Kaza yaptı, akabinde bariyerlere savruldu: 2 yaralı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Eylül, 2023 16:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Kaza yaptı, akabinde bariyerlere savruldu: 2 yaralı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde Nallıhan kavşağında iki arabanın çarpışması sonucunda meydana gelen kazada iki kişi yaralandı.

Kaza, Mudurnu ilçesi Nallıhan kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Bolu’dan Göynük istikametine gitmekte olan Mehmet Seymen idaresindeki 14 AAJ 720 plakalı araba, karşı taraftan gelen Serdar Yeşilbaş yönetimindeki 59 AHJ 184 plakalı araç ile çarpıştı. Çarpmanın tesiriyle 14 AAJ 720 plakalı araba bariyerlere savruldu. Araba şoförü Mehmet Seymen ve Tuğba Altıngün yaralandı. Durum 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirildi. Olay yerine sıhhat ve jandarma grupları sevk edildi. Yaralılar sıhhat gruplarınca ambulanslara bindirilerek hastaneye kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sssss 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
29 Nisan, 2026 14:31 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ ile Essen arasında stratejik ortaklık adımı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığındaki heyet, Almanya’nın Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Kufen’i ziyaret ederek akademik, ekonomik ve teknolojik alanlarda iş birliğini güçlendirecek temaslarda bulundu. Görüşmede iki bölge arasında stratejik ortaklık sürecinin temelleri atıldı.

Karabük Üniversitesi heyetinin Almanya temasları kapsamında gerçekleşen ziyarette, uluslararası akademik iş birlikleri, üniversite-sanayi entegrasyonu, öğrenci değişim programları ve yatırım odaklı projeler ele alındı.

Görüşmede Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a; Almanya Karabük-Yeniceliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yalçın Yirmibeşoğlu, Muhammet Balaban, Doç. Dr. Mustafa Polat, Dr. Öğr. Üyesi Murat Bulut, Dr. Öğr. Üyesi İsa Avcı ve Öğr. Gör. Adnan Ucur eşlik etti.

“Uluslararası iş birliğinde yeni dönem”

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda Avrupa’daki akademik ağları genişletmeye devam ettiklerini belirterek, Essen ile başlatılan sürecin yalnızca öğrenci değişimiyle sınırlı olmayacağını ifade etti.

Kırışık, Erasmus programları ve ortak araştırma projeleriyle öğrenciler ve akademisyenler için dünya standartlarında fırsatlar oluşturmayı hedeflediklerini kaydederek, Ruhr bölgesinin sanayi tecrübesiyle Karabük Üniversitesinin dinamik yapısını birleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

İş birliğinin bilimsel üretimin teknolojiye ve ekonomik değere dönüşmesine katkı sunacağını vurgulayan Kırışık, Essen Belediye Başkanı Thomas Kufen’i Karabük’e davet ederek ortak projelerin yerinde değerlendirilmesini istediklerini dile getirdi.

“EKONOMİK MERKEZ HEDEFİ MASAYA YATIRILDI”

Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Kufen ise bölgedeki Türk toplumunun bilim ve teknoloji alanındaki katkılarına dikkat çekerek, iş insanları arasındaki bağları güçlendirecek adımlar üzerinde durduklarını söyledi.

Görüşmede, yaz aylarında Essenli iş insanlarından oluşacak bir heyetin Türkiye’ye ziyaret gerçekleştirmesi ve istihdam odaklı projelerde Avrupa Birliği fonlarından yararlanılması konusunda mutabakata varıldığı öğrenildi.

Temaslarda Essen’in Türkiye-Almanya ekonomik ilişkilerinde stratejik merkezlerden biri haline gelmesine yönelik projeler de değerlendirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin