Reklam
Reklam

Kazakistan’ın Tarihi Draması “Sak Dala” KBÜ’de Sahnelendi

T2
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
25 Mart, 2025 16:08 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesinde Kampüste Ramazan etkinlikleri kapsamında sahnelenen Kazakistan’ın tarihi mücadelelerinin anlatıldığı “Sak Dala” tiyatro oyunu, duygusal sahneleriyle izleyicilerinden tam not aldı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Kızıl Kalemle Yazılmış Bir Hikâye: Sak Dala” adlı tiyatro oyunu, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda izleyicilerle buluştu.

Etkinliğe, Karabük Üniversitesi Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mesut Doğan, KBÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ali Balkis, Karabük Hizmet ve Eğitim Vakfı Başkanı Şeref Yılmaz, akademik ve idari personel ile birçok öğrenci katıldı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kazakistanlı Öğrenciler Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen oyun, 90 yıl önce Kazakistan’da yaşanan büyük açlık ve ardından gelen zaferi sanatsal bir perspektiften ele aldı. Tarihsel olayları duygusal bir anlatımla sahneye taşıyan gösteri, izleyicilere etkileyici anlar yaşattı. Büyük ilgi gören tiyatro oyunu, izleyenlerden tam not aldı. Etkinlik sonunda Kazakistanlı tiyatro oyuncularına, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarını vurgulamak amacıyla Türk bayrağı hediye edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık

21 Haz 2026 14 51 49
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Haziran, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.

Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.

Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.

İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin