Karabük Postası tarafından
30 Haziran, 2014 15:14 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ Akademisyenlerinin Başarısı

Bilim, Teknoloji ve Tıp alanlarını kapsayan kitapların Dünyanın en büyük disiplinli açık erişim yayıncısı olan InTech’de Karabük Üniversitesi  Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri  Prof. Dr.M. Bahattin Çelik ve Doç. Dr. Bülent Özdalyan’ın 2010 yılında Intech Açık Erişim Yayın Evinin bir kitabı olan “Fuel Injection”’ da yayınladıkları makale ile büyük ilgi gördüler. Dünyanın önde gelen Akademisyenlerinin bilgi ve birikiminden faydalanmak amacıyla kaliteli bir araştırma için ücretsiz çevrimiçi erişim sağlayan, 2004 yılından itibaren 86810 yazar 2390 kitap ve 6 dergiyi bünyesinde barındıran Intech Açık Erişim Yayın’ı kapsamında Karabük Üniversitesi Akademisyenleri “Fuel Injection” adlı kitapta 12 bölümün yer aldığı ‘Modern Yakıt Enjeksiyon Sistemleri Araştırma ve Geliştirme’ konularını içerisinde barındıran “Gasoline Direct Injection” adlı yayınladıkları bölümle;  Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Büyük Britanya, Çin ve Kanada olmak üzere 5 Ülkeden 31 bin erişim sağlayarak yapmış oldukları çalışma ile hem Otomotiv alanında, hem Uluslararası düzeyde teknolojik bilgi birikimine, hem de Üniversitenin tanıtılmasına katkıda bulundular. Akademisyenler Rektör  Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı paylaşımda bulunmak üzere ziyaret ettiler. Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette kendilerini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “ Karabük Üniversitesi çizmiş olduğu vizyonu ile her zaman yeniliklerin öncüsü olan bir üniversite olmuş olmuştur. Öğretim Üyelerimiz her geçen gün başka bir başarıya imza atıyorlar. Karabük Üniversiteli olmanın farkını ortaya koymaktadırlar. Dolasıyla bizler de onur ve mutluluk duyuyoruz. Akademisyenlerimizle kısa zamanda içersinde büyük işler başardık. Ben gerçekleştirmiş oldukları çalışma ile Üniversitemizi Uluslararası platformda temsil ettikleri için kendilerini tekrardan kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. Ziyaret;  Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. M. Bahattin Çelik ve Doç. Dr. Bülent Özdalyan’ın “Fuel Injection” adlı kitabı hediye etmesi ile sona erdi.    
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mart, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zeynep Tuncay’dan Türkiye şampiyonluğu

Okul Sporları Özel Atletler Down Masa Tenisi Yıldız Kız Türkiye Birinciliği Karşılaşmalarında, Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu özel eğitim öğrencisi Zeynep Tuncay, üstün performansıyla Türkiye birincisi olarak altın madalya kazandı.
9-10 Mart 2025 tarihleri ortasında Mersin’de düzenlenen karşılaşmalarda azmi, disiplini ve yeteneğiyle büyük bir muvaffakiyete imza atan Zeynep, hem okulunun hem de ilçenin gururu oldu. Karşılaşmalarda rakiplerini tek tek geçerek tepeye ulaşan Tuncay, özel ihtiyaçlı bireylerin spordaki gücünü bir defa daha gözler önüne serdi.
Kdz. Ereğli İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Harun Akgül, şampiyon öğrenci için yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Zeynep’in başarısı, azmin ve kararlılığın ne kadar büyük sonuçlar doğurabileceğinin en hoş örneklerinden biri. Onun bu büyük zaferi, yalnızca kendisi için değil, tüm özel öğrencilerimiz için ilham verici bir öykü oldu. Öğrencimizi, ailesini ve emeği geçen öğretmenlerini yürekten kutluyor, muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum."

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.