Karabük’te önceki gün meydana gelen trafik kazasında yaralanan 4 aylık bebek, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Önceki gün Güray Yılmaz (40) yönetimindeki 34 J 1332 plakalı otomobil, Karabük-Ankara karayolunda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak takla atmıştı. Kazada otomobilde bulunan sürücü Güray Yılmaz ile eşi Remziye ve çocukları 4 aylık Abdullah ve Buse Nur Yılmaz (12) yaralanmıştı. Kazada durumu ciddi olan 4 aylık Abdullah bebek, tedavi gördüğü Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Diğer yaralıların durumlarının ise iyi olduğu ve taburcu edildiği öğrenildi.


Kazada Yaralanan 4 Aylık Bebek Hayatını Kaybetti
CHP’de MUTLU SON, AKAY’ı da HARCADILAR
Bayram denildiğinde ilk akla; birlik, beraberlik gelir.
Ama görünen o ki Karabük’teki CHP bayramlaşmasında ne bayram vardı ne de birlik-beraberlik havası…
CHP’de Bayramlaşma değil, Hesaplaşma vardı…
Günlerdir parti içinde kaynayan kazan, bayramın ikinci günü iyice taşmış oldu. Herkesin gözü bir kişiye çevrildi;
Karabük Milletvekili Cevdet Akay’a…
İşin garibi şu…
Ankara’da çıkıp ekonomi konuşurken, bütçe açığını anlatırken, hükümete yüklenirken alkışlanan Akay, iş parti içi meseleye gelince bir anda hedef tahtasına kondu. Dün omuz omuza yürüyenler bugün dönüp oklarını Akay’a çevirdi.
Karabük siyasetini bilen bilir…
Bu şehirde adamı önce sırtına vurup överler, sonra sessiz sessiz ayağının altındaki taşı çekiverirler…
Bayramlaşma programında yaşanan görüntü de tam olarak buydu.
Sanki önceden hazırlanmış bir senaryo vardı.
Bir taraf vitrine çıkarıldı, bir taraf ise eleştiri oklarının hedefinde kaldı.
Özgür Özel’in övgüler dizdiği Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ön plana çıkarılması tesadüf değildi. Verilen fotoğraf da verilen mesaj da çok açıktı. Parti içinde yeni bir denge kuruluyor, eski hesaplar yeniden açılıyor.
Hali hazırda; birkaç gün önce eski il başkanlarından Erdoğan Dinçel’in çıkıp milletvekilini hedef alan sözleri boşuna değildi. O açıklamalar bugün yaşananların adeta fragmanıymış.
Aslında Karabük CHP’de biz bu senaryoyu 2023 seçimleri öncesinde de seyrettik.
2023 seçimleri öncesinde kimlerin kimlere çelme taktığını, kimlerin birbirinin kuyusunu kazdığını herkes gördü. Şimdi aynı filmin yeni sahnesi oynanıyor.
Ama burada sorulması gereken esas soru şu:
Parti gerçekten iktidarla mı mücadele ediyor, yoksa kendi içinde birbirini mi yiyor?
Çünkü vatandaş pazardaki yangını konuşuyor, emekli geçim derdini konuşuyor, genç işsizliği konuşuyor…
CHP’de ise hâlâ koltuk hesabı, ekip kavgası, adam harcama operasyonu konuşuluyor.
CHP genel merkezinde bugün yaşanan Kılıçdaroğlu – Özel koltuk savaşının yansımasını Karabük CHP fırsat bildi, Cevdet AKAY’ın yukarıdan dayatma ile gönderildiği iddia edenler ve Milletvekilliğini hazmedemeyenler adam yeme operasyonuna başladı.
Başardı mı?
Kesinlikle başardı…
Bugün AKAY’ı HARCADILAR, şimdi sıradaki KİM?


