Reklam
Reklam
T2
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
25 Mart, 2025 16:08 tarihinde yayınlandı
0

Kazakistan’ın Tarihi Draması “Sak Dala” KBÜ’de Sahnelendi

Karabük Üniversitesinde Kampüste Ramazan etkinlikleri kapsamında sahnelenen Kazakistan’ın tarihi mücadelelerinin anlatıldığı “Sak Dala” tiyatro oyunu, duygusal sahneleriyle izleyicilerinden tam not aldı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Kızıl Kalemle Yazılmış Bir Hikâye: Sak Dala” adlı tiyatro oyunu, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda izleyicilerle buluştu.

Etkinliğe, Karabük Üniversitesi Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mesut Doğan, KBÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ali Balkis, Karabük Hizmet ve Eğitim Vakfı Başkanı Şeref Yılmaz, akademik ve idari personel ile birçok öğrenci katıldı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kazakistanlı Öğrenciler Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen oyun, 90 yıl önce Kazakistan’da yaşanan büyük açlık ve ardından gelen zaferi sanatsal bir perspektiften ele aldı. Tarihsel olayları duygusal bir anlatımla sahneye taşıyan gösteri, izleyicilere etkileyici anlar yaşattı. Büyük ilgi gören tiyatro oyunu, izleyenlerden tam not aldı. Etkinlik sonunda Kazakistanlı tiyatro oyuncularına, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarını vurgulamak amacıyla Türk bayrağı hediye edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
takla atan arac hurda yiginina dondu 19 yasindaki surucu agir yaralandi 1WZERriX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı

Zonguldak’ta direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobilin taklalar atarak orta refüjü aşıp karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde merkez Karaelmas Mahallesi mevkisinde bulunan Teoman Duralı Tünelleri çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.S. yönetimindeki 67 ABP 922 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, taklalar atarak orta refüjü aştı ve karşı şeride geçerek durabildi. Bu sırada park halindeki iki araca da çarptı.

Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine yoğun şekilde sağlık, polis ve AFAD ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yola savrulduğu öne sürülen ağır yaralı sürücü S.S., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. S.S.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle güzergahta trafik akışı bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Polis ekiplerinin çevre güvenliği almasının ardından, adeta demir yığınına dönen ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı. Yol temizleme çalışmalarının ardından tünel çıkışındaki trafik akışı yeniden normale döndü.

Polis ekipleri kazayla ilgili tahkikat başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin