Reklam
Reklam

KBÜ, Akademik Teşvikte Rekor Kırdı

Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
26 Şubat, 2025 13:00 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Fatih Kırışık: “80 ve üzeri puan alan akademisyen sayımızda büyük bir artış var” dedi.

Karabük Üniversitesinde görev yapan öğretim elemanlarının bilimsel, teknolojik ve sanatsal çalışmaları neticesinde kazandıkları Akademik Teşvik Puanları, “Karabük Üniversitesi 2024 Yılı Akademik Teşvik Listesi” olarak hazırlanarak Rektörlük Binası girişine konuldu. Listenin açılışı, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık tarafından düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Açılışa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, dekanlar ve müdürler, daire başkanları, akademik ve idari personel ile Akademik Teşvik Listesi’ne giren akademisyenler katıldı.

“AKADEMİK TEŞVİK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR ÖLÇÜT”

Akademik teşvikte bu yıl büyük bir gelişme yaşandığını belirten Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Akademik teşvikte yaşadığımız en önemli gelişme, teşvik alan akademisyen sayısında çok ciddi bir artış olması. İki senedir kendi rekorumuzu kırıyoruz.” dedi. Akademik teşvikteki en önemli gelişmelerden birinin toplam puan hacmindeki artış olduğunu vurgulayan Rektör Kırışık, “Aritmetik artışın ötesinde geometrik artış diyebileceğimiz çok ciddi bir yükseliş var” diye konuştu.

Kırışık, 80 ve üzeri puan alan akademisyen sayısında da büyük bir artış yaşandığını belirterek, “Hem 80 puan alan akademisyen sayımız hem de 80 puanın üzerine çıkan akademisyen sayımız büyük ölçüde arttı. Akademik başarımızın tek göstergesi bu değil. Patentler, projeler, sosyal etkinlikler ve eğitimdeki başarılarımız da son derece önemli. Ancak akademik teşvik bizim için önemli bir ölçüt. Üniversitemizin akademik gelişimine hep birlikte tanıklık ediyoruz.” şeklinde konuştu.

AKADEMİK TEŞVİK BİRİNCİSİ DOÇ. DR. MUSTAFA POLAT OLDU

Bu yıl akademik teşvik birincisinin 87.2 puan ile Doç. Dr. Mustafa Polat olduğunu açıklayan Rektör Prof. Dr. Kırışık, akademik teşvik panosunun açılışını geleneksel hale getirdiklerini belirtti.

Karabük Üniversitesinin “Bilim Merkezli, Öğrenci Dostu Üniversite” sloganının önemine vurgu yapan Kırışık, “Bilimi merkezimize alıyoruz. Aynı zamanda öğrenci dostu bir çalışma ve faaliyet içerisindeyiz. Mezunlarımızın başarılarını tüm Türkiye’de ve dünyada görüyoruz. Bunu da KBÜ MEDYA aracılığıyla bütün Türkiye’ye ve dünyaya gösteriyoruz. Üniversitemiz bu yakalamış olduğu ivmeyi artırarak sürdürecek, Türkiye’nin ve dünyanın zirvesinde yer alacaktır.” dedi. Rektör Kırışık, açılış konuşmasının ardından akademik teşvik birincisi Doç. Dr. Mustafa Polat ile birlikte “Karabük Üniversitesi 2024 Yılı Akademik Teşvik Listesi”nin açılışını gerçekleştirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te Mayıs ayında 205 konut, 27 iş yeri el değiştirdi

513fd64d fc9c 4976 a119 fd1f96b65e8b
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 13:55 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’te mayıs ayında 205 konut ve 27 iş yeri satışı gerçekleşti. Satışların büyük bölümünü ikinci el taşınmazlar oluşturdu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde mayıs ayında 30 bin 196 ilk el, 63 bin 137 ikinci el olmak üzere toplam 93 bin 333 konut satışı yapıldı. Aynı dönemde 3 bin 255 ilk el, 8 bin 179 ikinci el olmak üzere toplam 11 bin 434 iş yeri el değiştirdi.

Karabük’te mayıs ayında 53 ilk el konut satışı yapılırken, 152 ikinci el konut satışı gerçekleşti. Böylece kentte toplam 205 konut satıldı.

İş yeri satışlarında ise 2 ilk el ve 25 ikinci el olmak üzere toplam 27 satış kayıtlara geçti.

Batı Karadeniz illeri arasında Zonguldak’ta mayıs ayında 431 konut ve 53 iş yeri satışı gerçekleşirken, Bartın’da ise 115 konut ve 32 iş yeri el değiştirdi.

Veriler, Karabük’te konut ve iş yeri piyasasında ikinci el satışların ilk el satışlara göre daha yoğun olduğunu ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin