gün içinde aniden yoğunlaşan yağmur, günlük yaşamda aksamalara yol açtı. Yağmura yakalanan bölge sakinleri, ıslanmamak için dükkan önlerindeki saçakların ve brandaların altına sığınarak korunmaya çalıştı.

Yağışın miktarını artırmasıyla beraber sokaktaki çok sayıda kişi koşarak kapalı alanlara ulaşmak için çaba sarf etti. Kentin işlek noktalarında yağmura yakalananlar bir süre hava şartlarının normale dönmesini bekledi. Meteorolojik verilere göre kentte hava sıcaklığı 17 derece ölçüldü. Nem oranının yüzde 88’e ulaştığı bölgede, rüzgar hızı saatte 16 kilometre, yağış ihtimali ise yüzde 73 olarak tespit edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin