KBÜ, Batarya Üretiminde Atılıma Geçti

Karabük Üniversitesi, yaptığı akademik iş birlikleriyle batarya teknolojileri konusunda büyük atılıma geçti. 

Asuman Doğan tarafından
15 Ocak, 2025 13:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi 2024 yılında faaliyete başlayan Karabük Üniversitesi Batarya Teknolojileri Araştırma Grubunun çalışmalarıyla batarya üretimi konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık bu kapsamda, batarya teknolojileri konusunda seminer vermek üzere üniversiteye gelen Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Biçer’i makamında kabul etti.

Görüşmede, iki üniversite arasındaki iş birliği, batarya teknolojilerinin gelişimi ve araştırma süreçlerinde ortak projeler yapılması gibi konular ele alındı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, batarya teknolojilerinin enerji sektöründe giderek daha fazla önem kazandığını belirtti. Kırışık, üniversite bünyesinde sürdürülecek batarya teknolojisi çalışmaları ile Türkiye çapında bir birikimi değerlendirmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi. 

Ziyaretin sonunda, Rektör Kırışık tarafından Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Biçer ile Batarya Teknolojileri Araştırma Grubu Koordinatörü Doç. Dr. Batıkan Erdem Demir ve Doç. Dr. Satiye Korkmaz’a teşekkür belgesi takdim edildi.

BATARYA TEKNOLOJİLERİ, LABORATUVAR KURULUMU VE BATARYA ÜRETİMİ” KONULU SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Karabük Üniversitesinde “Batarya Teknolojileri, Laboratuvar Kurulumu ve Batarya Üretimi” konulu seminer gerçekleştirildi.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Biçer “Batarya Teknolojileri, Laboratuvar Kurulumu ve Batarya Üretimi” konulu seminerde batarya teknolojileri alanındaki bilgi ve deneyimlerini Karabük Üniversitesi akademisyenleriyle paylaştı.

Mühendislik Fakültesi Dekanlığının toplantı salonunda düzenlenen seminere Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun, Karabük Üniversitesi Batarya Teknolojileri Araştırma Grubu Koordinatörü Doç. Dr. Batıkan Erdem ve grup üyeleri ile üniversite bünyesindeki akademisyenler ve teknoloji alanında çalışan araştırmacılar katıldı.

Prof. Dr. Emre Biçer, seminerde batarya teknolojilerinin gelişimi, laboratuvar kurulum süreçleri ve batarya üretiminde kullanılan modern yöntemler hakkında detaylı bilgiler sundu.

Seminerin konuşmacısı Prof. Dr. Emre Biçer, seminerde batarya ve lityum iyon üretiminin nasıl gerçekleştirildiği ve bununla ilgili bir laboratuvar kurmak üzere yapılması gereken çalışmalar nelerse onlara değineceğini söyledi. 

Karabük Üniversitesi Batarya Teknolojileri Araştırma Grubu Koordinatörü Doç. Dr. Batıkan Erdem Demir ise “Rektör hocamızın talimatları doğrultusunda 2024 yılında faaliyete başladık. Bu zamana kadar iki teknik ziyaret gerçekleştirdik. Birisi Sakarya, birisi Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi. Amacımız farklı elektrokimyasal yapılara ve farklı yöntemlerle yenilikçi bataryalar üretmek, yenilikçi yaklaşımlarla batarya üretmek hedefinde ilerlemekteyiz.” diye konuştu.

Karabük Üniversitesi Batarya Teknolojileri Araştırma Grubunun 20 Eylül 2024’te Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine gerçekleştirdiği teknik ziyaretin ardından yapılan bu seminer, iki üniversite arasındaki akademik iş birliğini güçlendirme adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Sudan Kültürü Karabük Üniversitesi’nde Tanıtıldı

Karabük Üniversitesi, uluslararası öğrenciler arasındaki kültürel etkileşimi ve dayanışmayı arttırmak amacıyla Sudan Kültür Günü etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Haber Merkezi tarafından
25 Şubat, 2025 11:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Sudanlı Öğrenciler Topluluğu tarafından 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Sudan Kültür Günü, akademisyenler ve öğrencilerin yoğun katılımıyla coşkulu bir atmosferde kutlandı.

Etkinlikte; Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nader Youssef Altayeb, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hasan Terzi ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci yer aldı.
Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı.
Sudanlı öğrenciler, ülkelerinin kültürel mirasını tanıtmak amacıyla şiirler okudu, geleneksel şarkılar seslendirdi ve Sudan’a özgü öğeler içeren sahne performansları sergiledi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik, izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Büyükelçi Nader Youssef, Türkiye ile Sudan arasındaki köklü bağlara vurgu yaparak bu tür kültürel organizasyonların önemine dikkat çekti. Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hasan Terzi ve Karabük Sudanlı Öğrenciler Temsilcisi Mohamed Morkaz Abdalla Salim ise etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Program, katılımcılara belge takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.