Karabük’te evvel trafik lambasına akabinde hafif ticari araca çarpması sonucu yaralanan araba şoförü kaldırıldığı hastaneden tedavi olmadan firar etti.
Kaza, Safranbolu – Karabük kara yolu Sanayi Kavşağında meydana geldi. Z.Y. yönetimindeki 07 LAC 99 plakalı araba, şoförünün denetimini kaybetmesi nedeniyle evvel trafik lambasına akabinde tıpkı istikamette seyir halinde olan 78 ED 930 plakalı hafif ticari araca çarptı. Çarpmanın tesiriyle trafik lambası devrilirken şoför yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis takımları sevk edildi. Sıhhat gruplarının birinci müdahalesinin akabinde yaralı Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Sürücü Z.Y.’nin tedavi olmadan hastaneden firar ettiği ve alkol denetiminin yapılamadığı öğrenildi.


Kazada yaralanan şoför hastaneden firar etti
Tokat’ta sel alarmı: Alınan tedbirler masaya yatırıldı
Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar sonrası Turhal’da kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde alınan tedbirler değerlendirildi.
Tokat’ın Turhal ilçesinde, kent genelinde etkili olan yoğun yağışların ardından alınan tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün yanı sıra AFAD yetkilileri, belediye ekipleri, DSİ temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda özellikle Yeşilırmak Havzası’nda artan su debisi, taşkın riski bulunan bölgeler ve sahada yürütülen çalışmalar ele alındı. İl genelinde ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtilirken, riskli bölgelerde iş makineleri ve personelin hazır bekletildiği öğrenildi. Bazı köylerde ise tedbir amaçlı tahliye ve güvenlik önlemlerinin sürdüğü ifade edildi.
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşların resmi kurumların uyarılarını dikkate almasını istedi. Kent genelinde tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalıştığını belirten Köklü, can ve mal kaybının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.
Öte yandan bölgede yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle dere yatakları ve taşkın riski bulunan alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

