Reklam
Reklam
KNU
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
17 Nisan, 2025 12:35 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ Bilgisayar Mühendisliği TÜBİTAK 2209-A’da Türkiye İkincisi Oldu

TÜBİTAK 2209-A kapsamında 46 proje ile Türkiye ikinciliği Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün oldu.

Karabük Üniversitesi (KBÜ), TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında gösterdiği yüksek performansla dikkat çekmeye devam ediyor.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından açıklanan bilimsel değerlendirme sonuçlarına göre KBÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün TÜBİTAK 2209-A programı kapsamında hazırladığı 46 proje desteklenmeye hak kazandı. Bu önemli başarı, Karabük Üniversitesine Selçuk Üniversitesinin ardından Türkiye ikinciliği kazandırdı.

Bu başarıyla birlikte Karabük Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği alanında bilimsel araştırma performansı yüksek üniversiteler arasında yer aldı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, elde edilen başarıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Karabük Üniversitesi olarak bilimsel araştırma ve proje üretme konusunda Türkiye’nin öncü araştırma üniversiteleri arasında yer alma hedefimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Bilimsel üretkenliği teşvik etmeye, genç araştırmacıları desteklemeye ve yenilikçi projelere katkı sunmaya devam edeceğiz. Bölümümüzü bu başarıya taşıyan değerli öğretim üyelerimizi ve projeleriyle katkı sunan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.”

Üniversitenin farklı fakültelerinde hazırlanan çok sayıda öğrenci projesi de destek almaya hak kazandı. 2024/1 döneminde toplam 505 proje başvurusunda bulunan Karabük Üniversitesi, önceki dönemlere kıyasla başvuru sayısında %171,8, kabul edilen proje sayısında ise %162,2 oranında artış kaydederek dikkat çekici bir ivme yakaladı. Bu yükselişte akademik danışmanlık desteği, proje yazım atölyeleri ve öğrenci odaklı mentorluk programlarının önemli bir rol oynadığı vurgulanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
12 tonluk kurbanlik 650 bin liraya alicisini bekliyor GEYXUTeL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

1,2 tonluk kurbanlık 650 bin liraya alıcısını bekliyor

Çorum’da kurbanlık hayvan yetiştiriciliği yapılan çiftlikte, “Genco” adı verilen 1 ton 200 kilogram ağırlığındaki tosun, 650 bin liraya alıcısını bekliyor.

Çorum’da 12 senedir besicilikle uğraşan İbrahim Işık’ın 3 yıldır özenle beslediği ve “Genco” ismini verdiği tosun 1 ton 200 kilogram ağırlığıyla dikkat çekiyor. Günde 14 kilogram yemle beslenen kurbanlık tosun, günde 1 kilo 850 gram civarında kilo artışının olduğu söyleniyor. 650 bin lira fiyat biçilen “Genco”, alıcısını bekliyor. Tosuna özel ilgi göstererek baktığını ifade eden Işık, “Genco”ya 3 yıl boyunca emek verdiğini söyledi.

“Pazarlık sünnettir”

Besi sürecinden bahseden Işık, “Genco şarole ırklı bir hayvan. Hem kilo olarak hem bakım olarak çok ilgi verdiğimiz bir hayvan. 1 yıl öncesinde hayvanlarımızı yaylaya çıkartıyoruz ve doğal besi yapıyoruz. Kurban Bayramı’na 10 ay kala hayvanları içeri alıyoruz. Yonca, yulaf, arpa besi yemiyle hayvanlarımızı besliyoruz. Gencomuza biz fiyat olarak 650 bin TL istiyoruz. Tabii pazarlık ikramı sünnettir. Gelince mal başında da pazarlığımız olur diye düşünüyoruz” dedi.

“Bu kilolara 3 yılda ulaşıyoruz”

Her hayvanın yüksek kiloya ulaşmadığını dile getiren Işık, “Öğünlerinde özel yem kullanıyoruz. Yemini özel olarak verdiğimiz için günlük 14 kilo yem tüketiyor. Sabah 7 kilo, akşam 7 kilo yem yiyor. Biz hayvanlarımızı ahıra alırken özellikle seçerek alıyoruz. Çünkü her hayvan aynı performansı göstermiyor. Gencomuzu 1 ton 200 kiloya çıkardık. Böylece kendi rekorumuzu yine kendimiz kırmış olduk. Diğer hayvanlara göre hem daha uzun yapılı hem de günlük 1 kilo 850 gram kilo alan bir hayvanımız. Bu da bizim ona gösterdiğimiz özen ve ilgiden kaynaklanıyor. Gerçekten çok ilgi isteyen hayvanlar. Kolay olmuyor. Sonuçta bu hayvan yaklaşık 3 yıldır ahırımızda. Bu kilolara 3 yılda ulaşıyoruz. Bir anda olacak bir kilo değil” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin