Kaza sonrası olay yerinden ayrılan sürücü ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Eylül, 2024 08:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Kaza sonrası olay yerinden ayrılan sürücü ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında iki araç çarpıştı. Kaza sonrası olay yerinden ayrılan sürücü, ekipler tarafından bulunarak ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Kaza, Gülüç beldesi Atalay Sitesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gülüç istikametinden Ereğli yönüne seyir halindeki C.A.T. yönetimindeki araç ile aynı yönde ilerleyen B.T.’nin kullandığı 20 ACL 524 plakalı araç çarpıştı. Kaza sonrası B.T. aracıyla hızla olay yerinden uzaklaşırken, diğer sürücü durumu 112 Acil Servis Merkezi’ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, kaçan aracı bulmak için çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde B.T.’nin aracı kazanın meydana geldiği noktadan yaklaşık 500 metre ileride park halinde bulundu. B.T., ifadesi alınmak üzere Gülüç Merkez Karakolu’na götürüldü. Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, kazayla ilgili inceleme devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baruden patent basarisi finans alaninda turkiye ucunculugu HaG9B4Eb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 08:45 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’den patent başarısı: “Finans” alanında Türkiye üçüncülüğü

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2025 yılı patent performansının değerlendirildiği sıralamada en iyiler arasına girerek “Finans” alanında Türkiye’de ilk 3’te yer almayı başardı.

Türkiye’nin yenilikçilik ve Ar-Ge performansını geliştirmek hedefiyle Patent Effect tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Patent Raporu 2025” listesi yayımlandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) açıklanan listede “Patent Şampiyonu Üniversiteler” kategorisinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Farklı kategorilerde değerlendirmelerin yapıldığı raporda BARÜ, “Finans” alanındaki patent başvurularıyla Türkiye’nin en iyileri arasına girdi.

Raporda, farklı alanlarda en çok patent başvurusu yapan ilk 10 üniversite açıklandı. BARÜ, 2025 yılında finans alanında gerçekleştirdiği patent başvuru sayısıyla devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer aldı. BARÜ üçüncülüğü İstanbul Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile paylaştı.

Bilimsel çalışmaların katma değere dönüşmesinin önemini vurgulayan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bartın Üniversitesi olarak bilgiyi değere dönüştürme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Patent başvurularında elde ettiğimiz başarıyı da daha ileri taşımak adına nitelikli projeler üretmeye ve bu projeleri patent süreçleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda araştırma-geliştirme ekosistemimize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin