blank
Asuman Doğan tarafından
15 Ocak, 2025 13:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ, Batarya Üretiminde Atılıma Geçti

Karabük Üniversitesi, yaptığı akademik iş birlikleriyle batarya teknolojileri konusunda büyük atılıma geçti. 

Karabük Üniversitesi 2024 yılında faaliyete başlayan Karabük Üniversitesi Batarya Teknolojileri Araştırma Grubunun çalışmalarıyla batarya üretimi konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık bu kapsamda, batarya teknolojileri konusunda seminer vermek üzere üniversiteye gelen Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Biçer’i makamında kabul etti.

Görüşmede, iki üniversite arasındaki iş birliği, batarya teknolojilerinin gelişimi ve araştırma süreçlerinde ortak projeler yapılması gibi konular ele alındı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, batarya teknolojilerinin enerji sektöründe giderek daha fazla önem kazandığını belirtti. Kırışık, üniversite bünyesinde sürdürülecek batarya teknolojisi çalışmaları ile Türkiye çapında bir birikimi değerlendirmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi. 

Ziyaretin sonunda, Rektör Kırışık tarafından Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Biçer ile Batarya Teknolojileri Araştırma Grubu Koordinatörü Doç. Dr. Batıkan Erdem Demir ve Doç. Dr. Satiye Korkmaz’a teşekkür belgesi takdim edildi.

BATARYA TEKNOLOJİLERİ, LABORATUVAR KURULUMU VE BATARYA ÜRETİMİ” KONULU SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Karabük Üniversitesinde “Batarya Teknolojileri, Laboratuvar Kurulumu ve Batarya Üretimi” konulu seminer gerçekleştirildi.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Biçer “Batarya Teknolojileri, Laboratuvar Kurulumu ve Batarya Üretimi” konulu seminerde batarya teknolojileri alanındaki bilgi ve deneyimlerini Karabük Üniversitesi akademisyenleriyle paylaştı.

Mühendislik Fakültesi Dekanlığının toplantı salonunda düzenlenen seminere Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun, Karabük Üniversitesi Batarya Teknolojileri Araştırma Grubu Koordinatörü Doç. Dr. Batıkan Erdem ve grup üyeleri ile üniversite bünyesindeki akademisyenler ve teknoloji alanında çalışan araştırmacılar katıldı.

Prof. Dr. Emre Biçer, seminerde batarya teknolojilerinin gelişimi, laboratuvar kurulum süreçleri ve batarya üretiminde kullanılan modern yöntemler hakkında detaylı bilgiler sundu.

Seminerin konuşmacısı Prof. Dr. Emre Biçer, seminerde batarya ve lityum iyon üretiminin nasıl gerçekleştirildiği ve bununla ilgili bir laboratuvar kurmak üzere yapılması gereken çalışmalar nelerse onlara değineceğini söyledi. 

Karabük Üniversitesi Batarya Teknolojileri Araştırma Grubu Koordinatörü Doç. Dr. Batıkan Erdem Demir ise “Rektör hocamızın talimatları doğrultusunda 2024 yılında faaliyete başladık. Bu zamana kadar iki teknik ziyaret gerçekleştirdik. Birisi Sakarya, birisi Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi. Amacımız farklı elektrokimyasal yapılara ve farklı yöntemlerle yenilikçi bataryalar üretmek, yenilikçi yaklaşımlarla batarya üretmek hedefinde ilerlemekteyiz.” diye konuştu.

Karabük Üniversitesi Batarya Teknolojileri Araştırma Grubunun 20 Eylül 2024’te Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine gerçekleştirdiği teknik ziyaretin ardından yapılan bu seminer, iki üniversite arasındaki akademik iş birliğini güçlendirme adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Festival değil geleneksel Hacet Bayramı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde klâsik Hacet Bayramı aktiflikleri, şenlikleri aratmadı. Yaklaşık 600 kilogram kavurma ve pilavın dağıtıldığı bayramda izdiham yaşandı.
Bolu’nun merkeze bağlı Yazılar köyünde klasik Hacet Bayramı ağır iştirakle kutlandı. Köy muhtarı Mehmet Akşit öncülüğünde gerçekleştirilen aktiflikte, 500 kilogram et ve 600 kilogram bulgur kullanılarak dev kazanlarda hazırlanan yemekler yüzlerce şahsa ikram edildi. Traktör kasalarına konularak köy meydanındaki çayırlık alanda dağıtılan pilavlar, tepsilerle vatandaşlara ulaştırıldı. Klasik bayram havasında geçen aktiflikte panayır alanı kuruldu. Dondurmacılardan tuhafiye tezgâhlarına, sebze-meyve satıcılarından çocuk cümbüşlerine kadar birçok ögeyle köy meydanı şenlendi. Vatandaşlar hem alışveriş yaptı hem de ikramlardan faydalandı. Cet sporumuz olan yağlı güreşlerde minik uzunluktan başpehlivana kadar birçok pehlivan er meydanına çıktı. Kıran kırana geçen karşılaşmalarda dereceye giren güreşçilere mükafatları takdim edildi.
Aşçı İmdat Akdede, "Sabah saat 04.30’da başlayıp 500 kilogram et ve 600 kilogram bulgur pişirdik. Yiyenlere afiyet olsun" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin