Karabük’te sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında sürücü sinir krizi geçirdi.
Edinilen bilgiye göre kaza, Karabük-Safranbolu karayolu Kireçkuyu mevkiinde meydana geldi. Gamze Yaşar (26) yönetimindeki 34 UE 6379 plakalı otomobil Safranbolu istikametinden Karabük istikametine seyir sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu karşı şeride geçip ağaca çarparak durabildi. İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Karşı şeritten herhangi bir aracın gelmemesi büyük faciayı önledi. Kadın sürücü yara almadan kurtulurken gözyaşlarına hakim olamadı. Toptancılık yaptığı belirlenen sürücünün kazanın etkisiyle otomobilindeki eşyaları çevreye yayıldı.
Polis kaza ile ilgili inceleme başlattı.


Kaza yapınca oturup ağladı
Uygulamalı aşı eğitimi ile tarıma destek
Safranbolu Belediyesi, tarımsal üretimi canlandırmak ve üreticilere doğru teknikleri kazandırmak amacıyla “Meyve Ağaçları Aşılama Kursu” düzenledi.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi’nde gerçekleştirilen kursa, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Başkan Yardımcısı Taner Timar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bölgedeki meyve ağaçlarından alınan verimi artırmayı hedefleyen eğitimde, Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Pınar Alazoğlu Uslu ve ekibi görev aldı. Katılımcılara kalem ve göz aşısı yöntemleri, hem teorik hem de uygulamalı olarak aktarıldı.
Başkan Elif Köse, yerel üretimi desteklemenin önemine dikkat çekerek, bu tür kurslarla bilinçli tarım uygulamalarını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.
Program boyunca katılımcılar, uzmanlar eşliğinde bizzat uygulama yaparak aşılama tekniklerini yerinde öğrenme imkanı buldu.

