Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Haziran, 2014 15:14 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ Akademisyenlerinin Başarısı

Bilim, Teknoloji ve Tıp alanlarını kapsayan kitapların Dünyanın en büyük disiplinli açık erişim yayıncısı olan InTech’de Karabük Üniversitesi  Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri  Prof. Dr.M. Bahattin Çelik ve Doç. Dr. Bülent Özdalyan’ın 2010 yılında Intech Açık Erişim Yayın Evinin bir kitabı olan “Fuel Injection”’ da yayınladıkları makale ile büyük ilgi gördüler.

Dünyanın önde gelen Akademisyenlerinin bilgi ve birikiminden faydalanmak amacıyla kaliteli bir araştırma için ücretsiz çevrimiçi erişim sağlayan, 2004 yılından itibaren 86810 yazar 2390 kitap ve 6 dergiyi bünyesinde barındıran Intech Açık Erişim Yayın’ı kapsamında Karabük Üniversitesi Akademisyenleri “Fuel Injection” adlı kitapta 12 bölümün yer aldığı ‘Modern Yakıt Enjeksiyon Sistemleri Araştırma ve Geliştirme’ konularını içerisinde barındıran “Gasoline Direct Injection” adlı yayınladıkları bölümle;  Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Büyük Britanya, Çin ve Kanada olmak üzere 5 Ülkeden 31 bin erişim sağlayarak yapmış oldukları çalışma ile hem Otomotiv alanında, hem Uluslararası düzeyde teknolojik bilgi birikimine, hem de Üniversitenin tanıtılmasına katkıda bulundular.

Akademisyenler Rektör  Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı paylaşımda bulunmak üzere ziyaret ettiler.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette kendilerini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “ Karabük Üniversitesi çizmiş olduğu vizyonu ile her zaman yeniliklerin öncüsü olan bir üniversite olmuş olmuştur. Öğretim Üyelerimiz her geçen gün başka bir başarıya imza atıyorlar. Karabük Üniversiteli olmanın farkını ortaya koymaktadırlar. Dolasıyla bizler de onur ve mutluluk duyuyoruz. Akademisyenlerimizle kısa zamanda içersinde büyük işler başardık. Ben gerçekleştirmiş oldukları çalışma ile Üniversitemizi Uluslararası platformda temsil ettikleri için kendilerini tekrardan kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Ziyaret;  Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. M. Bahattin Çelik ve Doç. Dr. Bülent Özdalyan’ın “Fuel Injection” adlı kitabı hediye etmesi ile sona erdi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
iranin trabzon baskonsolosu mohebati dunya iranlilarin dimdik dayanmasina cok sasirdi RFF6bp13
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

İran’ın Trabzon Başkonsolosu Mohebati: “Dünya, İranlıların dimdik dayanmasına çok şaşırdı”

İran İslam Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati, dünyanın İranlıların saldırılara dimdik dayanmasına çok şaşırdığını belirterek, “Ülkemiz bir iki günlük kültüre sahip değil. Tarih boyu kültürümüz ve medeniyetimiz var. Bu kolaylıkla yıkılmaz, yakılmaz” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bölgedeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. İran’ın kültürel yapısına vurgu yapan Mohebati, savaş ve müzakere süreçlerine dair mesajlar verdi. İran’ın tarih boyu kültürü ve medeniyeti olduğunu kaydeden Mohebati, “Bizim rehberimiz şehit oldu. Kendisi de bunu istiyordu. Liderimiz bununla çok iftihar ediyordu. Şehit olmayı arzu ettiğini çok tekrar etmişti. Çok insanlar vardı hak yolunda çalışanlar, gazilerimiz. Tarih boyunca kültürümüzde olanlar şehadeti arzu etmişlerdi, şehit oldular. Çocuklarımızın şehit olmasına çok üzüldük. Dünya, İranlıların dimdik dayanmasına çok şaşırdı. Nasıl olur da bir ülkeyi bombalarsın da memleketin lideri, insanları şehit olur ama o ülke dağılmaz ve yıkılmaz? Bizim kültürümüzde bu var. Ülkemiz bir iki günlük kültüre sahip değil. Tarih boyu kültürümüz ve medeniyetimiz var. Bu kolaylıkla yıkılmaz, yakılmaz. Ekonomimizin, insanlarımızın, binalarımızın yıkılması mümkün müydü? Ülke dimdik dayandı, istikrarını kaybetmedi. İran bunu gösterdi. İran’ın halkı önemliydi” diye konuştu.

“Müzakere olurken yeni savaş başlattılar”

Müzakere sürecine de değinen Mohebati, “Geçen sene savaştan 12 gün önce İran, ABD ve Avrupa ülkeleriyle konuşurken onlar bize saldırı yaptılar. Son savaştan 1 gün önce İran müzakeredeydi, karar verilmişti. Müzakere olurken yeni savaş başlattılar. Bu gösterir ki; onların hedefleri hiçbir zaman müzakere değildi. Müzakereden zaman kazanırlar, silahlanırlar ve büyük bir savaşa yeniden başlarlar. İran şimdi diyor ki, ‘savaşları bitirin, müzakere yapalım, konuşalım’. Bu mühim bir mesajdı” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin tüm telaşı bu savaşı bitirmekti”

Türkiye ile İran’ın ilişkilerine de değinen Mohebati, “İran dedi ki, ‘Ben Türkiye toprağına hiçbir zaman füze göndermedim’ ve göndermez. Türkiye ile İran’ın kardeşliği çok istikrarlıdır. Tarih boyu böyledir ve çok önemlidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iyi mesajlar gönderdi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan çok iyi mesajlar verdiler. Bu konuda Türkiye’yi kendimize kardeş biliriz. Türkiye’nin tüm telaşı bu savaşı bitirmekti” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin