Reklam
Reklam

Kazakistan’ın Tarihi Draması “Sak Dala” KBÜ’de Sahnelendi

T2
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
25 Mart, 2025 16:08 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesinde Kampüste Ramazan etkinlikleri kapsamında sahnelenen Kazakistan’ın tarihi mücadelelerinin anlatıldığı “Sak Dala” tiyatro oyunu, duygusal sahneleriyle izleyicilerinden tam not aldı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Kızıl Kalemle Yazılmış Bir Hikâye: Sak Dala” adlı tiyatro oyunu, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda izleyicilerle buluştu.

Etkinliğe, Karabük Üniversitesi Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mesut Doğan, KBÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ali Balkis, Karabük Hizmet ve Eğitim Vakfı Başkanı Şeref Yılmaz, akademik ve idari personel ile birçok öğrenci katıldı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kazakistanlı Öğrenciler Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen oyun, 90 yıl önce Kazakistan’da yaşanan büyük açlık ve ardından gelen zaferi sanatsal bir perspektiften ele aldı. Tarihsel olayları duygusal bir anlatımla sahneye taşıyan gösteri, izleyicilere etkileyici anlar yaşattı. Büyük ilgi gören tiyatro oyunu, izleyenlerden tam not aldı. Etkinlik sonunda Kazakistanlı tiyatro oyuncularına, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarını vurgulamak amacıyla Türk bayrağı hediye edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Safranbolu’da kayıp üniversite öğrencisi için kanyon ve mağaralar didik didik taranıyor

ChatGPT Image 22 Haz 2026 10 16 35
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 10:17 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaklaşık 20 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi Hamza Duras’ı bulmak için sürdürülen çalışmalarda ekipler, Çamtarla mevkisi çevresindeki kanyon ve mağaraları didik didik arıyor.

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Hamza Duras’ın bulunması için başlatılan çalışmalara AFAD ekiplerinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri de destek veriyor.

AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda komandolar ve arama kurtarma ekipleri, Duras’ın en son görüldüğü belirtilen Çamtarla mevkisi çevresindeki kanyon, mağara ve sarp arazilerde arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

Ekipler, bölgedeki zorlu arazi şartlarına rağmen her noktayı titizlikle incelerken, Duras’a ait herhangi bir ize ulaşabilmek için çalışmalarını yoğun şekilde devam ettiriyor.
AFAD Koordinasyon Merkezi’nde ekiplerden gelecek haberi bekleyen baba Şenol Duras, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 gündür devam eden arama çalışmalarında henüz olumlu ya da olumsuz bir gelişme yaşanmadığını söyledi.

Oğlunun bulunacağına dair umutlarını koruduğunu belirten Duras, arama çalışmalarına katılan tüm ekiplere teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin