Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Temmuz, 2016 14:12 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ, 12 Farklı Ülkeden Kültür Elçisini Ağırlıyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Yunus Emre Enstitüsü’nün “Türkçe Yaz Okulu” programı kapsamında 12 farklı ülkeden gelen 18 kültür elçisi öğrenciyi ağırlıyor.

Türkiye’ye Türkçe Yaz Okulu programı ile gelen 46 ülkeden 540 uluslararası öğrenci 20 farklı üniversitede Türkçe’yi yerinde öğreniyor. Karabük Üniversitesi de Yunus Emre Enstitüsü ile yapılan protokole bağlı olarak KBÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER); Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Fas, İran, Kazakistan, Makedonya, Mısır, Polonya, Sudan ve Ürdün olmak üzere 12 farklı ülkeden gelen 18 öğrenciye Türkçe öğretiyor.

Kültür elçisi öğrenciler Karabük Üniversitesi’nde; Türkçe konuşma, yazma, dinleme ve okuma dersleri alırken diğer taraftan halk oyunları eğitimi, halı saha oyunları, yemek yapma ve akşamları da çeşitli eğlenceli aktiviteler gerçekleştiriyor. Hafta sonları şehir dışı gezileri ile Türkiye’nin doğal, tarihi ve beşeri güzelliklerini de keşfedecek olan öğrenciler 25 Ağustos’ta tamamlanacak programın sonunda İstanbul’da bir araya gelerek, 27 Ağustos’ta ülkelerine dönecekler.

Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Okutman Yılmaz Bacaklı söz konusu programla sadece Türkçeyi öğretmekle kalmayıp kültürümüze dair pek çok şeyin anlatılacağını bunu da Üniversitelerin TÖMER ve Türkoloji Bölümlerinde yapılacağını bildirdi. Bacaklı,  “Umuyoruz ki buraya gelen misafir öğrencilerimize Türkçe’yi en iyi şekilde öğretiriz ve ülkemizi en güzel şekilde tanıtırız.” diye konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
takla atan arac hurda yiginina dondu 19 yasindaki surucu agir yaralandi 1WZERriX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı

Zonguldak’ta direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobilin taklalar atarak orta refüjü aşıp karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde merkez Karaelmas Mahallesi mevkisinde bulunan Teoman Duralı Tünelleri çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.S. yönetimindeki 67 ABP 922 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, taklalar atarak orta refüjü aştı ve karşı şeride geçerek durabildi. Bu sırada park halindeki iki araca da çarptı.

Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine yoğun şekilde sağlık, polis ve AFAD ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yola savrulduğu öne sürülen ağır yaralı sürücü S.S., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. S.S.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle güzergahta trafik akışı bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Polis ekiplerinin çevre güvenliği almasının ardından, adeta demir yığınına dönen ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı. Yol temizleme çalışmalarının ardından tünel çıkışındaki trafik akışı yeniden normale döndü.

Polis ekipleri kazayla ilgili tahkikat başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin