Karabük Postası tarafından
22 Haziran, 2023 14:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ Demir Çocuk Anaokulunda Mezuniyet Coşkusu

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Demir Çocuk Anaokulundan toplam 40 öğrenci mezun oldu. Bu sene 12’ncisi gerçekleşen mezuniyette Miniklerin yıl sonu gösterileri ve mezuniyet sevinçleri renkli görüntülere sahne oldu. Karabük Kültür Merkezinde yapılan Karabük Üniversitesi Demir Çocuk Anaokulu yıl sonu gösteri ve mezuniyetine, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Coşkun, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ağarı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özdemir, KBÜ Demir Çocuk Anaokulu Müdürü Öğr. Gör. Mücahit Yuvacı, öğretmenler ve aileler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, “Rektörlük dönemimde bu işi özveriyle canla başla profesyonel olarak yapan Mücahit hocama ve ekibine çok teşekkür ediyorum. İnşallah kreş bizim Üniversitemizin yüz akı oldu. Bundan sonra da Üniversitenin yüz akı olarak bu özelliğini devam ettirir. Karabük ilinde en güzel mekana sahip, en güzel olanaklara sahip ve çok rağbet gören bir ortamımız var. Hocalarımız özveriyle güzel şekilde çalışıyorlar, hepsine teşekkür ediyorum” dedi. KBÜ Demir Çocuk Anaokulu Müdürü Öğr. Gör. Mücahit Yuvacı, “2011 yılında faaliyete geçen Anaokulumuz bu sene 12’nci dönem mezunlarını veriyor. ‘Üniversite bahçesinde yeşeren tohumlar’ mottosuyla yola çıktığımız bu süreçte 12 yılda yaklaşık 400 öğrencimizi mezun etmenin heyecanını yaşıyoruz. Milli ve manevi değerlere bağlı, hoşgörülü, çağdaş, araştıran ve sorgulayan bir anlayışla vermiş olduğumuz bu eğitimde bu sene 40 öğrencimizi daha mezun edeceğiz. Altı yıldır idareciliğini yürüttüğümüz Anaokulumuzda yenilikçi bir eğitim anlayışı benimsedik. Üniversitemizin tüm imkanlarını kullanabilmek için birimlerle koordineli bir çalışma yürüttük. Desteklerini bizden esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat’a ve eşi Fadimana Polat hanıma şükranlarımızı arz ediyorum. Bağlı bulunduğumuz Rektör Yardımcımız  Prof. Dr. Mücahit Coşkun hocamıza ve iş birliklerinden ötürü Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Özdemir hocamıza da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ağustos, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de otelde çıkan yangın paniğe neden oldu

Gümüşhane’de bulunan bir otelde gece saatlerinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Otel çalışanının süratli müdahalesi muhtemel bir faciayı engelledi.
Yangın, gece saatlerinde Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan Zigana Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, otelin alt katındaki mutfak kısmında, birinci belirlemelere nazaran elektrik kontağından çıktığı bedellendirilen yangın, yapının ahşap olması nedeniyle kısa müddette büyüdü. Otel işçisinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda 112 acil sıhhat, itfaiye, AFAD ve polis takımı sevk edildi. Gruplar olay yerine ulaşmadan evvel otelde konaklayan 9 kişi, gece nöbetindeki 3 işçi tarafından inançlı bir formda tahliye edildi. Çalışanın serinkanlı ve dikkatli müdahalesi sayesinde tahliye süreci meselesiz tamamlanırken, muhtemel bir facianın önüne geçildi. Yangında can kaybı yaşanmazken, dumandan etkilenen 3 otel işçisi tedavi altına alındı. Sıhhat durumlarının âlâ olduğu öğrenildi.
İtfaiye gruplarının çalışmasının akabinde yangın büsbütün denetim altına alınırken, çıkış sebebiyle ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.
"Otel işçisinin ihtiyatlı davranışıyla otel kısa müddette tahliye edildi"
Yangının akabinde alanda incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, "İtfaiye grupları olay yerine gelene kadar 5 odada bulunan toplam 9 konuk, 3 işçi tarafından tahliye edildi. İşçinin ihtiyatlı davranışı sayesinde otel kısa müddette boşaltıldı. Çok şükür rastgele bir önemli yaralanma ya da can kaybı yok. Yangının otelin alt katında bulunan mutfak kısmındaki aygıtların yer aldığı alanda meydana gelen elektrik kontağından çıktığı bedellendiriliyor. Burası ahşap bir yapı olduğu için süratli müdahale çok kıymetliydi ve itfaiyemiz bunu başardı. Konuklarımızı kent içinde tahsis ettiğimiz bir otelde ağırlayacağız. Dumandan etkilenen 3 çalışanımız tedavi altına alındı ve sıhhat durumlarında rastgele bir olumsuzluk yok" dedi.
"Otel çalışanı canla başla bizim tahliyemizi sağladı"
Eşiyle birlikte otelde konaklayan Aytaç Akyol ise, "Gece saatlerinde otelde alarm ötmeye başladı ve içeriye ağır bir duman kokusu gelmeye başladı. Kapıyı açtığımda mutfak tarafında duman ve alevleri gördüm. Sonrasında buradaki misyonlu çalışanın yönlendirmesiyle alt kata inerek, bahçe katındaki duvardan geçerek dışarı çıktık. Duman ve alevleri görünce, doğal gazdan kaynaklı patlama riski olabileceğini düşünerek panikle kendimizi dışarı attık. Çalışanlar bizim tahliyemizi sağladı, canla başla çalıştılar, çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin