blank
Berkay Doğan tarafından
05 Eylül, 2025 10:59 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

KBÜ Araştırma Üniversitesi Olmayı Hedefliyor

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, senato toplantısında 2025-YKS yerleştirme sonuçlarına göre %102,6 doluluk oranına ulaştıklarını açıkladı.

Araştırma üniversitesi hedefi, ulusal ve uluslararası başarılar ile yeni projeler de toplantının öne çıkan başlıkları arasında yer aldı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Eylül ayı senato toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Senato Toplantı Odasında yapıldı. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile senato üyeleri katıldı.

ÖĞRENCİ DOLULUK ORANINDA REKOR

Rektör Kırışık, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre Karabük Üniversitesinin lisans ve ön lisans programlarında %102,6 doluluk oranına ulaştığını belirtti. Yeni açılan fakülte ve bölümlere yoğun ilgi gösterildiğini vurgulayan Kırışık, Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu ile Doğa Koruma ve Biyoçeşitlilik Yönetimi ve Hibrit-Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi gibi bölümlerde tam doluluğun sağlandığını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Kırışık, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu yıl öğrenci doluluk oranında geçen seneye göre dikkat çekici bir artış elde ettik. Geçen yıl %96,6 olan doluluk oranımız, bu yıl %102,6’ya yükseldi. Bu da Karabük Üniversitesine olan ilginin her geçen gün arttığını ve üniversitemizin ulusal ve uluslararası kamuoyunda olumlu, başarı haberleriyle öne çıktığını gösteriyor. Bu gelişmeler, üniversitemizin itibarını yükseltirken aynı zamanda akademik çalışmalarımız için de motive edici bir rol oynamaktadır. 15 Eylül tarihi itibarıyla lisans ve ön lisans programlarımızda dersler başlayacak. Yeni dönemin hepimize hayırlı, uğurlu, bereketli ve başarılı olmasını diliyorum.”

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ HEDEFİ

Karabük Üniversitesinin en önemli hedeflerinden birinin de “Araştırma Üniversitesi” olmak olduğuna dikkat çeken Kırışık, bu yönde yürütülen çalışmaların önemine işaret etti.

Rektör Kırışık, “Üniversitemizin en önemli hedeflerinden olan araştırma üniversitesi olma yolculuğumuzun başarılarla taçlanmasını ve Türkiye’de seçilmiş araştırma üniversitelerinden biri olmayı arzuluyoruz. Buradaki temel amacımız; ülkemize, milletimize, devletimize ve insanlığa faydalı hizmetler sunmak, bilimsel üretimimizi geliştirmektir.” ifadelerini kullandı.

ULUSAL VE ULUSLARARASI BAŞARILAR

Toplantıda, KBÜ’nün son dönemde elde ettiği akademik ve toplumsal başarılar da değerlendirildi. Üniversitenin URAP 2024–2025 Devlet Üniversiteleri Sıralamasında 44. sıraya yükseldiğini belirten Kırışık, Tıp Fakültesi bulunan üniversiteler arasında da istikrarlı bir yükseliş sergilendiğini aktardı.

Senatoda paylaşılan diğer gelişmeler arasında Sosyalfest’in European Awards kapsamında “Yılın En Başarılı Projesi” ödülüne layık görülmesi, 30 milyon TL bütçeli Millî Teknoloji Atölyesi’nin kuruluyor olması, KBÜ’nün TEKNOFEST 2025 finallerine 7 takımla katılması, öğrencilere sunulan burs ve iş garantisi imkanları ile uluslararası çalıştay ve konferanslara ev sahipliği gibi gelişmeler yer aldı.

“BAŞARI TAKIM OYUNU İLE GELİR”

Rektör Kırışık, üniversite başarısında akademik ve idari personelin ortak emeğinin önemine işaret ederek şunları söyledi: “Başarıya ulaşmanın yolu takım oyunu oynamaktan geçmektedir. Hep birlikte hareket ettiğimizde, her birimimizle güçlü olduğumuzda, üniversitemiz de yükselmeye devam edecektir. Bugüne kadar ortaya koyduğunuz gayret ve başarılar, üniversitemizi ve şehrimizi gururlandırmaktadır. İnşallah bu başarılarımız artarak devam edecek ve Karabük Üniversitesini daha ileriye taşıyacaktır. Hepinize emekleriniz için teşekkür ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tilkilerin sokaktaki oyunları kameralara yansıdı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 3 tilkinin sokakta oyun oynamaları cep telefonu ve güvenlik kameralarına yansıdı.
Olay Bağlarbaşı Mahallesi’nde meydana geldi. Ormandan gelen 3 tilki, boş sokakta bir müddet oyun oynadı. Yaklaşık yarım saat süren imajlarda tilkilerden birinin oyunu bırakıp çevreyi izlediği, akabinde hepsinin gözden kaybolduğu görüldü.
Evinden dışarı çıkan bir vatandaş, tilkilerin sempatik oyunlarını cep telefonuyla kaydetti. Ayrıyeten olay anı etraftaki bir konutun güvenlik kamerasına da yansıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin