Reklam
Reklam
kazada yaralanan ehliyetsiz surucu 294 promil alkollu cikti qCB3JIfa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Aralık, 2024 16:07 tarihinde yayınlandı
0

Kazada yaralanan ehliyetsiz sürücü 2.94 promil alkollü çıktı

Karabük’te denetimden çıkarak kaldırıma çarpan arabanın şoförü yaralandı. Araba şoförünün ehliyetinin iptal edildiği ve 2.94 promil alkollü olduğu ortaya çıktı.

Kaza Balıklarkayası alt geçidinde meydana geldi. S.U. yönetimindeki 78 BA 303 plakalı araba şoförünün denetiminden çıkarak kaldırıma çarptı. Kazada şoför yaralanırken ihbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sıhhat grupları sevk edildi. Takımların birinci müdahalesinin akabinde yaralı şoför Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yapılan denetimlerde S.U.’nun 2.94 promil alkollü olduğu belirlenirken ehliyetinin de daimi iptal olduğu ortaya çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ceyrek asirlik bicak ustasindan onemli uyarilar 3EJHQUqY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Çeyrek asırlık bıçak ustasından önemli uyarılar

Bolu’da Kurban Bayramı’na iki gün kala vatandaşlar bıçakçıların yolunu tutmaya başladı. 25 yıllık bıçak ustası ise

vatandaşları ucuza satılan kalitesiz bıçaklara ve ehil olmayan bileyicilere karşı uyardı.

Bayrama kısa bir süre kala vatandaşlar, kurban kesiminde kullanacakları bıçakları biletmek için ustaların yolunu tuttu. Kentte 25 yıldır bıçakçılık yapan 45 yaşındaki Arif Saka, artan talep nedeniyle gece geç saatlere kadar çalıştıklarını belirtti. Bileme ücretinin 50 lira olduğunu ifade eden Saka, arife günü gece yarısına kadar mesai yapacaklarını söyledi.

Vatandaşlara bıçak seçimi ve bileme işlemi konusunda uyarılarda bulunan Saka, şöyle konuştu:

“Marketlerde 100-120 liraya bıçaklar satılıyor. Vatandaşlar kesinlikle bu bıçakları almasın çünkü tenekeden yapılmışlar. Tenekeden yapılan bıçaklar düzgün şekilde bilenmiyor. Vatandaşlar kaliteli bıçak almaya özen göstersinler. Seyyar satıcılardan da bıçak almasınlar. Hem marketlerde hem de seyyar satıcılarda ucuz bıçaklar satılıyor. O bıçakları bilemek için uğraşıyoruz, bıçak düzgün bilenmiyor.”

“Yüzeyinde iz kalmamalı, sıfır gibi görünmeli ve jilet gibi kesmelidir”

Bileme işleminin de ustalık gerektirdiğine dikkati çeken Saka, “Bıçağı herkes bileyemez. Bileyici bıçağın ağzını yaktığı zaman o bıçak bir daha düzen tutmaz. Vatandaşlarımız bildikleri, kaliteli bileyicilere gitsinler. Bıçak bilendiği zaman yüzeyinde iz kalmamalı, sıfır gibi görünmeli ve jilet gibi kesmelidir. Bıçaklarınızı ehil olmayan kişilere ziyan ettirmeyin” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin