Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2024 12:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kazada tırın kupası yola düştü: 1 yaralı

DÜZCE (İHA) – Anadolu Otoyolu’nda arızalanması nedeniyle duran tıra arkadan çarpan tırın kupası yola düşerken, 1 kişi yaralandı. Kazayı gören sürücüler cep telefonlarına sarıldı.
Kaza, öğlen saatlerinde Anadolu Otoyolu Gümüşova rampaları Ankara istikametinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Ednan S. idaresindeki inşaat malzemeleri yüklü 24 AAN 693 plakalı tır, Gümüşova rampalarında arızalandı. Sürücü tırı emniyet şeridine çekti. Bu sırada aynı istikamete gitmekte olan Ömer A.’nın kullandığı 16 VU 825 plakalı tır, duran tıra yandan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle tırın kupa tabir edilen şoför mahalli yola düşerken, tır sürücüsü Ömer A. yaralandı. Kazayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunması ile olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kaza nedeniyle otoyolda uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik ekipleri trafiği uzun süre tek şeritten verdi. Kupanın başka bir tır ile yoldan kaldırılması ile trafik iki şeritten verilmeye başlandı.

Meraklı sürücüler cep telefonlarına sarıldı
Otoyolda seyreden bazı sürücüler ise kazayı görüntüleyebilmek için trafiği tehlikeye soktu. Bazı sürücüler seyir halindeyken kazayı görüntülemeye çalıştı, bazı sürücüler ise araçlarını park ederek kazadan görüntü almaya çalıştı. Trafik ekipleri, araçlarını park ederek kazayı görüntülemeye çalışan sürücülere cezai işlem uyguladı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
15 Ekim, 2025 10:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TİGAD Elazığ İl Temsilcisi Mehmet Nafiz Koca’ya Silahlı Saldırı: TİGAD’dan Sert Tepki

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Elazığ İl Temsilcisi, Elazığ Kent Konseyi Başkanı ve Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Gazeteci Mehmet Nafiz Koca, Elazığ’da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, olayın ardından saldırgan kısa sürede gözaltına alındı ve sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Saldırının hemen ardından hastaneye kaldırılan Koca, geçirdiği başarılı operasyonun ardından normal servise alındı. Sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı sert bir dille kınadı.
Geçgel, “Kıymetli temsilcimiz ve meslektaşımız Mehmet Nafiz Koca’ya yönelik bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı, yalnızca bir gazeteciye değil; basın özgürlüğüne, ifade hürriyetine ve halkın doğru bilgi alma hakkına yönelmiş açık bir tehdit girişimidir. Gazetecilere sıkılan her kurşun, aslında topluma, demokrasiye ve adaletin sesine sıkılmıştır,” ifadelerini kullandı.

Gazetecilere yönelik hiçbir tehdidin basını susturamayacağını belirten Geçgel, “Kimse basını korkutabileceğini zannetmesin. Biz susmayacağız, kalemimizi eğmeyeceğiz, gerçeğin izini sürmeye devam edeceğiz,” dedi.

Failin gözaltına alınmasının önemli bir adım olduğunu vurgulayan Geçgel, saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması gerektiğini belirtti:

“Varsa azmettiriciler de ortaya çıkarılmalı ve en ağır cezayı almalıdır. TİGAD olarak meslektaşımızın yanındayız, bu saldırının sonuna kadar takipçisi olacağız. Gazetecilere yönelik şiddetin cezasız kalmaması için hukuki ve kamuoyu nezdinde tüm girişimleri kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Genel Başkan Okan Geçgel, Mehmet Nafiz Koca’ya acil şifalar dileyerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

TİGAD, basın mensuplarına yönelik her türlü saldırının karşısında durmaya ve basın özgürlüğünü savunmaya devam edeceklerini kamuoyuna duyurdu.

blank
Bizi sosyal medyadan takip edin