Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu (MYO) çift ana dal programı uygulaması, öğrencilerine iki farklı diploma ile mezuniyet şansı tanıyor.
Kaynaşlı MYD Yönetim ve Organizasyon Bölümü Lojistik Programı ile Dış Ticaret Bölümü Dış Ticaret Programı arasında başlatılan Çift Ana Dal Programı (ÇAP) Uygulaması Lojistik ve Dış Ticaret programları öğrencilerine iki yıllık eğitimleri sonunda iki farklı program diploması alma fırsatı sunuyor.
Düzce Üniversitesi bünyesindeki Meslek Yüksekokullarının uyguladığı güncel ve kaliteli eğitimin yanında, öğrencilerine tanıdığı ÇAP uygulaması ile de, kendilerine 2 diploma ile mezun olma ayrıcalığını yaşatıyor. Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu’nda bilgi ve becerilerini rahatlıkla kullanarak, kendilerini geliştiren başarılı öğrenciler, mezun sonrası iş bulma sürecinde diğerlerinin önüne geçerek karşılığını alıyor. (İHA)


Kaynaşlı MYO’da çift ana dal imkanı
Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı.
Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu.
Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi
Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı.
2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla
Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.


