KBÜ 30 Kişilik Ekibiyle Göreve Hazır - Karabük Haber Postası
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
02 Şubat, 2025 15:36 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ 30 Kişilik Ekibiyle Göreve Hazır

Karabük Üniversitesi akademisyenleri ve teknik personelden oluşan 30 kişilik ekip, AFAD ile afetlerde etkin rol alacak.

Karabük Üniversitesinin afet gönüllüleri, 6 Şubat depremlerinin ardından sahada edindikleri deneyimleri kalıcı hale getirmek için harekete geçti. Afetlerde AFAD ile etkin rol almak isteyen ekip, akredite bir ekip olma yolunda ilerliyor. AFAD ile yapılan iş birliğiyle saha eğitimlerini tamamlayan ekip, enkazda arama kurtarma eğitimini de başarıyla bitirdi. Akreditasyon için sadece eğitim almak yeterli olmuyor, arama kurtarma faaliyetlerinde kesici-ayırıcı cihazlar ve termal kameralar gibi ekipmanları da kullanabilmeleri gerekiyor. Bu doğrultuda ekip, tam donanımlı hâle gelmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Karabük Üniversitesinin afet gönüllüleri, Rektörlük ve AFAD’ın desteğiyle organize ve hızlı bir müdahale ekibi olarak her an hazır olmayı amaçlıyor. AFAD gönüllüsü olmaları sayesinde deprem, heyelan, sel ve diğer doğal afetlerde de aktif rol alarak eğitimlerini sürekli güncel tutuyorlar.

Ekip 6 Şubat Depreminde Oluştu

Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kasım Yılmaz, ekibin 6 Şubat depremlerinin ardından oluştuğunu belirterek, “Üniversitemizde akademisyen ve teknik personelden oluşan bir ekip kurduk. Deprem sırasında Kahramanmaraş bölgesinde görev aldık. Tecrübelerimizi kalıcı hale getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Amaç Akredite Ekip Olmak

Akredite bir ekip olmayı hedeflediklerini belirten Yılmaz, “Başlangıç seviyesinde akredite bir ekip olmak istiyoruz. Bunun için eğitimlerimizin yanı sıra gerekli ekipmanları da temin etmeliyiz. Akredite olmasak bile 30 kişilik ekibimizle afet durumunda organize ve hızlı hareket edebilmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

679f666f59dfd
Bizi sosyal medyadan takip edin
sqsqqs
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
22 Nisan, 2026 13:02 tarihinde yayınlandı
0
0

Yıldırım’dan Yöresel Ürün Sergilerine Tepki

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, son dönemde Karabük’te “yöresel ürünler” adı altında açılan sergilere yönelik sert eleştirilerde bulundu. Yıldırım, bu etkinliklerin amacından saptığını ve denetimsiz ticaret alanlarına dönüştüğünü ifade etti.

Yıldırım, söz konusu sergilerde satılan ürünlerin önemli bir kısmının gerçek üreticilerle bağlantılı olmadığını, “al-sat” yöntemiyle piyasaya sunulduğunu belirtti. Bu durumun hem yerel üreticilere hem de esnafa zarar verdiğini vurguladı.

Ayrıca sergilerde hijyen kurallarına uyulmadığına dikkat çeken Yıldırım, ürünlerin saklama koşullarının yetersiz olduğunu ve gerekli yasal denetimlerin yapılmadığını dile getirdi. Bu eksikliklerin yalnızca ekonomik değil, halk sağlığı açısından da ciddi riskler oluşturduğunu söyledi.

Karabük esnafının vergi ödeyen, istihdam sağlayan ve şehir ekonomisine katkı sunan temel bir unsur olduğunu hatırlatan Yıldırım, dışarıdan gelen ve herhangi bir yükümlülüğe tabi olmadan faaliyet gösteren satıcıların haksız rekabete yol açtığını ifade etti.

Daha önce de bu konuda uyarılarda bulunduklarını belirten Yıldırım, gelinen noktada etkin bir denetim ve yaptırım uygulanmadığını savundu.

Yıldırım, yetkililere çağrıda bulunarak ruhsatsız ve denetimsiz satış faaliyetlerinin derhal sonlandırılmasını, gıda güvenliği ve hijyen denetimlerinin eksiksiz yapılmasını ve yerel esnafın haklarının korunmasını istedi.

Açıklamasının sonunda, “Karabük sahipsiz değildir” diyen Yıldırım, mevcut durumun şehirde sahipsizlik algısı oluşturduğunu belirterek, oda olarak sürecin takipçisi olacaklarını ve gerekli idari ile hukuki girişimleri başlatacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin