Reklam
Reklam

KBÜ, 12 Farklı Ülkeden Kültür Elçisini Ağırlıyor

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Temmuz, 2016 14:12 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Yunus Emre Enstitüsü’nün “Türkçe Yaz Okulu” programı kapsamında 12 farklı ülkeden gelen 18 kültür elçisi öğrenciyi ağırlıyor.

Türkiye’ye Türkçe Yaz Okulu programı ile gelen 46 ülkeden 540 uluslararası öğrenci 20 farklı üniversitede Türkçe’yi yerinde öğreniyor. Karabük Üniversitesi de Yunus Emre Enstitüsü ile yapılan protokole bağlı olarak KBÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER); Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Fas, İran, Kazakistan, Makedonya, Mısır, Polonya, Sudan ve Ürdün olmak üzere 12 farklı ülkeden gelen 18 öğrenciye Türkçe öğretiyor.

Kültür elçisi öğrenciler Karabük Üniversitesi’nde; Türkçe konuşma, yazma, dinleme ve okuma dersleri alırken diğer taraftan halk oyunları eğitimi, halı saha oyunları, yemek yapma ve akşamları da çeşitli eğlenceli aktiviteler gerçekleştiriyor. Hafta sonları şehir dışı gezileri ile Türkiye’nin doğal, tarihi ve beşeri güzelliklerini de keşfedecek olan öğrenciler 25 Ağustos’ta tamamlanacak programın sonunda İstanbul’da bir araya gelerek, 27 Ağustos’ta ülkelerine dönecekler.

Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Okutman Yılmaz Bacaklı söz konusu programla sadece Türkçeyi öğretmekle kalmayıp kültürümüze dair pek çok şeyin anlatılacağını bunu da Üniversitelerin TÖMER ve Türkoloji Bölümlerinde yapılacağını bildirdi. Bacaklı,  “Umuyoruz ki buraya gelen misafir öğrencilerimize Türkçe’yi en iyi şekilde öğretiriz ve ülkemizi en güzel şekilde tanıtırız.” diye konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük Belediyesi Yaz Kurslarına Kayıtlar Başladı

Untitled 1 2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Haziran, 2026 15:44 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi, çocukların yaz tatilini verimli geçirmesi ve yetişkinlerin sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanması amacıyla düzenlediği yaz kursları için kayıt sürecini başlattı.

6 Temmuz – 14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek kurslar kapsamında çocuklar ve yetişkinler için çeşitli eğitim ve etkinlikler düzenlenecek. Programda özellikle 8-13 yaş arası çocuklara yönelik yüzme kursları dikkat çekiyor. Çarşamba ve cuma günleri yapılacak eğitimlerde çocuklar hem spor yapma hem de yaz tatilini daha verimli değerlendirme fırsatı bulacak.

Karabük Belediyesi Kadın ve Aile Merkezlerinde (KAMER) de yaz dönemi boyunca Kur’an kursları açılacak. Şirinevler, 5000 Evler Cumhuriyet, Belen TOKİ, Karabük ve Kurtuluş mahallelerindeki merkezlerde gerçekleştirilecek kurslarla çocukların manevi ve sosyal gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Yetişkinlere yönelik sağlıklı yaşam egzersizleri ise Şirinevler, Ergenekon ve Cumhuriyet mahallelerindeki KAMER merkezlerinde uzman eğitmenler eşliğinde düzenlenecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaz kurslarıyla her yaştan vatandaşa ulaşmayı amaçladıklarını belirterek, “Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın yaz dönemini en verimli şekilde geçirmesi, aynı zamanda yetişkin hemşehrilerimizin de sağlıklı ve zinde bir yaşama adım atması için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Mahallelerimizde hizmet veren KAMER merkezlerimizi adeta birer eğitim ve yaşam yuvasına dönüştürüyoruz. Sınırlı kontenjanlarla düzenlediğimiz kurslarımıza tüm çocuklarımızı ve vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Yaz kurslarına ilişkin başvuru ve detaylı bilgilere Karabük Belediyesinin internet sitesi ve çağrı merkezi üzerinden ulaşılabileceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin