Bolu’da bariyerlere çarpan bir arabaya yardım etmek için yol kenarında duran cipe, geriden gelen araç çarptı. 4 aracın karıştığı kazada maddi hasar meydana geldi.
Kaza, Abant İzzet Baysal Üniversitesi yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, üniversite rampasından inen Ertan K. idaresindeki 16 AFK 505 plakalı araba, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle denetimden çıkarak bariyerlere çarptı. Kazayı gören İsa K., yardım etmek için 14 ADB 198 plakalı cipini yol kenarına park etti. Fakat bu sırada Cihat K. idaresindeki 14 AB 852 plakalı araba, duramayıp cipe geriden çarptı. Arttan gelen Enis B. yönetimindeki 14 ACL 438 plakalı arabada kazaya karışarak bariyerlere vurdu.
112 Acil Davet Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine bölgeye polis grupları sevk edildi. Trafik takımları, yolda yaşanan sıkışıklık nedeniyle Cihat K.’nın arabasını yolun ilerisine aldırdı. Toplam 4 aracın karıştığı kazada maddi hasar oluşurken, baht yapıtı yaralanan olmadı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


Kazazedeye yardım etmek istedi, kendisi de kazaya karıştı
KBÜ öğrencileri Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencileri, 4. Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü.
Karabük Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı “Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgeselleri, Bozok Film Festivali’nden ödüllerle döndü. “Sarı Kanarya” birincilik, “Körebe” ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen festivalde, fakülte öğrencilerinin hazırladığı belgeseller jüri tarafından ödüle değer bulundu.
Festivalin En İyi Belgesel Ödülü’nü kazanarak birincilik elde eden “Sarı Kanarya” belgeselinin yönetmenliğini Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Melike Kaya üstlendi. Film ekibinde Zübeyde Okuyan, Yaren Tunçtop, Ayten Oruç, Buse Doruk ve Beyzanur Ergül yer aldı.
Birincilik ödülü, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ile Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar tarafından Melike Kaya’ya takdim edildi.
Festivalde üçüncülük ödülünü ise Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Yağmur Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı “Körebe” belgeseli kazandı. Belgeselin ekibinde Senanur Gündüz, Sümeyye Erdoğan, Melisa Yıldız, Muhammet Enes Çelik ve Semra Güler yer aldı.
“Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgesellerinin danışmanlığını Doç. Dr. Burak Türten yürüttü.
Gala gecesine Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, oyuncular Haluk Piyes ve Yüksel Arıcı ile çok sayıda davetli katıldı.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrencilerin önemli bir festivalde elde ettiği başarının üniversite adına gurur verici olduğunu belirterek, ödül kazanan öğrencileri ve danışmanlarını tebrik etti.

