Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
26 Şubat, 2025 13:00 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ, Akademik Teşvikte Rekor Kırdı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Fatih Kırışık: “80 ve üzeri puan alan akademisyen sayımızda büyük bir artış var” dedi.

Karabük Üniversitesinde görev yapan öğretim elemanlarının bilimsel, teknolojik ve sanatsal çalışmaları neticesinde kazandıkları Akademik Teşvik Puanları, “Karabük Üniversitesi 2024 Yılı Akademik Teşvik Listesi” olarak hazırlanarak Rektörlük Binası girişine konuldu. Listenin açılışı, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık tarafından düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Açılışa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, dekanlar ve müdürler, daire başkanları, akademik ve idari personel ile Akademik Teşvik Listesi’ne giren akademisyenler katıldı.

“AKADEMİK TEŞVİK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR ÖLÇÜT”

Akademik teşvikte bu yıl büyük bir gelişme yaşandığını belirten Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Akademik teşvikte yaşadığımız en önemli gelişme, teşvik alan akademisyen sayısında çok ciddi bir artış olması. İki senedir kendi rekorumuzu kırıyoruz.” dedi. Akademik teşvikteki en önemli gelişmelerden birinin toplam puan hacmindeki artış olduğunu vurgulayan Rektör Kırışık, “Aritmetik artışın ötesinde geometrik artış diyebileceğimiz çok ciddi bir yükseliş var” diye konuştu.

Kırışık, 80 ve üzeri puan alan akademisyen sayısında da büyük bir artış yaşandığını belirterek, “Hem 80 puan alan akademisyen sayımız hem de 80 puanın üzerine çıkan akademisyen sayımız büyük ölçüde arttı. Akademik başarımızın tek göstergesi bu değil. Patentler, projeler, sosyal etkinlikler ve eğitimdeki başarılarımız da son derece önemli. Ancak akademik teşvik bizim için önemli bir ölçüt. Üniversitemizin akademik gelişimine hep birlikte tanıklık ediyoruz.” şeklinde konuştu.

AKADEMİK TEŞVİK BİRİNCİSİ DOÇ. DR. MUSTAFA POLAT OLDU

Bu yıl akademik teşvik birincisinin 87.2 puan ile Doç. Dr. Mustafa Polat olduğunu açıklayan Rektör Prof. Dr. Kırışık, akademik teşvik panosunun açılışını geleneksel hale getirdiklerini belirtti.

Karabük Üniversitesinin “Bilim Merkezli, Öğrenci Dostu Üniversite” sloganının önemine vurgu yapan Kırışık, “Bilimi merkezimize alıyoruz. Aynı zamanda öğrenci dostu bir çalışma ve faaliyet içerisindeyiz. Mezunlarımızın başarılarını tüm Türkiye’de ve dünyada görüyoruz. Bunu da KBÜ MEDYA aracılığıyla bütün Türkiye’ye ve dünyaya gösteriyoruz. Üniversitemiz bu yakalamış olduğu ivmeyi artırarak sürdürecek, Türkiye’nin ve dünyanın zirvesinde yer alacaktır.” dedi. Rektör Kırışık, açılış konuşmasının ardından akademik teşvik birincisi Doç. Dr. Mustafa Polat ile birlikte “Karabük Üniversitesi 2024 Yılı Akademik Teşvik Listesi”nin açılışını gerçekleştirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
32b660e0 619b 44ea 9bdf 0d2e9ddb4eef
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Mayıs, 2026 11:54 tarihinde yayınlandı
0

Maaş ve ikramiyeler Bayram öncesi hesapta

Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme takvimi netleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın planlamasına göre, yaklaşık 17 milyon emekliyi ilgilendiren 4 bin liralık bayram ikramiyesi, 17-22 Mayıs tarihleri arasında hesaplara yatırılacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ödeme sürecinin tamamlandığı belirtilirken, vatandaşların herhangi bir başvuru yapmasına gerek olmadığı vurgulandı. Ayrıca bazı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş ödemeleri erkene çekilerek, ikramiyelerle birlikte aynı anda ödenecek.

SSK emeklileri için ödeme takvimi:

Maaş günü 17-22 Mayıs arasında olanlar: Ödemelerini kendi günlerinde alacak.

Maaş günü 23-24 Mayıs olanlar: Ödemeler 21 Mayıs’ta yapılacak.

Maaş günü 25-26 Mayıs olanlar: Ödemeler 22 Mayıs’ta yatacak.

Bağ-Kur emeklileri için ödeme takvimi:

Maaş günü 25-26 Mayıs olanlar: Ödemeler 21 Mayıs’ta yapılacak.

Maaş günü 27-28 Mayıs olanlar: Ödemeler 22 Mayıs’ta hesaplara geçecek.

Memur emeklileri ise bayram ikramiyelerini 20 Mayıs’ta alacak.

Ölüm aylığı veya iş göremezlik geliri alan vatandaşlara hisse oranlarına göre ödeme yapılacak:

%75 hissesi olanlar: 3 bin lira

%50 hissesi olanlar: 2 bin lira

%25 hissesi olanlar: 1 bin lira

İş kazası veya meslek hastalığı nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri alanların ikramiyesi ise iş göremezlik derecelerine göre hesaplanarak ödenecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin