Reklam
Reklam
66d9694933bbb jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Eylül, 2024 11:18 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ, Bartın TSO’ya Danışmalık Hizmeti Verecek

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bartın’da çeşitli temaslarda bulunarak, ortak projeler ve yeni iş birliklerinin temellerini attı. Bu kapsamda, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, Bartın Organize Sanayi Bölgesi’ndeki şirketler için yeşil yaka personeli yetiştirilmesi ve karbon düzenlemesi gibi konularda danışmanlık hizmetlerini içeriyor.

KBÜ VE BTSO ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık ile bir araya gelen Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesi ve BTSO arasındaki mevcut ve gelecekteki iş birliği olanaklarını değerlendirdi. Görüşmelerin sonunda imzalanan protokol ile KBÜ, Bartın Üniversitesi ile iş birliği içerisinde BTSO üyelerine danışmanlık desteği sunacak. Bu danışmanlık kapsamında, sınırda karbon düzenlemesi mekanizması (SKDM) raporlama, kurumsal karbon ve su ayak izi raporlaması, sürdürülebilirlik raporları hazırlama gibi hizmetler verilecek.

KBÜ VE BARTIN ÜNİVERSİTESİ ARASINDA ORTAK PROJELER

Protokol imza töreninin ardından KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti. Görüşmede, her iki üniversitenin kaynaklarını bölgedeki projelerde daha etkin kullanmak amacıyla ortak projeler geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Prof. Dr. Kırışık, bu işbirliklerinin üniversiteler arası ilişkilerin güçlendirilmesi ve bölgeye katkı sağlanması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

BARTIN OSB’DE İNCELEMELER

Bartın Üniversitesi’ndeki görüşmelerin ardından Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bartın Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) ziyaret ederek OSB Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu’ndan bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. KBÜ’nün Bartın OSB ile gerçekleştireceği iş birliklerinin sanayiye önemli katkılar sağlayacağı belirtildi.

Karabük Üniversitesi’nin Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile gerçekleştirdiği bu işbirliğinin  hem üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi, hem de bölgedeki sanayi kuruluşlarının sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmasına önemli katkılar sağlayacağı belirtildi.

66d9695295f8f jpeg

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin