Reklam
Reklam
66f66c58d6921 jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
27 Eylül, 2024 11:27 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ ‘den Akademik ve Erasmus İş Birliği Protokolü

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve University of Food Technologies Plovdiv Rektörü Prof.D.Sc. Müh. Galin Yordanov Ivanov arasında Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali “SOSYALFEST” kurumsal paydaş iş birliği, akademik iş birliği ve Erasmus protokolleri imzalandı. 

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bulgaristan’da bulunan University of Food Technologies Plovdiv Rektörü Prof.D.Sc. Müh. Galin Yordanov Ivanov’u ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a ziyaret sırasında Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Hüseyin Kurt ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Ucur da eşlik etti.

Görüşmede ortak araştırma projeleri, akademik iş birliği, öğrenci değişimi, ortak konferanslar, yurt dışı eğitim programları, projeler ve etkinlikler düzenlenmesi, ortak lisans ve yüksek lisans programları gibi akademik faaliyet konuları ele alındı. Ayrıca görüşmede Erasmus hareketliliklerinin artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmenin ardından akademik iş birliği ve Erasmus protokolleri imzalandı. İmzalanan iş birliği protokolleriyle Karabük Üniversitesi ile University of Food Technologies Plovdiv arasında akademik, stratejik, verimli ve ileriye dönük ilişkiler kurulması amaçlanıyor.

Uluslararası ağını genişleterek ve geliştirerek, uluslararası bir üniversite olma hedeflerini daha da ileriye taşımaya devam edeceğini belirten Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesi’nin gerek ulusal gerekse uluslararası iş birlikleriyle gelişmesinin daha kapsamlı ve nitelikli olacağına dikkat çekti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren University of Food Technologies Plovdiv Rektörü Prof.D.Sc. Müh. Galin Yordanov Ivanov ise iki üniversite arasındaki iş birliklerin devam edeceğinin altını çizdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
geleneksel hacet bayraminda yarim tondan fazla et dagitildi 5w9927Pq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Geleneksel Hacet Bayramı’nda yarım tondan fazla et dağıtıldı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yüzyıllardır sürdürülen Hacet Bayramları, bu yıl Yazılar köyünde başladı. Dev kazanlarda pişirilen yarım tondan fazla et vatandaşlara ikram edilirken, bu yıl ilk defa yapılan semazen gösterisi büyük ilgi gördü.

Bolu’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hacet Bayramı etkinlikleri başladı. Bu yıl ilk olarak Mudurnu ilçesine bağlı Yazılar köyünde başlayan bayrama, yüzlerce kişi katıldı. Gece saatlerinde dev kazanlarda kaynatılan 600 kilogram et ve 650 kilogram bulgur, vatandaşlara ikram edildi. Hacet Bayramı’nın ana geleneklerinden biri olan güreş müsabakalarının yanı sıra, bu yıl ilk defa semazen gösterisi de yapıldı. Vatandaşlar ilk defa yapılan gösteriye yoğun ilgi gösterdi. Yazılar Köyü Muhtarı Mehmet Akşit, Hacet Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Hacet Bayramı’nın insanların birbirleriyle kaynaşması, bol ve bereketli geçmesi anlamına gelir. Bu sene Mudurnu’da ilk defa yapacağım semazen gösterimi ve ilahi programı ardından güreş ve Hacet Bayramı’nı sonlandıracağız. Gelen bütün halkımıza teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin